16/03/2013

Geppetto Zaman Moden

Chipmunk sekarang ni dalam proses untuk menghabiskan series Once Upon A Time. Baru start tengok sebenarnya season 1 tu. Ada yang tengok tak cerita tu? Best tau. Ada Snow White, Cinderella, Red Riding Hood dan segala macam fairy tale character lagi lah. Nampak sangat perempuan ni kanak-kanak ribena sangat kan?

Cakap pasal fairy tale character ni kan? Percaya tak kalau Chipmunk cakap yang Geppetto tu betul-betul wujud? Alah, ayah Pinocchio tu lah. Tak percaya? Tengok, tengok gambar-gambar ni.







Seorang artist dari Russia yang bernama Sergey Bobkov, menghasilkan semua binatang-binatang dengan menggunakan kayu. Entah berapa lama lah masa yang beliau gunakan untuk hasilkan semua tu kan? Lepas ni kita tunggu pulak beliau hasilkan Pinocchio pulak. Hehe. 

p/s : Ada siapa-siapa yang dah tengok movie Oz the Great and Powerful?

sumber : INI

34 comments

3/16/2013 05:20:00 pm

Unik juakkkk! ^_^

3/16/2013 07:21:00 pm

@Sally Yatiey

kan kan kan.. benda yg x dipolah org.. hehe

3/16/2013 07:24:00 pm

woahhh terbaik la...bkn sng tuh nk ukir segala bulu-bulu binatang tuh...sgt teliti...

3/16/2013 08:54:00 pm

guna kayu?? wahh hebatnya.. lama amik masa nak siapkan ni..

3/16/2013 09:39:00 pm

wahhh menariknya..nampak memang rumit nak siapkan satu hasil kerja kan

3/16/2013 10:26:00 pm

woww hebat gila dia buat guna kayu semua! tapi kenapa dia x buat pinochio lao? hehe

3/16/2013 10:45:00 pm

bestnya. cikna pun suka layan citer fairy tales. hikhik..

dgr org citer filem Oz tu best! ;)

3/16/2013 10:57:00 pm

once upon a time ye... kak ruha tengok cite tu... tak miss langsung... tiap ahad mesti duk tunggu cite tu...
aisya tengok kat mana..? download ke..?

unik juga artist tu...

3/16/2013 10:59:00 pm

@Mime MF

tu la pasal.. berapa lama lah agaknya dia habiskan masa ye..

3/16/2013 11:00:00 pm

@azizah :)

yup.. bukan senang nak buat tu.. huhu

3/16/2013 11:01:00 pm

@puteri kasih

teliti pulak tu sis.. huhu

3/16/2013 11:02:00 pm

@Hanida Moss

itu lah.. tertanya-tanya jugak.. haha

3/16/2013 11:02:00 pm

@Chic Na

best2.. dah tengok dah tadi. hehe

3/16/2013 11:02:00 pm

@miz ruha

download je kak.. hehe..

kan kan kan... gigih pulak tu..

3/16/2013 11:16:00 pm

ha ah memang teliti nampaknya :)

3/16/2013 11:54:00 pm

wahhh..sgt berbakat

3/17/2013 12:43:00 am

sangat kreative..kalo jual mesti mahal nie..

baru tahu psl benda nie.

3/17/2013 12:22:00 pm

wahh .. hebat nye ! =D

3/17/2013 12:38:00 pm

@puteri kasih

kalau kita ni sis entah macam mana lah jadinya kan.. haha

3/17/2013 12:38:00 pm

@tirahzairi

dah gigih.. haha

3/17/2013 12:40:00 pm

@Bahrain Ramlan

yup.. berpatutan dengan effort beliau nak hasilkan binatang2 tu.. huhu

3/17/2013 12:41:00 pm

@Leeza dayasari [santai leeza]

same la.. :)

3/17/2013 12:41:00 pm

@FA

kan.. terpegun sebentar.. :)

3/17/2013 12:45:00 pm

kreatif dan inovatif. hehe.
perlu ketelitian yg tinggi nak buat,hasik pun menajubkan. ^^

lamak sik update ow? :D
selamat kembali berblog.
hihi ^^

3/17/2013 12:48:00 pm

Huishhh! Seriously pakai kayu? Yarabi nang kedak bena alu jak upa. Hahaha pande org ya oh.

3/17/2013 07:13:00 pm

@michelle De hunny

mena kata dirik.. hehe..

menghilang kejap.. ;)

3/17/2013 07:15:00 pm

@Nabeel Fikree

kan kan? mun dijual berapa harga nya ya owh..

3/18/2013 05:13:00 am

wahhhh..mavelesss

3/18/2013 11:37:00 am

@Cik Yaya

kan.. hehe

3/19/2013 11:32:00 pm

uniknya..aisya :)

3/20/2013 12:41:00 pm

mak aiiii...guna kayu bt benda atas smua tu..ohsem...huhuhu

3/25/2013 02:04:00 pm

@Shida Radzuan

tau takpe.. =)

3/25/2013 02:04:00 pm

@ayut

tu la pasal.. kagum! hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...