23/10/2014

Segmen Blogger Cergas dan Santai


Dah lama tak join giveaway. Dah lama tak join segmen. Maaflah bagi yang telah menjemput. Iolls tak sempat sebenarnya. Nak join tapi kemudian terlupa. Dah bookmark dan kemudian, bila tengok balik, alamak dah lepas due date. Melepas lah lagi. 

Dan segmen yang ini. Dalam hati tetapkan mesti join. Sebabnya I tertarik untuk menjawab apa yang disoalkan dan menjadi persoalan si penyoal soalan. 

1. Currently , lagu/movie/buku/novel apakah yang menjadi kegemaran korang? Citer lah sikit kenapa you suka benda alah tu.

Mungkin ramai yang pilih movie atau lagu. Jadi biarlah Iolls pilih novel pulak. I sekarang dah jatuh cinta dengan novel How to Fall in Love. Memang tepat sungguh judulnya. Mengajar pembaca untuk fall in love sekali. Tapi bukan dengan manusia atau karakter tapi jatuh cinta dengan jalan ceritanya. Dan juga, I sebenarnya tak suka novel jiwang-jiwang dengan sugar level di paras langit ke tujuh. Tapi novel ini falls under exclusion list. Dalam hati nak capai novel tu lagi dan baca lagi dan lagi dan lagi. 


2. Suggestkan SATU link blog yang kamu suka/selalu lawati. Kenapa? 

Sudah semestinya Kakak Cantik kesayangan hamba. Blogger Puteri Kasih. Honestly dulu I singgah hanya atas sebab membalas kunjungan. Lama-lama jadi kawan di alam maya dan setelah bertahun-tahun sampai sekarang masih lagi saling berbalas kunjungan. Biarpun ada time masing-masing busy dan menyepi buat seketika. 

Thank you Kakak Cantik. Selalu berkongsi entri-entri bermanfaat untuk rakan-rakan blogger yang lain termasuk adikmu yang comel ini. 

3. Dalam banyak-banyak entry yang pernah korang post, pilih entry yang korang rasa "Inilah entry yang memang aku nak setiap orang baca!!!" Share kan link post tersebut.

Subjektif. Satu ribu dua ratus dan tujuh puluh enam posts. I rasa 95% daripadanya adalah entri merapu merepek meraban yang inputnya entah apa-apa atau mungkin tiada. Tapi dalam banyak-banyak I paling suka yang ini... 


I normally don't do sesi luahan perasaan kat blog sendiri. Blog bagi I terlalu mainstream untuk tujuan itu. So untuk tak nampak yang I ni sebenarnya tengah emosi dan juga salah satu cara untuk mengawal perasaan jadi kita lontarkan dalam bentuk kata-kata tanpa ada kata-kata yang kurang enak untuk dibaca. Dalam masa yang sama secara tak langsung sebagai peringatan buat diri sendiri. Oh peringatan juga buat anda sekiranya anda berjaya untuk menangkap maksud yang cuba disampaikan. 

p/s : Jom join secara berjemaah sebelum 1 November ini. 

13 comments

10/24/2014 12:44:00 am

hehehehe. memang entri2 akak, kurang emosional. tapi, sebagai seorang perempuan rasa ada jugak hint2 tgh emosional.. ecewahh.. :D

10/24/2014 08:12:00 am

Selamat bersegmen sis.

10/24/2014 11:23:00 am

Hye, bawah segmen yang sama. Done follow blog kamu..:)

http://ceritaejoy.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html

10/24/2014 02:34:00 pm

Assalamualaikum. Singgah sini dari segmen yang sama. Done follow :)

http://fiqadira.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

10/24/2014 04:33:00 pm

Salam, menyinggah dan follow sini~
datang dari segmen yg same. singgah dan follow kite pulak. :>
http://qieyla4everstory.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html

10/24/2014 05:05:00 pm

selamat bersegmen ya! ^_^

10/24/2014 08:25:00 pm

selamat bersegmen ...

10/24/2014 10:51:00 pm

menarik..
ehhehehe gud luck cik aisya ^,^

10/25/2014 12:03:00 pm

Thank you for participating (:

Teruskan semangat ber-blogging anda!! Heheh

http://nineteencapri.blogspot.com/2014/10/senarai-peserta-segmen-blogger-cergas.html


p/s: novel tu macam menarik. inshaa Allah , kalau terjumpa buku ni. kita akan grab satu.. *padahal ade lagi 2-3 novel tak habis baca, adoi*

10/25/2014 02:08:00 pm

Selamat bersegmen ;)

10/27/2014 01:22:00 pm

Salam.. singgah dari segmen yang sama..

http://miamorzafirah.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-santai.html

10/27/2014 03:23:00 pm

singgah dari segemen yg sama...oh nama kita sama ye.hee :)

http://ummiammararif.blogspot.com/2014/10/segmen-blogger-cergas-dan-santai.html

11/19/2014 08:06:00 pm

Cahaya Alam Maya

Blogwalking dari segmen yang same. Sambil follow yg baru kenal :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...