09/11/2012

Ini definisi Vanilla Coklat saya!

Lihat diri kamu sebagai sebahagian dari alam. Bukannya sesuatu yang lebih berkuasa.
(Makmal Statistik, 10.50 am - 09/11/2012)

Makan coklat sambil hafal Akta 127 memang menyeronokkan!

Kalau baca entri yang SANA dan yang SITU maka fahamlah maksud entri yang ini! Pernah try Cadbury Dairy Milk French Vanilla ni? Ikutkan hati nak habiskan satu bar tu. Tapi lately ni Chipmunk perasan, Chipmunk tak boleh nak makan coklat banyak sangat. Kepala jadi pening. Tak tau la kenapa. Mungkin manis sangat kot. Sebab Chipmunk ni jenis yang tak boleh nak makan sesuatu yang terlampau manis dan juga berminyak. Sure punya kepala pusing. Tapi bagus jugak macam tu. Makanan tinggi kandungan gula dan berminyak ni tak elok untuk kesihatan. Anda pun macam tu jugak lah, kurangkan gula dan minyak dalam makanan ye. =)

Akan ke Hutan Simpan Kuala Tahan.
Dan juga ke Kuala Gandah.
Dan mungkin juga akan terbang ke Bandung.
Fieldwork oh fieldwork!

24 comments

11/09/2012 09:20:00 pm

eh baru ke tu..yaya xpenah try lg..pas ni nk try la..sdp ke x..slalo mam cokelat nestle je..takat kit kat tu xya ckp la..da mcm jd pcuci mlt tiap kli hbs mkn..huuu..(sbb tu gem0k >,<)

msti sedap kan tu..nmpk cm sdap je ^o^

11/09/2012 09:21:00 pm

eh ! tak pernah nampak pun coklat cadbury yang ni ?? :O

11/09/2012 10:13:00 pm

cokelattt~lama tak makan..hehe emmm penim sbb byk gula sgt kot..hehe tp migrain tak bleh mkn coklat kan??errr betul ke tak?huhu

11/09/2012 10:20:00 pm

yang jenis ni tak pernah makan lagi.. manis eh..kena kurangkan ni..

11/09/2012 10:28:00 pm

Coklat memang ohseemmm!!:)

11/10/2012 03:27:00 am

eh...akta...tirah pon bnyk nk kena refer buku akta2 nie...xde mood...

eh, komen out of topic plak...hihi

11/10/2012 08:00:00 am

@Cik Yaya

mmg sedap pun! hehe

11/10/2012 08:07:00 am

@jeely jelly

yg baru kot.. huhu

11/10/2012 08:08:00 am

@miss fluffy

yeke? tak tau la plak.. main hentam je.. huhu

11/10/2012 08:09:00 am

@azizah :)

yela kot kak..

11/10/2012 08:09:00 am

@Ku Syida

kan kan kan

11/10/2012 10:21:00 am

Vanilla ? sedap ke. sy suke coklat yg kosong jee

11/10/2012 11:09:00 am

tak pernah lagi makan yang french vanilla ni...
nantilah nak try...

hafal jangan tak hafal... :)

aisya busy ye nanti...
akan terbang ke bandung? nak cenderahati...hihi <-- abaikan.saje je tu.

11/10/2012 05:55:00 pm

i pon dulu slalu mkn coklat and smpai satu masa jadi pening kepala sbb kemaniasan coklat tu lol~

coklat x bagus untuk kesihatan kalau mkn setiap hari :)

11/10/2012 05:58:00 pm

hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

11/10/2012 07:35:00 pm

sis hantu coklat tapi sejak kebelakangan ni dah kurangkan makan coklat dan segala apa yang manis.. tak elok untuk kesihatan kan..hukk

11/10/2012 11:10:00 pm

@tirahzairi

fokus akta 127 je.. yg lain2 tak sgt.. hehe

11/10/2012 11:11:00 pm

@Detective Fiqa

yg kosong tak minat sgt.. tp klau dark choc cukup suke! hehe

11/10/2012 11:12:00 pm

@miz ruha

kalau jadi nak ke sana ade lah tu.. kot2 boleh lah buat GA hadiah something dr bandung kan.. *berangan la pulak.. tak tentu lg nk pergi sane tak..*

11/10/2012 11:12:00 pm

@Farah Andie

that's why la bila dah teringin sgt nak mkn coklat baru pergi carik.. tak boleh nak amalkan selalu.. huhu

11/10/2012 11:13:00 pm

@nur

=)

11/10/2012 11:13:00 pm

@puteri kasih

betul betul betul.. hehe

11/13/2012 04:46:00 pm

shida pun suka gak mkn heheee tp mmg xleh mkn lbh..elok juga kurg mkn..^_~

11/14/2012 08:58:00 am

@shidaR

makan utk tahan lapar je selalunye. hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...