17/08/2014

Alahai, Apa Sudah Jadi?

Kalau sebelum ini, Sally yang mengalami masalah smartphone meragam. Kali ini Iolls pulak. Masa date dengan Sally tempoh hari di Go Mo Nae Korean Restaurant (Ampang Point), sembang-sembang jugak tentang problem smartphone Sally. Sebenarnya smartphone Iolls pun ada masalah yang sama. Cuma tak seteruk itu. 

Tapi, bila problem Sally dah settle. Smartphone I pulak yang mula meragam dan makin kronik penyakitnya. Since jumaat lepas dia dah start meroyan. Balik-balik restart saja. Bila cucuk power supply, okay. Tapi lagi. Lepas malam tadi, cucuk power supply pun tak jalan. Once tekan button on / off, tunggu dua saat phone restart balik. 


First gambar kat IG Iolls, February tahun lepas. Hampir setahun setengah jugak pakai, baru dia start meragam. Macam Sally tempoh hari, sebab masalah battery. Dan Iolls rasa yang ini pun sama jugak sebab kes lebih kurang je. 


Sally, kita pun pakai phone sementara sama macam Sally pakai hari tu. Cuma Sally warna putih, yang ini warna merah. Jangan lah nak kena beli phone baru, sayang kot yang ini. Ada sentimental value guna rebate RM200 tu. Er, sentimental value lah sangat kan.

p/s : Pening pulak. Time ni jugak dia nak meroyan. 

11 comments

8/17/2014 09:55:00 am

phone zizie pun buat hal.. sedih :'(

8/17/2014 10:24:00 am

hntr mekanikk... asal fon tu..gegeik je nk skit sme mcm fon kak sally..hahaahah

8/17/2014 02:26:00 pm

Salam, haha eh boleh apa fon ade sentimental value..tu yg buat i rase xnak tukar phone tu~ hehe tp klw dah rosak gak, terpakselah..uhuk2~

8/17/2014 03:12:00 pm

so skrang pon duk problm lg ke sis ?

8/17/2014 04:19:00 pm

Kalau hp problem ni memang sakit rasa kan. Sedih pum ada. :(

My recent post : Dapat Surat Interview Kerja

8/18/2014 08:50:00 am

Assalamualaikum dan salam singgah isnin dik..akak pn guna sony....tpi belum lgi menghadapi apa2 masalah...hehe..

8/18/2014 01:18:00 pm

hahahaha...sedihnya oii...ke berjangkit masa jumpa hari tu..? muehehehe...tu diaaa...ada sentimental valueeeee~

8/18/2014 02:22:00 pm

salam. nak minta yang baru la tu..huhu

ada smartphone yg fragile. mcm life span xlama. at certain point buat hal. xpa.. maybe can get a new phone after this.

8/19/2014 12:58:00 am

macam nak suruh beli yang baru je..ihihihi

8/22/2014 08:14:00 am

brand sony memang hebat

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...