21/12/2015

Cikedut BySaripDol, Pudding Paddlepop Yeay!

I is tak tahu lah sama ada Iolls yang ketinggalan atau benda alah ni yang baru muncul. Tapi pernah jugak lah nampak di newsfeed Facebook. Pudding warna warni berwarna pelangi siap tujuh layer lagi. Okay, yang tujuh layer itu tipu. Exaggerate kan. 

Sabtu lepas kan berlangsungnya Anugerah Meow Kebangsaan 2015 di Pet Micasa Shah Alam, rujuk entri INI. Iolls yang tak tahu menahu ni memang langkah kanan lah boleh tengok cat show. Selain cat show tu ada juga food trucks and gerai food & beverages. 

Masuk je perkarangan Pet Micasa dah nampak dah something yang colourful dan sangat menarik perhatian. Bagitau En. Barney, benda alah warna warni tu macam menarik je untuk dilihat dan dicuba. Tapi lepas memborong lah. Hiks. 


Nampak refreshing oh time tengahari buta di tengah panas terik. Beli dua botol, satu untuk Iolls dan satu lagi untuk En. Barney dengan harga RM6 sebotol. 


Apa rasa benda warna warni yang comel ini? Haruslah rasa paddlepop. Alah ice cream paddlepop kegemaran ramai tu. Warna pun dah sebijik ice cream paddlepop. 

Sedap. Rugi pulak tak minta En. Barney beli tiga botol. Satu botol je mana cukup.

Tapi kalau bedal tiga botol sorang, tak ke tamak bunyi nya itu? Ehem. 

p/s : Mana lagi nak cari benda alah ni eh?

16 comments

12/21/2015 08:55:00 am

Pudding paddlepop ni mcm mana nak makannya? Macam pelik pulak pudding dlm botol sbb pudding tu kn cm jeli2 sikit. Hehehe maaflah mcm jakun sket :)

12/21/2015 09:55:00 am

kali pertama tengok benda alah ni, so tak boleh nak tolong..hehe

12/21/2015 11:57:00 am

hehehehe dia selalu gak dtg uia menyesal tak beli haritu hahahah
sabar ye kak aisya.
gi la cari ig dia huhuhuhu

12/21/2015 01:42:00 pm

wahhh, tenok botol dah nmpk kelazatannye tuuuh., huhu2

12/21/2015 01:52:00 pm

banyak jual kat mana2 skarang..:)

12/21/2015 02:08:00 pm

lama da terliur tp sayang duit nak beli :P biase nya kedai kedai yg jual barang on9 ada cikedut ni. alaa try la buat sendiri pulak :P

12/21/2015 03:26:00 pm

mahal juga harga sebotol..tapi kalau rasanya sedap ..berbaloi dgn harga kan

12/21/2015 04:34:00 pm

nak makan pun macam sayang je.. hehehe..

12/21/2015 05:53:00 pm

xpernh rasa tp pernah tgok..xsangka rsa dia sedap kalau itu yg cik aisya rasa...xmcm nama dia..'CIKEDUT'..?? huhu ^o^

12/21/2015 09:44:00 pm

akak pon xpernah makan benda ni memang ketinggalan zaman sgt

12/22/2015 08:26:00 am

Aina: Sedut dgn sape straw. Hehe

12/22/2015 08:54:00 am

hikss.. tengok pun dah menawan .. tak pernah rasa lagi T_T

12/22/2015 05:45:00 pm

Sedapppp.. pernah beli.. tapi tapi tapi.. Harga dia >______<

12/23/2015 10:43:00 am

Ada juga nampak... yang brand lain laa... namanya puding sedut...

12/23/2015 02:41:00 pm

kat mana nak beli? cer tanya cik kedut...

12/26/2015 11:01:00 am

baru first time kak aiza tengok.. macam sedap..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...