21/09/2012

Baju tanpa kain? Maksudnya.....

Alhamdulillah, insyaAllah bulan oktober ni Chipmunk akan konvo, untuk peringkat ijazah sarjana muda. Macam biasa, kalau nak konvo ni mesti nak pakai cantik-cantik, grand-grand kan. Bukan selalu dapat konvo ni. Ni lah first time, insyaAllah tahun depan konvo untuk peringkat sarjana pulak. Doakan tau agar Chipmunk boleh habiskan master dalam masa setahun. 

Jadi ahad ni plan nak keluar dengan En. Barney nak cari kain pasang buat baju kurung untuk nikah, eh untuk konvo nanti. Tengah fikir-fikirkan idea nak carik kain baju yang macam mana ni. Disebabkan Chipmunk banyak baju kurung purple, dan jubah konvo nanti pun warna purple jadi sah-sah tak kan carik warna purple. Nak carik yang sama warna dengan blog lah, baru matching kan.

Bila cakap pasal kain nak buat baju ni, ada benda yang Chipmunk nak kongsi. Zaman sekarang ni, macam-macam kita boleh jumpa. Dan macam-macam kita boleh guna untuk buat baju. Yang tak cukup kain ada, dan yang tak pakai kain pun ada. Macam gambar-gambar di bawah ni....

 Balloon Dress yang diperbuat daripada balloon

Clothespin Dress yang diperbuat daripada penyepit baju

Garbage Bag Dress yang diperbuat daripada plastik sampah?

Grass Dress. Sudah terang lagi bersuluh daripada rumput. Erk?

Matchstick Dress. Gigih buat baju daripada mancis

Newspaper Dress. Newspaper pun boleh!

Paper Dress. Errr, macam mana lah agaknya kan?

Rubber band Dress. Tak ada benda lain ke selain daripada gelang getah?

 Sprinkle Dress. Silalah tanam pokok durian sekali. Kalau berbuah boleh jugak dimakan.

Toilet paper dress. Speechless, tak tau nak komen apa.

Umbrella Dress. Kononnya waterproof lah?

Chipmunk tak boleh bayangkan kalau tengok orang yang pakai dress macam ni depan mata. Automatik akan buat muka pelik. Bukan Chipmunk sorang rasanya tapi semua.

sumber : INI dan INI.

48 comments

9/21/2012 11:53:00 pm

pelik pelik zmn skrg.hehhee.moga kita semua terselamat

9/22/2012 01:02:00 am

hurmm macam macam..konon nak recycle la tu kan..hehe

9/22/2012 01:03:00 am

serius haram

9/22/2012 01:25:00 am

dah kreatif sgt diorang ni sampai mcm tu jadinya.

bestnya konvo. ;)

9/22/2012 01:43:00 am

erk ada ke yg sanggup nak pakai baju tu? *muka pelik* hehe

9/22/2012 03:13:00 am

aisya yg toilet paper tu nmpak unik la dress tu heheee :)

9/22/2012 11:08:00 am

@snf

amin.. =)

9/22/2012 11:08:00 am

@puteri kasih

go green katanya.. tp pelik.. huhu

9/22/2012 11:10:00 am

@Sanji Ngatmi

orang sana peduli ape. lain lah kite ni.. harap2 lah takde yg pelik2 mcm ni.. huhu

9/22/2012 11:10:00 am

@Chic Na

buat bnde yg org lain tak buat.. hmmm..

9/22/2012 11:11:00 am

@kaishin

org gila je la yg sanggup.. haha

9/22/2012 11:11:00 am

@shidaR

haha.. nk jalan mcm mane la tu..

9/22/2012 12:20:00 pm

Pelik2.. Hehe

9/22/2012 12:23:00 pm

amboi boleh plak tersasul nak buat baju nikah yer..
tahniah untuk konvo nanti~~

serius akan buat muka pelik kalau jumpa orang yang pakai baju pelik2..
dah terlampau kreatif sangat la plak~~

9/22/2012 12:27:00 pm

tu la...pelik2 je depa tu kan,,
wat bju cmtu..kreatf mmg la kreatf..tp bkn leh pkai pon..letak sbg hiasan blh la..hehe

wahh cik aisya nak master dah..wuuu..mudah2an dpurmahkan segalanya..amin..^_^

-bju kurng sme wrne ngn blog pon ok..hehe-

9/22/2012 01:16:00 pm

pelik je fesyennye.. segan je nak pakai. ahahaha.. macam lady gaga sangat sesuai. :P

