16/10/2011

Review : Real Steel

Sempena menyambut birthday aku jumaat lepas, Chipmunk nie ajak lah aku untuk tengok wayang. Kitorang tengok kat Alamanda. Thanks kepada Chipmunk sebab sudi buat macam2 untuk birthday aku. (terharu nie.. T_T).

Ok. Sebelum aku start review nie, apa kata korang tengok dulu trailer Real Steel nie. Nanti takda la blank2. Haha..


video
Trailer Real Steel

Sinopsis cikit. Cerita nie kisahnya seorang ayah yang hanya mementingkan tinju sampai isteri dan anak terabai. Dia terlalu obsess dengan robot peninju nie. Bila isteri dia meninggal, anak pun tak nak jaga. Dia bagi dekat kakak isterinya. Tapi kakak isterinya, Aunt Debra (Hope Davis) nak gi honeymoon. Terpaksa lah anak dia nie tinggal dengan bapa dia. Anak dia, Max Kenton (Dakota Goyo) mula menunjukkan minat dengan robot peninju nie sampaikan dia sanggup bersihkan robot tu, upgrade, dan lain2 lagi.

Dalam dunia robot nie, robot yang tak pernah kalah dalam tinju nie adalah robot Zeus. Setiap robot yang lawan dengan dia mesti kalah. Tambahan pula, Zeus menggunakan teknologi paling canggih. Anak Charlie Kenton (Hugh Jackman) beria nak lawan dengan Zeus nie. Kalau nak tahu apa yang jadi, korang tengok lah citer nie... ^^



Cerita nie bagi sangat puas hati nak tengok. Jalan ceritanya menarik tambahan pula dengan grafik robot dia yang nampak memang hidup. Komedi juga diselitkan dalam cerita nie lebih2 lagi bila part Charlie Kenton dan anaknya, Max Kenton. Tambah pula dengan gelagat robot diorang yang boleh menari. Kadang2 ada juga jalan cerita yang tak disangka. Contohnya macam part yang sepatutnya happy tiba2 berubah jadi suspen dan sedih.

Tapi seriously, part yang best bagi aku, masa Atom (robot Max) berlawan dengan Zeus. Boleh rasa anak dia terharu apa yang bapa dia buat untuk dirinya. Feeling kejap kat situ. Bagi aku rating cerita nie 7.5 adalah munasabah. Kira tak rugi lah kalau korang tengok cerita nie.


Screenshot :






Sumber gambar : Google
Sumber rujukan : IMDb
Sumber video :
YouTube

18 comments

10/16/2011 09:59:00 pm

Awesomeeeeeeeeeee sangat that movie kan ? Best Gilaaaaaaaaaa tengok <3

10/17/2011 03:15:00 am

mcm best kan..mesti tgk nih..^_^

10/17/2011 09:18:00 am

@RynAsri

kan kan kan? Best sangat3!

10/17/2011 09:18:00 am

@LiLy @ MumMyQiStInA

bukan mcm best tp memang best pun.. hehe

10/17/2011 11:01:00 am

sy tak tgk lg pungg movie ni tp bila dh baca review mcm sedap jer wajib tonton nihhhh=)

10/17/2011 11:13:00 am

ramai ckp cite ni best..
masih belum sempat tengok

10/17/2011 11:56:00 am

xsempat tgk ag! nk tgk la nnti!

10/17/2011 07:32:00 pm

untung ah die..hee

10/17/2011 11:38:00 pm

@delour

memang wajib tengok pun.. =)

10/17/2011 11:39:00 pm

@sis92

xpe.. cite ni baru kuar je pun.. nnti2 smpat la tgk tu.. =)

10/17/2011 11:39:00 pm

@sweetbelly gurlz

tgk jgn tak tgk.. =)

10/17/2011 11:39:00 pm

@tiefazatie

untung? hehe

10/18/2011 01:07:00 am

tak minat citer org putih.. ~~

happy belated birthday..

bru fhm blog ni ade 2 owner ye.. hik3.. :)


aisya, sory lama x dtg sebb broadband wt hal..hee

10/18/2011 08:52:00 am

adik kmk pun madah movie tok best..
maok nangga juak eh..ada hugh jackman..aowww..hahaha

10/18/2011 11:36:00 am

@ieyza afieyna

cite ni serius best giler. byk2 movie yang sy tgk kat wayang ni la yang paling best..

patutlah dh lame tak nmpak.. hehe

10/18/2011 11:37:00 am

@Bui Junaidi

nang best gilak. hehe. Hugh Jackman yang hot! =)

10/18/2011 08:37:00 pm

best yang amat cite nie....xpuas tgk sekali....tgk mase opening day..mmg gempak abis lar....luv u Hugh Jackman!hehe

10/19/2011 10:19:00 am

@cik S

sy plak tgk mse 2nd day.. same la.. mcm nk tengok byk2 kali je.. =)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...