28/06/2011

Nak pergi Sungai dalam Laut.. Boleh tak?

Tadi masa tengah menjalankan aktiviti masak-memasak padi, saja mengganggu Cik Bainun yang leka mengadap Youtube memandangkan padi dalam periuk tu tak masak lagi. Tergamam kejap tengok video tersebut sampai lupa apa yang Chipmunk buat.

Video tu pasal orang jumpa sungai kat dasat laut. Time tu terus ingat cerita favourite zaman kuat nangis dulu, The Little Mermaid. Dulu-dulu selalu nak jadi macam Ariel. Hidup dalam laut yang sangat besar dan bebas. Biasalah, dah nama pun budak-budak. Mana la nak tau, benda-benda macam tu just kisah dongeng semata-mata. 

Okay, berbalik kepada cerita asal kita. (Asal bunyi macam skema sangat ni. Alah, peduli la kan). First time tengok rasa macam terpegun pulak. Ni la bukti betapa hebatnya kuasa Tuhan sampai boleh diciptakan kejadian-kejadian yang macam ni. Bawah ni gambar-gambar yang Chipmunk ambik dari Encik Google. Nak tau lebih lanjut pasal sungai ni, just search je. Macam banyak je.








Kalau nak tengok video-video yang menarik pasal sungai ni boleh tengok kat bawah ni. Kalau tak pun search je kat Youtube.






p/s : Ini lah kekuasaan Allah.. Subhanallah.. =)

24 comments

6/28/2011 07:41:00 pm

memang sgt indah kekuasaan Allah itu...

6/28/2011 09:00:00 pm

@cucu umie

btol tu.. mmg xde tandingan-Nya. :)

6/29/2011 01:04:00 am

jauh tu, dekat mexico..
tp sgt lawa la..

6/29/2011 09:09:00 am

@Wanie

kan? cantik sgt.. =)

6/29/2011 06:59:00 pm

bukti Allah itu mampu mencipta apa pun yang tak terjangkau oleh fikiran manusia. Subhanallah.

Sekadar Satu Ucapan

6/29/2011 07:13:00 pm

@Miss Y and Her World

yup.. that's right.. =)

6/29/2011 08:52:00 pm

Kuasa Allah kan..cantik sgt2

6/29/2011 10:14:00 pm

@lagenda

betul.. cantik sangat.. =)

6/29/2011 10:31:00 pm

kmk da baca ttg tok dlok..kacqk ow..dah aek masin nya xbcampo dgn aek tawar nak..nang besa kuasa allah :D

6/30/2011 01:04:00 am

klu dalam sungai belakang umah aku ni de cenggini..tiap2 ari aku g

6/30/2011 07:16:00 am

@Syahirah Suhaili

kmk baru tauk hari ya... nya lah ya...

6/30/2011 09:33:00 am

waaaaaaa............subhanallah..kebesaran Allah..[kagum giler ni]..:)

6/30/2011 10:53:00 am

@aTy _faRed~

same la... mase first time tgk hari tu.. =)

6/30/2011 06:54:00 pm

@ibnubaba_04

kat area mane tu?

6/30/2011 08:46:00 pm

dh tgk da video tu...
subahanallah...

6/30/2011 09:34:00 pm

@Afiq Din

^_^

6/30/2011 09:56:00 pm

lame tak mandi sungai
even fara tak reti brenang , tp cm best jep brendam lme2 dlm tu
haha ;p

6/30/2011 10:26:00 pm

@Faraa Eiman's

jom la kite try berendam dalam 'sungai' tu. mcm mane la agaknye ye.. =)

7/01/2011 12:42:00 pm

subhanallah,cntik sgt !! =)

7/01/2011 12:47:00 pm

@misspurple

kan.. terpegun tengok.. =)

7/05/2011 03:46:00 am

Wahh , sungainya cantik ! Tapi jauh sangat larh kat Mexico :)

7/05/2011 09:59:00 am

@BΛBYDIΣRΛツ

kalau dekat boleh jugak nak pergi kan..

7/08/2011 10:27:00 pm

dah penah tengok yang ni.
siyes terujaaaaa!
kalau la boleh pegi~~~

7/08/2011 11:04:00 pm

@♥GAdiSMeRaHJaMbU♥

ziela, jom la kite g same2.. hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...