24/08/2014

Cash Out Nuffnang Kali Kedua

Lewat bulan Jun lepas, I click untuk cash out amount yang ada dalam account Nuffnang. Alhamdulillah walaupun tak lah banyak mana, cukup lah untuk bayar repair handphone I yang masuk wad tempoh hari. Nak beli smartphone baru, dengar ura-ura Sony nak keluarkan Xperia Z3. Nak tengok specifications Z3 dulu, kalau berkenan boleh lah ambik. Dalam masa tu boleh lah kumpul duit sikit kan. Ehem. 

Anyway, check Nuffnang sampai kalau tak silap earlier this month kot. Sebab I guna alamat rumah di Sarawak, jadinya check tersebut tak sampai kat tangan Iolls. Mak whatsapp gambar surat, baca ada perkataan Nuffnang automatik tau yang dalam tu ada check. Minta tolong Mak deposit kan check sebab nak tunggu I balik memang lambat lagi lah. 


Tak dapat ambik gambar check, snapshot payment advice pun jadi lah. Ini ada tips untuk uolls yang baru  first time nak cash out Nuffnang, make sure uolls cash out hujung bulan. Sebabnya pihak Nuffnang akan ambik masa 30 hari selepas hujung bulan untuk process earning tersebut. Daripada uolls cash out awal or tengah bulan, terpaksa tunggu sampai hujung bulan dan tunggu lagi 30 hari, better uolls cash out masa hujung bulan terus. Tak lama sangat nak tunggu check tu sampai. Sambil tu, boleh tambah earning sikit lagi kan. Hiks.

p/s : Orang lain tiga tahun lebih dah cash out banyak kali, Iolls baru gedik nak cash out kali kedua. 

9 comments

8/24/2014 01:50:00 pm

kepsi please~ tak payah la beli Iphone ke Z3 tu..kekeke :D

8/24/2014 02:31:00 pm

alhamdulillah..tahniah..:)

8/24/2014 02:40:00 pm

bestnya dah cash out..Za tak pernanh cash out nuffnang lagi..huhu

8/24/2014 03:31:00 pm

Kmk sik pernah gik cash out nuffnang tok. Sik reti gne mok cash kan nya klk.. hee

8/24/2014 03:46:00 pm

tahniah aisya :)

8/24/2014 03:59:00 pm

wow mesti maaasyuk ni sampai dua kali da cashout.. CT sekali pun belom lagi..

Jemput join segmen GA yang CT buat..
Giveaway Merdeka : Penang Mari Baq Ang By Siti Yang Menaip
Tamat 24 August 2014 pukul 11.30 Malam ini..
hihihiks masih ada masa untuk menjoinkan diri kalau sudi..
kalau dah join mekaaaceh banyak-banyak..
Thank You :D

8/24/2014 10:18:00 pm

wah bestnya dpt cashout nuffnang, kita belum cukup lg..:(

8/29/2014 12:54:00 am

Alhmdulillah....=)

9/01/2014 01:10:00 pm

waaa.. best na juakk kak...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...