19/04/2011

GaMe : DotA 2

Defense of the Ancient (DotA) adalah permainan yang memerlukan strategi dan team work yang sangat tinggi. Kalau korang jenis yang tak suke maen game yang perlukan team work nie, tak payah main. Senang citer. Hehe.. Game nie direka dan dibangunkan oleh syarikat Valve Corporation. Kalau sebut Valve, mesti ade yang tahu game lain macam Counter Strike kan?

Yang mengetuai permainan nie serta paling lama berkhidmat untuk game DotA nie dikenali sebagai "Icefrog". "Icefrog" nie jugak leader untuk development team kat Valve Corp. Sekarang nie, DotA 2 dah diumumkan akan keluar pada suke ke-4 tahun nie. Haha.. Macam dah lame jugak la nak tunggu game nie keluar. Poster game nie pun dah keluar dan dijual kat website Valve. Sape2 yang berminat, korang carilah kat website Valve tu.


iNfo DotA 2

Developer : Valve Corporation

Publisher : Valve Corporation

Distributor : Steam

Director : Erik Johnson

Designer : "Icefrog"

Engine : Source Engine

Platform(s) : Mac OS X, Windows

Release Date : Q4 2011

Genre : Action RTS

Mode(s) : Multiplayer






Poster Dota 2




Bloodseeker




Mophling




Traxex




Lina The Slayer


p/s : Haihh~~ Nak exam pon sempat lagi ber-blog kan? Huhu.. T_T

14 comments

4/19/2011 08:32:00 pm

ahhhh kenape DOTAAAAAA !!! >.<

4/19/2011 09:30:00 pm

Applepinkcomeyy :

En. Barney, biasala tu.. haihhh...

4/20/2011 12:00:00 am

DotA terbaik. Add me at garena: tony2_chopper yo! My whole family members play this. my sister also play Lan with us. :)

4/20/2011 12:24:00 am

kat mana boleh d.load game ni ? teringin jugk nak main ..

4/20/2011 08:49:00 am

x payah lahh dota sgt..meh lwn aku meh hihi

4/20/2011 11:20:00 am

lai lai~ dota meh..

4/20/2011 11:38:00 am

cpahniza :

En. Barney yg suke bnde2 ni.. sy 1 bnde pun sy xtau.. hehe

4/20/2011 02:08:00 pm

Mr. Thinker@Ali :

owh..maen garena jgk ke? bleh la add. i.d : xmaliquez.. no wonder la name pkai thinker.. mcm da agkdah awal2 tu.. hahaha..


atiey azha :

game dota 2 nie mane kuar agi.. hujung thun nie baru kuar.. xsure la bleh download kt mane.. ape hal pon refer je www.playdota.com


Far8 budak baik :

nk maen dota ngan aku ke?? aku noob je nie.. huhu.. baru je blaja.. klau nk maen jgn buli aku.. hahaha..

cpahniza :

maen dota jgk ke??

4/20/2011 03:29:00 pm

layan Dota ker...huhuhu...dasat....

4/20/2011 06:53:00 pm

DefarhanoVII a.k.a BoyPJ


lyn la jgk.. sbb bru start maen.. lol

4/21/2011 07:30:00 pm

kemah molek dota 2 kluor...ha3

4/21/2011 07:51:00 pm

Arifmorale S :

maen DotA jugak ke?

4/22/2011 03:03:00 am

dita jahat, huhu. suke curik pakwe org ;p

4/22/2011 09:30:00 pm

encikAPPLE :

no komen.. haha.. tapi, mcm ye je.. kan kan kan?

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...