18/04/2011

Nama saya Johari, tapi boleh panggil saya Jongang

Baru balik exam dan terus taip entry yg tertangguh (sebenarnya semalam nak taip dah, tapi exam hari ni.. KIV dulu)

Semalam balik Tangkak sekejap, rumah family angkat masa Bakti Siswa tahun 2009 dulu. (2009 la kalau tak silap, lama dah) sebab ayah suruh balik makan durian. Mula-mula tak nak la, sebab hari ni ada exam. Dah la exam first, subjek major pulak. Tapi, bila fikir-fikir balik why not balik je. Tak dapat balik rumah family sendiri, atleast rumah family angkat pun jadi la.

Lebih kurang 2 jam je perjalanan dari Bangi ni, sampai-sampai rumah just sempat minum air. Ayah dah panggil makan durian. Oh ye, kitorang adik-beradik angkat ni ada la 7 orang tapi 2 orang lagi tak boleh ikut. En. Barney of course la ikut sekali (Dia tu nak tinggal??). Ayah buka durian memang banyak la. Tak kira pulak berapa biji. (Nak tau spesies-spesies durian, macam mana nak pilih durian, durian tanpa duri boleh la klik sini). Chipmunk yang tak makan durian ni terpaksa la makan jugak. Dah orang bagi, segan pulak nak tolak. Makan semalam tu pun dah kira banyak. Makan durian banyak-banyak, lepas tu rasa pening pulak. Dah memang jenis tak makan durian tapi dah ayah bagi, tak kan nak tolak. Nanti kecik pulak hati ayah kan?

Tapi yang penting, chipmunk jumpa kawan baru... Nama dia Johari @ Jongang, panggil Jo je.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Mak tengah bagi Jo minum susu


chipmunk and friend, si musang


Nama saya Johari, panggil Jo


Jo ni baru 2 bulan.  Ayah cakap dulu dia jatuh dengan buah durian. Nasib baik tak mati. Comel kan. Nak tau siapa Jo ni sebenar, kat sini ada cerita.

49 comments

4/18/2011 08:52:00 pm

comelnya....
cumil sgt...
huhu...

:)

4/18/2011 09:33:00 pm

aza :

kan kan kan? geram tengok.. dah la xtakut dgn kite..

4/18/2011 09:45:00 pm

waaaaa!!! sangat comey.... pinjam sat, heheh ;)

4/18/2011 09:57:00 pm

Miz Novexx :

adik punye.. kalau boleh bawa balik ukm ni mmg dah culik si Jo ni siap2.. hehe

4/18/2011 09:59:00 pm

Comelnye! nak boleh?? Hehehe~

Lots of Love,
Cik Yana

4/18/2011 10:32:00 pm

Cik Yana :

bukan kite punye la.. adik.. huhu

4/18/2011 10:41:00 pm

kawaiinye.. leh kasi aku tak si jo ni?? haha XD

4/18/2011 11:06:00 pm

comel la chipmunk tu!:D

4/18/2011 11:26:00 pm

alahaii..comei je muke si jo tu ^_^

4/18/2011 11:27:00 pm

Iera Lollies :

sy mmg comel pun.. (perasan!) hehe..
Si Jo tu musang..

4/18/2011 11:45:00 pm

comelnya..

4/18/2011 11:54:00 pm

cik sakura :

comel kan? hehe

4/19/2011 12:11:00 am

cik T-pah :

tau xpe.. hehe

4/19/2011 12:39:00 am

musang kan?
my friend dulu ada bela. namanya mika. >__<

4/19/2011 12:46:00 am

Nyze 二ザ Crazee :

yup.. yg ni namanya Jo si Jongang.. hehe

4/19/2011 01:15:00 am

MENAKUTKANLAH PULAK SI JONGANG NI.AGAK2 SEBAB DIA WARNA HITAM KOTT T_T

4/19/2011 01:35:00 am

Izyan Masri :

maybe la kot.. =)

4/19/2011 02:07:00 am

shezwan :

nak bg kne tnye tuannye dlu la.. lol

4/19/2011 02:15:00 am

nak minx leh tak? masak rempah sedap ni hahahaha

4/19/2011 02:23:00 am

aran :

hahha.. g tnye tuannye sndiri..

4/19/2011 04:13:00 am

Owh. sudah lama cari IA. Mahu boleh? :)

4/19/2011 07:31:00 am

wow..chipmunk!!!!!chumyl sangat..~~

4/19/2011 09:50:00 am

Nurul Honey :

chipmunk comel ye? memang pun.. hehehe..

4/19/2011 10:09:00 am

Mr. Thinker@Ali :

nk joe ke? haha.. owner nye syg sgt kot kt joe tu.. ssah die nk bg kt org laen.. hmm..

