05/10/2011

Review --> Johnny English : Reborn



Semalam aku dan chipmunk pergi tengok movie kat tempat biasa, Alamanda. Pada mulanya tak planning pun nak pergi, pastu tiba-tiba je rasa nak tengok movie pulak. (kitorang memang suka planning mengejut nie) ^^

Ok. Kat sini aku nak buat review sikit pasal Johnny English Reborn nie. First sekali, kita tengok trailer dia kat bawah nie.

video
Johnny English Reborn

Kalau korang tengok trailer movie nie pun da boleh agak kan genre cerita nie kan? Genre-nya adalah komedi, thriller dan adventure. Cerita dia memang lah kelakar dan enjoy. Sampai 1 wayang gelak tak berhenti-henti. Serius tak tipu. Sampai si chipmunk pun gelak sampai kebas pipi (Ok, tipu je).

Kalau nak tengok cerita nie, kalau boleh tengok Johnny English dulu. Takda lah blank sangat nanti. Johnny English Reborn nie secara overall-nya agak best sebab kelakar bangang cerita nie. Even masa part yang serius pun, akan jadi kelakar jugak disebabkan dialog dan aksi yang tak disangka-sangka. Serius enjoy! ^^

Pelakon-pelakonnya :


Rowan Atkinson sebagai Johnny English


Gillian Anderson sebagai MI7 Agent Pamela Thornton


Dominic West sebagai Simon Ambrose


Richard Schiff sebagai Fisher


Rosamund Pike sebagai Kate Sumner

p/s : Korang tengok la cerita nie ye.... Boleh hilangkan stress jugak. ^^

Sumber video : YouTube
Uploader : trailers
Sumber gambar : Google

10 comments

10/05/2011 04:05:00 pm

Nk gak tgk..tapi full!

10/05/2011 05:06:00 pm

xtgk pun lg..but sure kelakar kan!haha

10/05/2011 05:53:00 pm

setuju2...johnny english memang awesome.~! eh2, semalam aina pun tgk cite ni dekat alamanda... (^^,)

10/05/2011 09:02:00 pm

lucu crita ne hehe

10/06/2011 12:46:00 am

hahaha.cerita ni memang best. boleh gelak tak hingat.ekeke

10/06/2011 04:15:00 am

@Hiddy Asri

kitorang tengok ni pun terus beli on9 je.. takut xde tiket. huhu

10/06/2011 04:15:00 am

@tiefazatie

better dr yg 1st.. yg ni lg kelakar.. hehe

10/06/2011 04:16:00 am

@aiNa yaZiD

kitorang tgk yg kol 10.15 pm.. aina tgk ptg kan? hehe

10/06/2011 04:16:00 am

@EyA edamanhatiku

memang.. hehe

10/06/2011 04:17:00 am

@fiezah91

tau xpe.. especially part kerusi english naik trun tu.. haha!

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...