24/05/2013

KIL

Kemalasan melanda, dengan hidup yang masih kurang teratur. Masa makan tak menentu, tidur pun tak menentu. Ah, hidup! Tak baik mengeluh, tak baik. Mari ketepikan anasir-anasir negatif yang menganggu gugat pemikiran. Yang penting, kita enjoy!

By the way, ada satu soalan bonus. Siapa tengok filem Pisau Cukur? Dan siapa minat Redza Minhat? Oh, mamat handsome dalam iklan raya Petronas itu. Iklan raya lah kalau tak silap. Correct me if I'm wrong. End of May ini akan ada lagi satu movie lakonan Redza Minhat sebagai teraju utama bersama Christina Suzanne, iaitu KIL dan akan ditayangkan di pawagam mulai 30 Mei nanti. 


Sinopsis

Akil (Redza Minhat) seorang pemuda tertekan dengan hidup dan mempunyai kecenderungan untuk membunuh diri. Namun, perasaan tidak sanggup untuk mengambil nyawa sendiri kemudiannya menemui jalan penyelesaian apabila Akil menjumpai satu agensi pembunuhan yang agak aneh. Akil bersetuju dengan syarat-syarat yang ditetapkan dan mengupah agensi tersebut untuk membunuh dirinya tanpa sebarang maklumat yakni tarikh atau masa serta di mana dia akan dibunuh sehinggalah Akil bertemu dengan Zara (Christina Suzanne) yang telah berjaya mencuri hatinya.

sumber : INI
________________________________

Macam best je movie ni, tengok trailer pun best. Teringat TV Series Ghost, dilakonkan oleh Cheryl Samad dan Nazrudin Rahman yang disiarkan di 8TV dulu. Dalam tahun 2008 agaknya. Minat cerita tu dulu. Sebab lain daripada yang lain. Filem ini pun berdasarkan trailer, nampak kelainannya di situ. Tak sabar nak tunggu 30 Mei ni. Nak tengok Redza Minhat. Eh, nak tengok Filem KIL

video

p/s : Mencari kelainan dalam filem-filem melayu ni. Kelainan dari segi kualiti. Bukan setakat jalan cerita dan juga pelakon yang tiptop tapi secara keseluruhannya.

9 comments

5/24/2013 09:14:00 pm

sya rasa xpernah lagi ada filem tntg nk cari pembunuh utk bunuh dia sndri. msti best citer ni

5/24/2013 10:02:00 pm

macam best ;D

5/24/2013 11:06:00 pm

nak tengok nak tengok.. mcm best je lagi2 ada redza minhat. hikhik..

5/25/2013 10:03:00 pm

yeah² tgk trailler dia pun mcm dah tak sbr nk tgk movienya...hehe cm menarik plus ada christina suzanne yg comel!!>,<

5/25/2013 10:56:00 pm

dari sinopsis tu ternayata ada kelainan, kena gi tengok nanti :)

5/26/2013 12:59:00 pm

layan...:)

5/26/2013 06:57:00 pm

lawatan ptg minggu tirana aduka

5/27/2013 04:37:00 am

umm..
mcm menarik juga....

5/29/2013 02:09:00 am

eh mcm best jer..ade tuk dwload tak dear?

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...