4/19/2011 11:07:00 am

uihh..musang blh bela ek..comel jgk :)

btw..nonie folo cni.
em..xpernh join aktiviti berkeluarga angkt

4/19/2011 11:40:00 am

Nonie :

ayah ckp sbenarnye xboleh.. huhu..

4/19/2011 12:41:00 pm

comelnya ! ! ! ! !
aiseyh .jeles2 ~

4/19/2011 12:52:00 pm

nelly :

jeles jugak sebab bukan kite punye.. huhu

4/19/2011 12:56:00 pm

alolo..tomeeeeyyy nye..hehee

4/19/2011 01:08:00 pm

norlida :

kan kan kan? =)

4/19/2011 02:39:00 pm

hadoyyy...ver very cute laaahh..
nak satu ^^^
wuwuwuw..jeles!!!

4/19/2011 02:52:00 pm

Dik, mana gambo duriannyer?? Akak ni Peminat setia durian tegar...Hua..ingat minggu ni baru nak g cari kat Kg Baru...Salam Kenal

4/19/2011 02:54:00 pm

miss'ENH :

nak bg satu camne? ade satu tu je.. hehe

4/19/2011 03:04:00 pm

kak ziana :

terlupe nak ambk gmbr durian nye.. hehe

4/19/2011 03:32:00 pm

kawai nee^^

4/19/2011 03:36:00 pm

Pasni ajr die bckp ye.. Hahaha..

4/19/2011 03:45:00 pm

アヌム ちゃん~~ :

hehe..



Liyana Zahim :

mane la tau balik lagi nanti si Jo ni dah boleh bercakap.. hehe

4/19/2011 03:55:00 pm

Wakaka.. Lau anda seorg pencnta bntg, belila glider lak.. Chipmunk tak knl tuan sgt.. Eh, btul kah? Herher.. Nk cri novel? Crila lau ada sbb buku tu da lama.. Bln may 2010 terbit kot.. Heeee..

4/19/2011 04:04:00 pm

Liyana Zahim :

study lg ni mane la nak mampu beli glider.. yg ni musang.. hehe
mane la tau kot2 nasib baik tjumpe.. kalau jumpe, sy roger.. =)

4/19/2011 05:45:00 pm

Laa. Nk satu. lama dah usya2 ia. pasang perangkap, tp yg masuk si Encik.Tupai. huhuhu. T__T

4/19/2011 07:17:00 pm

Mr. Thinker@Ali :

haha. ayah dpt pon nasib je =)

4/19/2011 07:23:00 pm

Al right then. Kalau mcm tu, siap2 nk tempah lar. lain kalu kalo En.Ayah dapat lg, btau awal2 tau. nk beli. ^^

4/19/2011 11:04:00 pm

Mr. Thinker@Ali :

yg tu xtaw la.. ayah ckp, kebiasaanye die tembak je.. haha.. die ambik pon sbb kecik ag.. kesian la plak..

4/19/2011 11:16:00 pm

Owh. like that. Hmm. Btau lar kt En.Ayah jgn tembak lg. Musang binatang yg sukar dijumpai yo! dapat besar ka, kici ka, kawe mau. boleh buat kopi musang. kekekeke. :)

4/20/2011 10:59:00 am

comel la..nak sekor...
http://shamfariz.blogspot.com

4/20/2011 02:11:00 pm

Mr. Thinker@Ali :

nak gtaw boleh, tp xbrani jamin la.. agi pon die suke2 je bela musang tu.. ag 1, klau nak bela musang nie kene ade lesen dlu sbb binatang nie binatang yg dilindungi..



shamfriz :

haha.. Mr. Thinker@Ali mintak pon xdpt.. ssah nk cari.. huhuhu

4/20/2011 02:17:00 pm

Okay bro. Lesen ada dah. tp abg sy yg punya. Sblm ni ada tupai, tp dah lepaskan. skg bela Sugar Glider and merancang nk bela musang lak. nk cari illegal, dok Indonesia sng dapat. tp kt Malaysia pyh. That's why kami ingat nk beli. kkekeke. TY for the info bro. :)

4/24/2011 08:35:00 pm

I am not sure whether I've told you this (I did tell some random person in UKM though) my dad used to have a musang pet nama Bobby sempena ManU/England hero pada zaman 60an. He bit my dad's foot as a wake up call to school. They used to have a pet tiger too tapi kena hantar zoo. :( Now kenot bela these wild animals kan? Saya nak satuuuuu.

4/24/2011 11:13:00 pm

Hani :

xda la kot.. Bobby Robson eh? sekarang ni kalau nak bela kena ada lesen.. yg tiger tu xtau la..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...