04/08/2012

Masalah Chatbox.


Sebenarnya dah lama jugak Chipmunk nak buat entry pasal ni. Tapi tak tau kenapa sampai sekarang tak terbuat-buat lagi. Tadi masa singgah kat blog Uncle, terbaca uncle post pasal masalah yang lebih kurang. Tergerak jugak lah nak meluahkan benda yang sama.

Kalau macam masalah chatbox yang Uncle cerita dalam entry INI bagi Chipmunk okay lagi. Sebab boleh refresh sekali dua then dah okay balik. Tu pun setahu Chipmunk disebabkan oleh connection internet kita yang sebenarnya lambat.  (Betulkan tau kalau salah. Sebab rasanya macam ada terbaca kat mana-mana pasal ni). Tapi kalau untuk shoutbox fibox ni, masyaAllah. Refresh la sampai abad ke 200 pun belum tentu muncul-muncul. Tetap akan keluar yang macam ni jugak....


Untuk blogger yang pakai chatbox yang macam ni, bukan tak singgah or reply jejak tapi masalahnya tak boleh nak tinggalkan jejak. Dari semalam lagi macam ni. Ingatkan hari ni okay dah. Tapi still macam ni lagi. Nak tanya jugak, adakah ni disebabkan oleh line internet yang lembab atau macam mana? Selalunya kalau macam ni, pagi tu problem then malam tu dah okay dah. Tapi ni dah dua hari macam ni. Nak kata internet lembab, Chipmunk tengok youtube tak pulak buffer, lancar je. Download drama korea pun kejap je. Tapi takkan la nak loading fibox ni tak boleh pulak? Hmm.. kenapa lah agaknya. Chatbox jenis lain elok pulak, tak ada masalah apa-apa. 

p/s: Rosak la mood nak blogwalking macam ni. =(

34 comments

8/04/2012 11:58:00 pm

betul2,kadang2 jadi xde mood nak BW bile chtbox depa lagu tue . .

8/05/2012 12:10:00 am

em..fibox pling slalu pling prob..kdang2 ilang mood.tapi nk wat cm ne..sabo jela:)hehe

8/05/2012 12:35:00 am

err saya dah tukar. ;)

8/05/2012 12:44:00 am

sobsobs line intenet kt pong dh lembab, tak keluar apa2pun kat fibox tu..sedih nk baru semangat nk bw weekend ni :(

8/05/2012 01:00:00 am

sabar ye.hihihih

8/05/2012 01:21:00 am

sis pun tak leh nak shout kat fibox dah dua hari rasanya..huhu

8/05/2012 01:52:00 am

patut la.. ada gak singgah kt blog2., shout dia xde.. ade tulis connection error ape tah..huhu

8/05/2012 02:13:00 am

haha, samelah, kdg2 cbox sendiri pon bermasalah mcm tu jgk, tp sbb line sendiri lmbat, kdg2 bila BW pon, xdpt nk tggl jejak kt cbox org lain, sbb cannot connect sbb line lmbat, hehe..

8/05/2012 09:02:00 am

dlm 2 3 hr nie, fibox xok...server error...huhu...hr ni pon sama...tp yg guna cbox ok je...pelik..

8/05/2012 09:04:00 am

cbox tirah ok kan? hihi

8/05/2012 09:56:00 am

uncle selalu menghadapi masalah begini bila nak bw...bila jumpa..dalam dilema...nak teruskan atau reset..atau pun tinggal terus..singgah ke tempat lain..masa amat penting..tambahan pulak uncle kat cc..dimana setiap jam amat berharga.

8/05/2012 04:59:00 pm

Kdg2 ada juak kenak macam tok dlok. Cuma Fibox knktok nang sik dapat lalu tinggal jejak :) hee.

8/05/2012 05:40:00 pm

ahaks.klu cmni ZouL selalunye psot kt kotak komen je hehe

8/05/2012 05:51:00 pm

sebelum ni akak ada chatbox busuk.org dgn fibox ni.. masalah macam ni lah.. last2 akak pilih cbox gak..lebih sesuai n mudah gitu.. yg lain2 ni lmbt tol loading.. tp akak rindu shoutmix..huhuhu

8/05/2012 05:54:00 pm

hahaha df pernah jumpe chatbox nii. pehh nak refresh kan dia. hahaha

8/05/2012 09:46:00 pm

sy pn dh tukar haritu sbb fibox prob, xsyok betul..hoho

8/05/2012 10:05:00 pm

Ee pun byk jumpa camni. hmm, sabar je lah T__T Anyway, ee click nuff pulak kat sini. hehe =D

8/07/2012 09:50:00 pm

@cikeyrah

tau xpe.. huhu

8/07/2012 09:52:00 pm

@Pecinta pink^^

kan.. nk wat cmne.. sbr je la.. hehe

8/07/2012 09:52:00 pm

@Chic Na

yeay! hehe

8/07/2012 09:53:00 pm

@sis92

itu la.. bila dh semangat bkobar2 nk bw skali fibox bleh plak buat hal kan.. huhu

8/07/2012 09:53:00 pm

@Cik Rongoks

sbr je.. hehe.. tp tu la, xsyok nk bw.

8/07/2012 09:55:00 pm

@puteri kasih

same la sis.. huhu

8/07/2012 09:56:00 pm

@Ieyza Afieyna

klau kite refresh ok xpe gak.. ni refresh la smpai 1000 kali pun mcm tu jugak.. huhu

8/07/2012 09:56:00 pm

@lynndAmya

line lmbt tu mmg dh sedia maklum.. ni fibox yg bermasalah

8/07/2012 09:57:00 pm

@tirahzairi

itu la.. yg pkai shout busuk tu pun ok je..

8/07/2012 09:57:00 pm

@tirahzairi

ok je.. hehe

8/07/2012 09:58:00 pm

@uncle

selalu tinggal je la uncle.. xdpt nk buat cmne.. xsuke sgt tinggal jejak kt ruangan komen.. huhu

8/07/2012 10:05:00 pm

@Sally Yatiey

bena ya.. makin lamak makin teruk jak eh.. huhu

8/07/2012 10:07:00 pm

@ZouL

xbest tinggal jejak kt ruang komen.. hhehe

8/07/2012 10:07:00 pm

@azizah :)

xde yg boleh menandingi shoutmix.. huhu

8/07/2012 10:08:00 pm

@Detective Fiqa

dulu boleh jugak refresh byk2 kali.. skrg ni dh xleh nk refresh dh.. mcm tu je la.. huhu

8/08/2012 03:26:00 pm

kmk dah curang.... fibox di buang mek... ganti ngan busuk...
cbox kmk kekal jak...

bermadu busuk ngan cbox.. hehehe

8/08/2012 09:34:00 pm

@Masz Sidek

haha.. lalu lah kedak cerita p.ramlee tok klak.. hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...