01/04/2013

Sekolah Moden yang Unik!

Anda tau tak ada sebuah sekolah di Stockholm, Sweden yang direka khas oleh Rosan Boschin tanpa bilik darjah. Jadi, student tak payah lah masuk kelas. Dengar pun dah macam best je kan. Yela, masuk kelas ni macam bosan je. Macam terikat pun ada. Amboi, perempuan ni menghasut nampak.

Sekolah moden ini dilengkapi dengan perabot yang berwarna-warni, zon pembelajaran, workstation dan sebagainya. Mini movie theater untuk presentation pun ada tau. Dan yang paling penting, setiap pelajar ada laptop sendiri. Nampak macam jauh lebih interaktif berbanding sekolah yang sedia ada sekarang. Lebih memupuk skill berkomunikasi kanak-kanak. Itu pendapat Chipmunk lah. Yela, tidak lah kanak-kanak jadi cepat bosan. Semua pun jadi bersemangat belajar dalam persekitaran yang sebegini bukan?











Macam menarik je sekolah begini. Seiring dengan zaman teknologi canggih manggih macam sekarang. Tapi tak tau la sama ada sesuai atau tak dengan 'kanak-kanak' yang lebih tua ni kan. Apa pandangan anda?

sumber : INI

p/s : Baru je update bloglist tadi. Masukkan senarai top commentator Januari-Mac. Boleh la tengok under Bloglist I.

24 comments

4/01/2013 08:12:00 pm

canggih sangat! ada yg tak belajar ni kang...hee

4/01/2013 08:26:00 pm

wahh kalau sekolah mcm ni mmg hari2 nak g sekolah tak nak cuti dah. hehehe..

masyuknyer sekolah macam ni.

4/01/2013 10:12:00 pm

wah!! canggihnya... macam best aje suasana sekolah tu...

4/02/2013 12:31:00 am

Best juak rupa sekolah tok ;D hee. Mun kita, maybe online jak kja. haha!

4/02/2013 01:34:00 am

mcm menarik jer sistem persekolahan mcm ni...budak2 pun bebas jer bergerak..taklah bosan sgt...:-)

4/02/2013 09:30:00 am

moden...

4/02/2013 10:57:00 am

kalaulah zaman sis ada sekolah macam ni kan...hurmm mampu berangan je lah..hehe

4/02/2013 04:08:00 pm

kalau mcm ni pny sekolah mmg rasa mcm takmau balik la...stylo giler!!huhu

4/02/2013 10:57:00 pm

wooo canggihnye.. tp boleh ke belajar cenggini?

4/02/2013 11:51:00 pm

@azizah :)

hahaha.. mungkin..

4/02/2013 11:51:00 pm

@Chic Na

tau takpe.. hehe

4/02/2013 11:51:00 pm

@Leeza dayasari [santai leeza]

rasanya cikgu pun bersemangat nak mengajar.. hehe

4/02/2013 11:51:00 pm

@miz ruha

kan kan.. mcm best je.. hehe

4/02/2013 11:52:00 pm

@Sally Yatiey

nang pun.. tp mun la boleh on9.. hehe

4/02/2013 11:53:00 pm

@LiLy @ MaMaQiStInA

betul tu kak.. budak2 jadi lg bebas, tak la terikat.. takde la pemikiran tu terbatas.. =)

4/02/2013 11:54:00 pm

@Normi Nieza

kata zaman hi-tech haruslah moden.. hehe

4/02/2013 11:54:00 pm

@puteri kasih

bukan zaman sis je, zaman sy pun.. hmmm

4/02/2013 11:55:00 pm

@Mime MF

hahaha.. tau takpe.. colourfullll

4/02/2013 11:56:00 pm

@fasha

kalau mmg niat nak belajar tu mmg excited lah nak belajar dlm suasana begini.. tp kalau dah mmg takde hati nk belajar tu takleh nak kata apa lah.. hehehe

4/03/2013 12:52:00 am

mmg moden dan unik..tp kalo ikut pkembgan budak2 mlysia zaman skg ni..xyah kot bt cmni..lg tpesong deme ^_^

4/03/2013 11:13:00 am

@aisya ok jom berangan kejap..hehe

4/05/2013 10:19:00 am

@Shida Radzuan

itu la masalahnye.. huhu

4/05/2013 10:19:00 am

@puteri kasih

jommmm

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...