14/11/2011

Review : Immortals

Hari sabtu lepas aku dan chipmunk pergi Alamanda tengok cerita Immortals nie. Hari sabtu, haruslah midnight movie kan?? Ok, straight to the point.

First thing first, kita tengok trailer cerita nie dulu :

video
Trailer of Immortals

Sinopsis sikit. Cerita nie mengisahkan pasal seorang manusia yang bernama Theseus (Henry Cavill) yang dilatih oleh tuhan ancient Greek, Zeus (Luke Evans) untuk menghalang King Hyperion (Mickey Rourke) daripada membebaskan musuh lama tuhan-tuhan ancient Greek nie.

Untuk membebaskan musuh tuhan mereka, King Hyperion memerlukan satu busur yang jatuh dari langit ketika peperangan antara dewa suatu masa dulu. Matlamat mereka, Theseus dan King Hyperion nie adalah untuk mencari busur tersebut. Untuk tahu lebih lanjut, korang tengok lah cerita nie. Hehe..


Poster Immortals

Review pasal cerita nie, cerita nie biasa2 je. Kalau korang tengok untuk sekadar layan je, boleh la tengok. Lagipun mesti korang tahu kan siapa Zeus, Athena, Poseidon dan Ares kan? Jalan cerita dia agak best jugak lah. Takda la bosan. Berkenaan dengan watak Poseidon nie, aku rasa costume dia cam lawak sikit la dan tak nampak macam tuhan laut tu.

Grafik cerita nie pun agak gempak lah. Cara berlawan Zeus, Athena adan Poseidon tu memang nampak best lah. Dengan slow motion-nya. So, overall cerita nie ok lah. Rasa2 rating cerita nie aku bagi 6.0 la.




Sumber rujukan : IMDb
Video : YouTube
Sumber Gambar : Google

8 comments

11/14/2011 05:23:00 pm

slalu p tgk wyg ye.. best la..

ieyza jrg sgt tgk wyg ni..

11/14/2011 05:35:00 pm

[review yang menarek!!! :)]
Kalau nak cite pasal graphic, mmg terbaek la...lagipun dri director 300 kan, so dah bleh agak mcm mne graphic yg cube die lakukan. jalan cerita bagi saya ok lagi (as follow to history of Greek, so far) but ending die xbrape nak gempak sebab tetibe abes xbgitau spe yg menang dlm this war. agak mengelirukan bgi org yang kurang paham pasal history of Greek..saya pun xpaham gak then bile bace balik crite berkenaan Titanomachy (name peperangan dorg), so bru paham sket... *kalau ad mase, jgn lupe bace review saya di http://www.kakiwayang.com/tahun-2011/immortals-cerita-epik-untuk-akhir-tahun-2011.html

11/15/2011 12:39:00 am

haha.. sik minat angga cita kedak tok. jadi kinek tok nyimpan lok duit untuk nangga cita lain.ekeke.. :P

11/15/2011 02:02:00 am

wah..mcm best je nie..hihi

11/15/2011 10:39:00 am

@ieyza afieyna

ikut mood dan movie best jugak la.. klau xde movie best tu mmg x la.. =)

11/15/2011 10:39:00 am

@fiezah91

xminat juak cerita kedak tok sebenarnya.. tp still boleh dikatakan best juak la.. hehe

11/15/2011 10:40:00 am

@tiefazatie

klau minat movie jenis ni memang xleh miss.. kne tengok.. =)

11/16/2011 11:38:00 pm

@Voldemort

setuju ngan pandapat anda.. haha.. thanks 4 da info.. :)

kakiwayang.com? mcm slalu masuk je page tu.. :p

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...