04/11/2011

Nak balik kampung jugak la.

Hari ni hari Jumaat. Cuti Raya Haji start hari ni. Mesti ramai yang tak sabar nak balik kampung kan? Ke dah ada kat kampung dah? For those yang tak balik tu, jangan sedih-sedih ye. Kita serupa. Biasalah, kalau dah hidup di perantauan ni. Cuti sekejap-sekejap memang takda la nak balik melainkan Cuti Hari Raya Aidilfitri je. Mahu hari-hari nenek menangis sebab cucu kesayangan beliau ni tak balik beraya.

Tapi cuti hari raya haji kali ni, Chipmunk nak bercuti-cuti Malaysia. Selalunya cuti hari raya haji ni Chipmunk duduk hostel dan online je kerja. Tapi kali ni Chipmunk diberi peluang oleh Cik Syikin menjejakkan kaki ke Pahang pulak. Sepanjang 3 tahun setengah Chipmunk berada di bumi semenanjung ni, tempat yang paling jauh Chipmunk pergi pun adalah Tangkak. Sadis betul. Orang lain dah puas berjalan tapi Chipmunk tak. Eh, kejap. Lupa pulak Chipmunk pernah pergi Genting Highland.

Bila dah beraya di tempat orang ni, memang tak lah online nya. Chipmunk akan bercuti selama seminggu. Kalau ada apa-apa tinggalkan je dekat shoutbox ye dan insya-Allah balik dari Pahang nanti Chipmunk reply jejak korang. Macam excited pulak nak ikut Cik Syikin balik ni. Nak rasa suasana orang sambut Hari Raya Haji kat sini. =)

View yang Chipmunk tengok kalau calling-calling dengan En. Barney  kalau Chipmunk balik kampung bapa sebab dalam rumah memang jangan harap line maxis ada.

12 comments

11/04/2011 04:59:00 pm

wah, macam best ja kampung kawan chipmunk..

Chipmunk asal mana??

11/04/2011 09:52:00 pm

hati2 taw. fizah dh sampai kampung dah.. huhu

11/05/2011 02:42:00 am

selamat raya haji.

11/05/2011 01:28:00 pm

Selamat Hari Raya Aidiladha :)

11/07/2011 04:11:00 pm

macam best je (;

11/09/2011 03:22:00 pm

@MISS COFFEE

yg dalam gambar tu kampung Chipmunk.. Asal miri, sarawak.. =)

11/09/2011 03:23:00 pm

@izamin

dah lme smpai jgak.. baru sempat nk reply komen.. =)

11/09/2011 03:24:00 pm

@MaYa MustWany

selamat hari raya haji jugak.. =)

11/09/2011 03:24:00 pm

@~Nana BamBam~

selamat hari raya aidiladha jugak.. =)

11/09/2011 03:24:00 pm

@N A T A S Y A ツ

hehe

11/10/2011 12:01:00 pm

Salam Aidiladha

11/12/2011 04:06:00 pm

@Dalila Hamid

salam aidiladha jugak =)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...