18/08/2014

Dapatkan Smartphone Terkini dengan Harga Terbaik Hanya di DirectD

UPDATE

DirectD yang terletak di SS15,Subang Jaya. Aku pun tak pasti lah sama ada korang pernah dengar nama kedai ini ke tidak. Untuk pengetahuan korang, DirectD ini merupakan sebuah kedai yang menjual telefon pintar. Bukan itu saja, kalau korang nak cari headphone, tablet atau aksesori boleh juga didapati di sini. Even power bank dan bluetooth handsfree pun ada juga.


Bagi yang tak tahu akan kewujudan DirectD sebelum ini pasti tertanya-tanya dimanakah lokasinya. Terletak di Subang Jaya SS15, land mark kedai  ini korang perlu cari Subang Parade dan juga Corporate Tower. Di belakang Corporate Tower korang akan nampak deretan shoplots dan korang mesti akan nampak restoran Chili Padi. Restoran Chili Padi memang sebaris dengan DirectD. Cuma perlu jalan sikit saja menghala ke arah K3K Benta Kaya dari Chili Padi. Jalan straight je mesti akan jumpa. Kalau pening juga nak cari, ini alamatnya. No. 64, Jalan SS15/4B Subang Jaya. Sekarang kan dah ada waze. Senang.

Kenapa DirectD? Bagi aku setakat yang aku dengar dari kawan-kawan aku, handphone kat kedai tu agak murah la. Jadi aku pun pergi la beli handphone kat situ. Aku beli Lenovo S820 dengan harga dalam RM400. Aku dengan Chipmunk tengok handphone model yang sama di Giant Shah Alam, harganya dalam RM650. Tiga angka jugak bezanya disitu.


Jadi, rasa-rasa korang berbaloi tak dengan harga itu? Bagi aku pun kira dah cukup murah la. Oh ye, kat situ pun ada juga menyediakan perkhidmatan untuk repair handphone sekali. Dalam entri INI, Chipmunk ada bagitau handphone dia meragam. Technician DirectD informed battery problem. Seperti yang dijangkakan. 

Bagi yang siapa-siapa yang sedang mencari handphone, boleh lah pergi situ tetapi kena gigih sikit lah beratur. Agak ramai jugak lah manusia yang berkunjung di DirectD ni even time office hours pun boleh tahan ramai jugak. Hatta, nak hantar repair pun sama juga. Kena berbaris panjang dulu sebelum tiba giliran anda.

Antara handphone yang ada dijual di kedai ini :








sumber : DirectD

Yang sedang mencari handphone tu boleh la try tengok di DirectD, mungkin harganya menepati citarasa korang. Atau nak hantar repair phone pun boleh jugak.

Alamat DirectDNo. 64, Jalan SS15/4B Subang Jaya
Facebook DirectD : Directd

Siapa-siapa yang pernah beli handphone kat situ, bolehlah kongsi-kongsi sikit pengalaman ke atau apa-apa saja. Aku pun baru kali pertama beli handphone kat situ. Jadi nak jugak dengar pendapat korang mengenai DirectD ni. 

14 comments

8/18/2014 08:53:00 am

Assalamualaikum dik..akak pn teringin beli hp secara online...nanti akak jenguk2 kat Directd..mana tau ada yg berkenan di hati..hehe..

8/18/2014 02:21:00 pm

salam. nak terjah la lepas ni..hihi

8/18/2014 03:21:00 pm

wahhh aisya dah beli phone baru ker???

8/18/2014 04:35:00 pm

good sharing

8/19/2014 12:57:00 am

rasanya kawan akak pun beli kat sini juga Aisya. Sebab dia ckp kedai tu kat USJ dan mmg murah

8/22/2014 08:13:00 am

wah...menarik ni

8/22/2014 10:42:00 pm

rm650 dgn rm400, jauh gak beza tuh.

8/24/2014 12:40:00 am

first time dgr aisya..ok ke? nnt share la skit..

8/29/2014 02:51:00 am

wah cam murah je kat citu...

Anonymous
11/16/2014 07:12:00 am

Dah beli A850+ memang murah..beza harga rm120 kalau nak compare dgn yg jual kat Mines

Anonymous
1/07/2015 09:36:00 pm

Hfon nye sama ngan beli kat kedai 2 hfon lain ker

Anonymous
12/01/2015 04:25:00 pm

sales after service dia teruk.. kene hati-hati..harga memang murah!

Anonymous
12/08/2015 04:48:00 pm

Harga mereka memang murah.. tapi service teruk.. jangan beli dengan mereka, katanya samsung ori, bawak ke samsung tak boleh warranty..

11/14/2016 03:46:00 pm

4 TAHUN LEPAS SAYA BELI FON S2 KAT KEDAI INI SAMPAI SEKARANG THN

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...