08/10/2011

Chacha! ='(


Ingat tak, Chipmunk ada bagitau yang Chipmunk ada sepasang kura-kura. Ken dan Chacha. Senang je jaga kura-kura ni sebenarnya. Tapi yang merisaukan si Chacha ni taknak makan. Since Chipmunk tinggalkan kat En. Barney masa Chipmunk balik cuti hari raya lepas. Cuma lately ni je Chacha nak makan sikit. Tu pun satu dua pellet je. 

Tapi, tadi masa Cik Elya balik dari mengajar tuisyen beliau tengok-tengok la bekas kura-kura ni kejap. Tengok Ken okay je, tapi lepas tu beliau tanya Chacha ni kenapa. Dah menangis-nangis call En. Barney. Dah la orang tu ada perjumpaan. Tapi bila letak Chacha dalam bekas nak bagi En. Barney tengok, baru lah Chacha dongak kepala macam gasping for air je. Last-last suruh En. Barney jaga dulu buat sementara waktu ni. Tak boleh nak tengok Chacha macam tu. Macam takda energy langsung, lemah dan memang taknak makan. Siapa-siapa tau tak kenapa kura-kura tu taknak makan langsung? Sakit ke apa? Risau la macam ni. 


Nangis tengok Chacha tadi sama la macam nangis tak dapat tengok kartun Ninja Turtle masa kecik-kecik dulu. Sampai penat nenek nak melayan

p/s : Baru lepas tanam Chacha. Ken dah sorang-sorang. T_T

12 comments

10/08/2011 02:49:00 pm

sian chacha.. semoga dia cepat sihat..huhu

xtau la. sebb xpernah bela kura2

10/08/2011 03:24:00 pm

alololo ciannye chahcha da xde ke?

10/08/2011 03:44:00 pm

@ieyza afieyna

chacha dah xde.. dh baru je g tanam die tghari td.. ='(

10/08/2011 03:46:00 pm

@adwafarahin

xde dah.. tinggal la ken sorang2..

10/08/2011 05:34:00 pm

chacha sakit perut kot.. xleh berak

10/08/2011 05:38:00 pm

lorh... sedih nye... =(

~t cari pasangan baru utk ken lg ye.. =)

10/08/2011 10:26:00 pm

kena cari pasangan baru lah utk Ken...yaaa..

10/09/2011 12:07:00 am

sabar ek...mmg sdey kehilangan bnda yg kita syg...

10/09/2011 04:15:00 am

@Zul Fattah

xla.. xpela.. chacha pun dah xde dah..

10/09/2011 05:18:00 pm

@Cik Nurul

dah beli dah sekor td..

10/09/2011 05:18:00 pm

@kpah k-poh

dah beli dah td. kesian die sekor2..

10/09/2011 05:18:00 pm

@Cahaya Kelembutan

thanks!

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...