10/01/2015

Ibu, Kucing Kelabu yang Gemok Mok Mok!

Ingat lagi kisah Ibu si Kucing Kelabu? Rasanya lepas entri yang itu, tak ada pulak Iolls share gambar Ibu. Sebabnya Si Ibu ni susah sangat nak bergambar. Jenis kucing yang tak reti nak duduk diam. Gesel sana, gesel sini. Baring sekejap then bangun semula. Sakit hati pulak kengkadang. Baru nak angkat phone nak snap gambar, dia dah bangun menuju ke arah kita. 


Selalu tunggu I balik kerja depan pintu rumah pukul 6.45 petang tiap-tiap hari. Asal buka pintu rumah je, dengar lah bunyi dia mengiau. Golek sana dan golek sini menampakkan perut berlemak dia tu. 

candid katanya

Ini gambar curi sebab dia tak reti nak duduk diam so cepat-cepat snap gambar. Tak tau lah kenapa kucing ni susah sangat nak bergambar. Kadang-kadang rasa geram je. Kita nak ambik gambar dia. Cuba lah duduk diam-diam and pose cecantik. 


Kalau Ibu duduk begini, suka cucuk-cucuk perut dia. Gedempol sangat I tengok. Disebabkan perut yang gemuk itu juga lah, Ibu tak boleh buat aksi akrobatik. Tak flexible sebab gemuk. 

Yang tak bestnya Ibu ni, kalau I dan housemate dua-dua masuk bilik tidur dan tak ada sorang pun di ruang tamu Ibu akan start mengiau dengan sekuat hatinya, cari mana orang sebab taknak dibiarkan seekor. Nak jugak ada orang teman. Tambah lagi bila dia tahu memang ada manusia dalam rumah tu. Gedik je kan? 

p/s ; Satu lagi perangai kalau dia seekor je di ruang tamu, habis rumah dia buat marathon lari sana-sini lompat sana sini.  

14 comments

1/10/2015 08:58:00 am

gemok sangat la dia..! hahaha.dah mcm si garrfield

1/10/2015 09:33:00 am

asalamualaikum..salam kenal aisya..seronok kan lihat gelagat kucing..peneman paling setia bila sunyi..

1/10/2015 09:44:00 am

Bagusnye aisya pelihsra kucing.. klu dua2 gi keje, sape jaga?

1/10/2015 10:29:00 am

sihat sihat aih kucing dia :D

1/10/2015 01:37:00 pm

Gendut perutnya..hehe..syok geletek2 ni..

1/10/2015 06:03:00 pm

wah.... geramnya tengok kucing tuu :)
rasa nak dukung je

1/10/2015 06:31:00 pm

comel je :)

1/10/2015 06:52:00 pm

comelnya Ibu! :)

1/11/2015 12:41:00 am

OK gmbr no.2..memang habit sy kalau kucing lepak cenggini sy akan usap perut dia smbil tny "perut siapa yg lembut ni?" HAHA montel betoi kucing depa...

1/11/2015 08:45:00 am

Gebunya kucing kak aisya, jeles tengok. haha :)

1/11/2015 03:44:00 pm

gemok gedempol pun, aktif la juga kalo dah boleh buat marathon. hehehe...

1/12/2015 12:31:00 pm

hehe perut penuh lemak =)
dia nak mintak bawak skali masuk bilik le tu nak landing sama sama.. ngade hehehe..

1/12/2015 10:28:00 pm

as'salam..
hehe itu kena ajo pelan2 tu..kena ajar pose..^,^

1/13/2015 11:37:00 am

bulat tu perut dia

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...