22/11/2011

Barcode peLik2 Je

Masa aku dan chipmunk stadi kat fakulti, adalah kitorang nie download 1 application (barcode scanner) guna handset chipmunk. Maklum lah, wireless kat fakulti nie laju2 je. Tunggu kejap je bab2 download nie. Tapi kalau untuk student, lambat macam kura2. T_T

Application barcode nie punya la payah nak scan. Kitorang scan la barcode yang kitorang cari kat pakcik Google nie. Scan2 tak boleh, tak jadi. .Tiba2 tengah sembang2 masa scan tu, application nie capture pulak secara tak sengaja. Yang agak mengelikan hati nie, chipmunk nak scan barcode yang pelik2 je. Memang lah tak dapat scan. Hehe.. (jangan marah ye chipmunk ^^)

Ok. Straight to the point. Yang kat bawah nie antara barcode yang pelik2 sikit.





Hmm.. Agak2 macam mana lah nak scan nie??


Sumber gambar : Pak cik Google

22 comments

11/22/2011 10:41:00 am

nak scan loading kot.. hahaha..tpi kreatif kan..

11/22/2011 10:53:00 am

hehe mmg pelik la tak penah jmpe pun huhu kalau ada cmtu mmg ssh la nak scan kan huhu

11/22/2011 10:57:00 am

Gambar yg ke-6 paling menarik xD

11/22/2011 11:27:00 am

Ahaha...macam2...naik heran ni kalau jumpa mcm ni...

11/22/2011 11:57:00 am

pelik2..tak pernah tgk sblum ni.. :)

11/22/2011 12:19:00 pm

barcode ni bukan boleh scan..saje2 buat je ni kan..unik2..

11/22/2011 02:49:00 pm

niceee..hahaha terbaekk..

11/22/2011 05:12:00 pm

lah.. macam2 jenis kod bar lah pulak... btw sangat menarik

11/22/2011 05:13:00 pm

Kreatiflaa... Tp kt mlysia ade ke ni? Herher..

11/23/2011 06:15:00 pm

@Cik Jingga

mmg kreatif kan? hehe

11/23/2011 06:15:00 pm

@nazirah

mmg xdpt scan pun.. haha

11/23/2011 06:16:00 pm

@Lily

hahaha!

11/23/2011 06:17:00 pm

@LiLy @ MumMyQiStInA

xpernah jgak sis.. tgk kat google je la.. =)

11/23/2011 06:17:00 pm

@Rina Comell

hehe..tau xpe..

11/23/2011 06:18:00 pm

@Wanie

aah.. mmg xleh scan pun.. hehe

11/23/2011 06:18:00 pm

@~Nana BamBam~

hehe.. =)

11/23/2011 06:19:00 pm

@NURUL ASHIKIN

kan? menarik, x terfikir pun nk buat mcm tu.. =)

11/23/2011 06:19:00 pm

@Liyana Zahim

mcm xde je sis.. hehe

11/23/2011 07:51:00 pm

menarik

11/24/2011 11:48:00 am

@CikguShikin

kan? =)

4/03/2012 07:03:00 am

kenapalah unik + plus semacam aje barcode tu ? =.= hehe

4/05/2012 01:48:00 am

@Haruno Hana 하나

haha.. mmg semacam pun..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...