9/22/2012 03:14:00 pm

hehehe bagi df dieorg ni kreatif. :D hehe tapi seksi maa~~~ huhu

9/22/2012 04:23:00 pm

Alahai..dah terlebih kreatif tu... :)

9/22/2012 05:19:00 pm

@Sally Yatiey

haha.. ada x org mok pake baju kedak tok owh.. pelik jak rupa.. haha

9/22/2012 05:20:00 pm

@miz ruha

oops.. hehe
tq..

sedangkan baju biasa dgn design pelik lg kite dh buat muka pelik.. baju yg mcm ni lagi la buat muka pelik.. hehe

9/22/2012 05:21:00 pm

@Cik Yaya

ade ke org yg nk pkai baju cmni.. hehe..

tq cik yaya.. =)
tu la, kaler ni pun takde lg dalam almari.. hehe

9/22/2012 05:22:00 pm

@Aida Omar

bile masa je lady gaga tu tak pelik? haha

9/22/2012 05:22:00 pm

@Detective Fiqa

haha.. nak pakai ke fiqa? =P

9/22/2012 05:22:00 pm

@LiLy @ MumMyQiStInA

itu lah kak.. yg tak boleh tahan tu plastik sampah pun diorang guna.. haha

9/22/2012 05:47:00 pm

kretifnye..tp xsggup kite nk pakai, hihi

9/22/2012 08:58:00 pm

@siti naqiah

sape la yg sanggup pakai kan.. hehe

9/22/2012 09:43:00 pm

pelik-2 je baju tu , haha ,
tahniah sys !
semoga dipermudahkan utk sambung belajar sampai master :D

9/22/2012 10:00:00 pm

kalau jual ada ke yang nak beli tu
haha..pelik2 la

9/22/2012 10:05:00 pm

biru turqoise..mesti cantik

9/22/2012 10:06:00 pm

Kreatif + Inovatif + Mesra Alam = Sangatsss Pelikss !!! Ha, ap nak jd ne ?

9/22/2012 10:13:00 pm

pergh.. macam2 fesyen ada~

9/22/2012 10:39:00 pm

@amy syahiera

sampai master dah.. tunggu nak habis je lagi.. thanks.. hehe

9/22/2012 10:43:00 pm

@.::: Princess MOMOY :::.

rasa-rasa ada tak? hehe

9/22/2012 10:43:00 pm

@Alin Marlini

terfikir jugak nak cari warna tu.. tak pernah ada lg.. hehe

9/22/2012 10:44:00 pm

@Yui Bieyna

nak mesra alam pun agak2 la kan.. tak kan nak tanam bunga dekat baju kot... haha

9/22/2012 10:46:00 pm

@Donny Ien

pilih lah mana yg berkenan.. sila2.. hehe

9/22/2012 11:28:00 pm

Pelik tapi very interesting!Kreatif betul!

9/23/2012 12:20:00 am

@Scarlett O'Hara

tapi sgt mustahil kalau kita nak pakai baju2 macam ni. hehe

9/23/2012 12:22:00 pm

kelakar giler..mmg pelik la mak menengoknya nak.. hahahha

9/23/2012 12:36:00 pm

mok konvo dah kitak ..
congrate kitak :)

9/23/2012 12:47:00 pm

go green eh? kang tak pasal pasal tengah berjalan baju tertanggal...haha

9/23/2012 05:23:00 pm

@azizah :)

haha.. org gila je yg tak pelik tgk org yg pakai baju mcm ni kak.. hehe

9/23/2012 05:23:00 pm

@Michelle Hopell

makseh.. hehe

9/23/2012 05:23:00 pm

@puteri kasih

hahaha.. hari ni dalam sejarah.. baju tertanggal mase berjalan.. haha

9/24/2012 10:06:00 am

skrg ni..mmg dh pelik dh semua ye :)
konvo mane ek nnt?

9/24/2012 10:20:00 am

@ayut

tau xpe.. huhu..

ukm.. =)

9/30/2012 07:54:00 pm

pakai masa nak tido ok.
I like.dan sokong.

10/01/2012 01:23:00 am

@TiranaAduka

hahaha!

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...