23/04/2015

Toyol Tingkat Empat!

Setiap pagi, 
Selalunya akan jadi manusia pertama yang sampai office. 
Lebih tepat, 
Orang yang pertama jejak kaki di tingkat empat. 

Kelmarin, 
Lepas thumb print, buka pintu terus capai suis lampu. 

Belum sempat tekan suis, 
Tetiba rasa seram sejuk, 
Nampak satu kepala bulat dan berkilat,
Dalam kegelapan hampir pukul 7.30 pagi.

Tak pernah pulak dengar staff shift malam cerita yang office ni ada TOYOL!

Sekali bila tengok betul-betul, 
Cis officemate rupanya. 
Malas pasang lampu punya pasal. 
Kurang asamboi asam jawa sungguh!

sumber : google

Dengan jantung dup dap dup dap.
Menghilangkan ketakutan.
"Awal sampai hari ni?"
"I ada meeting pukul 8.30 pagi, tu pasal pukul 6.30 dah sampai office."

p/s : Kalau ye pun datang awal, pasang lah lampu brader oi! 

8 comments

4/23/2015 12:19:00 pm

brader toyol tu tak pergi yun nam ke ?

4/23/2015 12:39:00 pm

:-)) mujur AA tak pengsan...

4/23/2015 02:55:00 pm

Salam, hahahaha klw aku, aku cakap dgn dia...'weh, bela rambut boleh tak??' hahahaha!

4/23/2015 05:49:00 pm

dia lelap sekejap kot..tu yang tak buka lampu..:)

4/23/2015 11:16:00 pm

hehehe... bikin takut je.

hahaha. this is funny. salah kepala berkilat.

4/24/2015 07:45:00 pm

Adoi la...ada juga buat gini ye..kalau akak,cabut terus gamaknya.

4/27/2015 10:08:00 pm

brader tu suka dok dlm gelap kutttt, kan ^,^

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...