15/03/2013

Mari belajar membuat kerepek.

Ehem-ehem.

Rasa janggal pulak nak menaip merapu bila dah lama ditinggalkan ni. Al-maklumlah, skill membuat kerepek (menurut Kak Ruha) dah makin menghilang. Nak hasilkan sebungkus kerepek tu pun makan masa yang sangat panjang. Penat berfikir, ingredient ini nak masuk banyak mana, yang ini cukup rasa tak. Baik berhenti sebelum kerepek tu tak rasa macam kerepek dah. Ini pengaruh Kak Ruha lah ni. Kerepek, kerepek, kerepek. 

Ramai yang tanya mana Chipmunk menghilang. Tak hilang mana pun, cuma pergi bertapa dengan Pak Belalang si Ahli Nujum. Cuma Pak Belalang tak ajar cara-cara membuat kerepek ni. Tak grand katanya. Tapi bila lama-lama menghilang ni best jugak. Dapat detect insan-insan yang jadi silent reader selama ni. Yang tanya kenapa tak ada update apa-apa dah? Bila nak mengupdate blognya? Rasa terharu pulak. Tak payah nak perasan retis ye cik kak.

Sebelum bertapa selama beberapa lama, sepurnama ya? Chipmunk tinggalkan anda dengan entri INI. Ternyata dua-duanya bukan pilihan. Tak kena dengan jiwa raga. Akhirnya ini yang dipilih. 

 Ada siapa-siapa yang ingin meneka?

Dan yang paling penting, terima kasih sangat-sangat buat rakan-rakan blogger yang tak berhenti dan tak jemu-jemu singgah rumah usang yang bersawang setelah lama ditinggalkan ni. Nak tengok tuannya dah balik belum. Saya dah balik dah ni, marilah singgah. Jangan malu, jangan segan. Hiks.

28 comments

3/15/2013 04:43:00 pm

kerepek kerepek kerepek ..

3/15/2013 04:55:00 pm

wahhh welcome back syg... update blog laju2 k :)

3/15/2013 05:41:00 pm

Hp apa ya? Sony Xperia? :D

3/15/2013 09:25:00 pm

@Gugu Suseno

hehehe..

3/15/2013 09:25:00 pm

@azizah :)

laju2? hehe

3/15/2013 09:26:00 pm

@Sally Yatiey

ala, teka la. xbest mun padah.. hehe

3/15/2013 09:31:00 pm

salam cik aisya..

la..ingtkan nak pilih antra 2 yang ri tu tuu..ghupernyer xperia ni jgk yg dplh..hehe xpe..aslkan dri hepi ;p

3/15/2013 09:54:00 pm

oloh ingatkan tuan rumah nak goreng kerepek tadi untuk sajikan pada tetamu...hehehe

3/15/2013 10:18:00 pm

best gak sesekali hilang. ramai orang rindu. hikhik..

phone baru eh.. ;)

3/15/2013 11:18:00 pm

Notepad ke tu..?

3/15/2013 11:43:00 pm

bt kerepek plak?huhu cewah hp baru...terbaik :D

3/16/2013 01:25:00 am

mari memakan kerepek. hewhew

3/16/2013 03:43:00 am

nk pinjam leh? hihi

3/16/2013 09:02:00 am

pak belalang tak ajar buat kerepek ye...
dia ajar apa kat aisya sampai lama aisya gi bertapa..???

malas nak teka... :p

3/16/2013 09:29:00 am

@Cik Yaya

hehe.. betul betul betul.. :)

3/16/2013 09:29:00 am

@puteri kasih

sis nak ke? nanti sy buatkan ye.. hehe

3/16/2013 09:30:00 am

@Chic Na

hehe.. tau takpe..

takde la baru sgt pun skrg.. hehe

3/16/2013 09:30:00 am

@LiLy @ MaMaQiStInA

tak la.. hehe

3/16/2013 09:30:00 am

@Mime MF

nak join ke buat kerepeknye? hehe

3/16/2013 09:31:00 am

@♥ CIKZEK ♥

jom jom.. hehe

3/16/2013 09:31:00 am

@tirahzairi

pinjam? pinjam ape ni? hehehe

3/16/2013 09:32:00 am

@miz ruha

entah la kak.. balik bertapa terus lupa pulak pak belalang ajar ape.. leka sgt dgn kerepeknye..

3/16/2013 09:54:00 am

wahh xperia. jeles! hehe

3/16/2013 11:04:00 am

kita gi buat sama-sama la..hehehe

3/16/2013 07:23:00 pm

@shuhaida saad

xperia yg bese2 je.. :)

3/16/2013 07:23:00 pm

@puteri kasih

bagus jugak cadangan sis tu.. sambil2 tu boleh kita anyam ketupat.. eh?

haha

3/19/2013 11:33:00 pm

wahhhh amik xperiaaa sony ke??

3/20/2013 11:40:00 am

@Shida Radzuan

yup.. hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...