29/08/2011

Baju Raya.. Eh, silap Phone Raya!


Hari tu kan Chipmunk ada buat entry pasal phone masuk wad. Tadi pergi la ke kedai tempat bapa hantar phone tu, nak tanya bila phone tu boleh siap. Sekali orang kedai tu cakap maybe lepas raya, itu pun dalam jangka masa paling cepat pun setengah bulan. Alkisahnya, phone tu diorang hantar ke KL. Kalau tau, dah hantar awal-awal dah hari tu. Tapi memandangkan phone tu still under warranty, memang tunggu balik la baru hantar repair. 

Bila dengar orang tu cakap macam tu, memang geleng kepala la. Phone y.ang Chipmunk pakai sementara waktu ni pun bapa nak guna pulak. Last sekali, bapa offer nak belikan Chipmunk phone baru. Yang ni best nak dengar. Sebenarnya sayang Yari tu. Tapi bila bapa dah suruh pilih nak yang mana, apa lagi. Guna la peluang yang ada. Dan serta merta mata ni tangkap sebijik phone yang memang Chipmunk berkenan. Bukan Chipmunk sorang je. En. Barney pun suka phone tu.

Supposedly, harga asal RM700 lebih. Tapi memandangkan sekarang ada promotion raya harga phone tu jadi RM600 lebih. Tapi lagi, sebab kitorang memang selalu datang kedai tu, rasanya semua handphone di rumah ni beli kat kedai yang sama, tauke kedai tu kurangkan lagi jadi RM500 lebih. Bapa memang tak pandang kedai lain dah, terus belikan phone tu untuk Chipmunk. Nak tau tak, phone yang mana....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

p/s : En. Barney, sila jangan jealous ye. Ingat tak hari tu kat Times bukan main lagi cakap "Tengok-tengok nanti orang yang beli dulu". Sekarang tengok la, siapa yang dapat dulu? =)

22 comments

8/29/2011 11:58:00 am

peh! henfon raya! jeles nya! heehh...

selamat hari raya! maaf zahir dan batin! ;)

8/29/2011 02:04:00 pm

wwaaaa~ enpon raya eyh.. tok mesti tgn mala main enpon lak mun raya..haha..rindok ati pat enpon baru :D

8/29/2011 07:20:00 pm

@Elie Lily

hehe..selamat hari raya jugak! =)

8/29/2011 07:22:00 pm

@Syahirah Suhaili

ya la tek.. tambah agik tepon yang diminat.. org dah offer tek nak.. ambik jak la.. rezeki iboh ditolak.. haha

8/29/2011 07:22:00 pm

@Syahirah Suhaili

ya la tek.. tambah agik tepon yang diminat.. org dah offer tek nak.. ambik jak la.. rezeki iboh ditolak.. haha

8/29/2011 07:28:00 pm

@Syahirah Suhaili

ya la tek.. tambah agik tepon yang diminat.. org dah offer tek nak.. ambik jak la.. rezeki iboh ditolak.. haha

wah cantiknye

best2

hehe

selamat hari raya ye . mintak maap kalo ade buat salah silap ye

:)

8/30/2011 11:27:00 pm

@aisya

xjeles pun :p

8/31/2011 10:58:00 pm

henset ni nampak sangat menarik tertarik..harga ok dah tu..

9/02/2011 12:17:00 pm

huu..ingat sape la chipmunk tu..btw cntik nset tu..

9/07/2011 01:51:00 am

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

9/07/2011 07:59:00 pm

Berkunjung Ke Kamu hari ni
Cantik Blog Kamu,Nak Link Exchange Dgn Saya Tak??
Lawat Saya Ya ><

http://cityiklan.blogspot.com

9/13/2011 11:54:00 am

kacak eh..jeles kmk..huhu..

9/14/2011 11:51:00 am

@Wanie

mmg dah lama kena tarik dengan hanset ni.. suruh beli.. haha

9/14/2011 11:51:00 am

@Wanita2u

=)

9/14/2011 11:52:00 am

@Bui Junaidi

boh jeles2.. hehe

9/14/2011 12:10:00 pm

@al_hakim

nset tu smart la jgk.. *jeles*

9/14/2011 12:11:00 pm

@cityiklan

:)

9/15/2011 07:41:00 pm

sebijik mcm my bro puye...dia pon br beli...hehe

9/15/2011 07:48:00 pm

@ dieabella

phone raya la katakan.. hehe

10/23/2011 06:29:00 am

wahh , untunglah dpt phone nie..
memang kempuanan phone nie .
Hope dpt beli soon :)

10/24/2011 10:12:00 am

@κƨʏαρσρ

hehe.. =)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...