09/01/2016

Segmen Blog Review By Little Miss Snowflake


Tuan tanah suruh kita review sikit blog dia. Oh dah berkurun tak review blog blogger lain. Rasa macam tak reti pulak. Okay, over pulak rasa. 

By the way, basically semuanya okay aje. Daripada tulisan, pemilihan warna dan kekemasan. Memang terbaik lah. Tiada ruang langsung pun untuk dikomen. Bagus, teruskan perjuangan itu. Eh. 

Yang penting comels, cantiks and nice. I loikeeee! Hiks.

Cuma satu aje lah. I ni jenis yang blogwalking, suka terjah orang guna smartphone aje. So di mana saja Iolls boleh menyinggah rumah kawan kawan blogger. 

Bila  Iolls terjah blog Miss Snowflake kita ni, sayang pulak kena view in desktop version. I yang mata rabun ni kadang-kadang rasa susah jugak nak baca. Okay itu salah sendiri, siapa suruh sampai sudah tak ganti langsung pun cermin mata yang patah itu. 


Oh itu tak bermaksud Iolls suruh tuan tanah click option enable mobile version. Itu terpulang lah kan. Nak enable boleh, nak disable pun tak kisah jugak. Cuma kalau view desktop version via mobile ni, tulisan jadi kecik sikit and then loading pun agak lambat jugak lah sebab berat.

Alah, lagipun berapa kerat je lah yang baca blog guna phone macam I ni. Tak puas kan? Baik blogwalking guna laptop je baru puas hati. 

Oh mungkin ada yang tak tahu macam mana nak enable mobile version supaya blog uolls mobile friendly. Betul tak? Dah alang-alang ni, Iolls tunjuk sekali lah eh. 

Klik untuk lebih jelas

Dashboard > Template > Mobile

Klik setting (Customise Mobile Template) untuk bahagian mobile template itu. Dan klik "Yes. Show Mobile Template On Mobile Devices".

Done. Senang je kan? Tapi apa-apapun view lah dulu ye. 

Oh ya berbalik kepada segmen tadi. Cepat-cepat lah join. Due date, 14 Januari ini. Selamat bersegmen semua! 

p/s : eh, terpanjang pulak entri. Padahal join segmen je pun.

13 comments

1/09/2016 10:51:00 am

Selamat bersegmen ya....

1/09/2016 11:15:00 am

nak join jugakla :)

1/09/2016 02:08:00 pm

hhuhuhu betul.
mobile version tu best hehe

1/09/2016 04:52:00 pm

Kita pun sama awak..suka blogwalking guna phone kihkih

1/09/2016 11:12:00 pm

Selamat bersegmen :)

1/11/2016 11:33:00 am

ekeke sorry kak, Lissa guna web version sebab mobile version Lissa ada masalah sikit. InShaaAllah nanti Lissa betulkan.. hee terima kasih tau, kak :D

apa pun, terima kasih sudi join segmen Lissa! nanti Lissa review ya. :D

Semak senarai peserta di sini > http://lissa-lissalalissa.blogspot.my/2016/01/senarai-peserta-segmen-blog-review-by.html

1/11/2016 03:08:00 pm

terbaiklah review + tutorial skali gus. huhu

1/11/2016 03:11:00 pm

Singgah blogwalking dari segmen yang sama. Have a nice day! http://syaza-applemints.blogspot.my/2016/01/segmen-blog-review-by-little-miss.html

1/11/2016 04:38:00 pm

hai , ain datang dari segmen yang sama .
oh , baru ain tau pasal mobile version .
tq untuk info yg bagus :)

1/11/2016 10:14:00 pm

Singgah :)
http://theonlygirl98.blogspot.my/2016/01/segmen-blog-review-by-little-miss.html

1/12/2016 02:35:00 pm

singagh dari segmen yg sama..:)

http://makgarang.blogspot.my/2016/01/segmen-blog-review-by-little-miss.html

1/14/2016 06:18:00 pm

Hi ... Jalan-jalan dari segmen yang sama ... Jangan lupa join contest kat Jom Bercontest dan singgah jenjalan kat SiNi ... Semoga sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki ... Maaf lambat blog walking ...

1/14/2016 09:38:00 pm

Hiii ! blogwalking dari segmen yang sama :)

http://ash-tsukidate.blogspot.my/2016/01/segmen-blog-review-by-little-miss.html

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...