15/09/2012

Korean Drama The Innocent Man

Anda suka tengok ni...
.
.
.
.

Jadi, anda mungkin kenal siapa ini....
.
.
.
.

ataupun ini...
.
.
.
.

Okay-okay. Bukan nak cakap pasal Running Man, nanti ada yang salah faham pulak. Sebenarnya, Chipmunk ada follow satu drama korea terbaru ni. Baru tengok dua episod. Memang boleh download 2 episod je pun. Tapi drama ni kalau tak silap ada 20 episod semuanya. Dan pelakon-pelakon drama tu pulak, yang dua wajah di atas ni. Dan drama yang Chipmunk maksudkan adalah ini...



Sebab drama ni baru lagi jadi Chipmunk tak pandai pulak nak ulas panjang-panjang. Sebab baru tengok 2 episod kan. Yang boleh Chipmunk cakap setakat ni jalan cerita drama ni agak berat lah jugak. Lagi berat dari drama Five Fingers. Apa yang Chipmunk boleh cakap, dalam drama ni kehidupan masa sekarang dihantui oleh masa silam dan penuh dengan dendam. Kenapa Chipmunk cakap macam tu? Kang Ma Roo (Song Joong Ki) seorang medical student, kira top student lah tapi kemudian dijatuhkan hukuman penjara atas kesalahan membunuh, yang dia tak buat pun. Ha, dari sini lah life dia berubah. Agak kesian jugak lah tengok watak Joong Ki ni. After six years, dia dah dibebaskan, macam-macam pulak yang jadi. Ibarat jatuh ditimpa tangga lah. Semua peristiwa ni, semuanya bersangkut-paut dengan Han Jae Hee (Park Si Yeon) dan bertambah teruk bila Seo Eun-Gi (Moon Chae Won) masuk campur. Siapa mereka ni, susah pulak Chipmunk nak cerita detail. Kena tengok sendiri.

So far yang Chipmunk tengok, watak Park Jae Gil (Lee Kwang Soo) dalam drama ni sama je dengan Lee Kwang Soo dalam Running Man. Memang tu lah penyeri dalam drama ni. Setakat ni best jugak lah untuk ditonton sementara belum ada assignments dan tesis sarjana belum memenuhkan masa yang free ni. Tapi kalau jenis orang yang prefer drama yang santai, yang komedi mungkin akan rasa drama ni bosan kot. Kalau Chipmunk, tak berapa sangat drama-drama yang macam tu. Lebih prefer drama-drama yang bermain dengan emosi. Ceh, ayat bukan main!

Jadi kalau siapa-siapa nak tengok drama ni bolehlah download kat SINI, subtitles pulak anda boleh carik kat SINI.

45 comments

9/15/2012 11:35:00 pm

Rinduuuu nak tgk cite korea!
Dlu rajen gak tgk cite korea ni.
Smpi sanggop tido 2-3pagi sbb xsabaaa nk tau ending.
Tp skrg nk donlod pon xsempat!

9/15/2012 11:38:00 pm

@fara

sbab tu tgk dr awal2.. biar ckit.. hehe. seminggu boleh tgk 2 episod je. pg 10 minit, mlm 10 mnt.. lama2 habis jgak. haha.

9/15/2012 11:52:00 pm

waa, thanx bg link.. skrg gak nk g download.. hehehe

9/16/2012 12:02:00 am

wah, ada joong ki!! overexcited bila tengok dia,hee

9/16/2012 12:02:00 am

@Nur Atiqah Mohd Zaki

same2.. =)

9/16/2012 12:07:00 am

@FaLya

cpat je kalau ade joong ki.. hehe

9/16/2012 12:25:00 am

joong ki...love love love...hihi

9/16/2012 08:06:00 am

Macam best jalan ceritanye ni...skrg ni mmg minat dgn drama korea..citer2 korea ni mmg best...nnt nk tgk lah..

9/16/2012 09:00:00 am

@tirahzairi

tu la tarikan utama nye kan.. haha

9/16/2012 09:01:00 am

@LiLy @ MumMyQiStInA

ok la kak.. sy rasa xsbr pulak nk tunggu ep3 ni.. hehe

9/16/2012 09:13:00 am

Mcm best jeaa . ontheway nak download la nii :DD

9/16/2012 09:41:00 am

@✉ ¥ana Fauzi ✉

hehe.. setakat ni ok la, boleh tahan.. hehe

9/16/2012 11:38:00 am

xknal lak ngan plakon2 korea.. hehe.. (knal lee min ho & be yong jun je.. XD)

best eh crite nie?

hepi m'sia day, aisya..

9/16/2012 11:55:00 am

sekarang ni macam tak sempat je nak layan citer korea..hukkk

9/16/2012 12:27:00 pm

citer korea lau tgok suke tgok dari awl..lau da tgh2 mmg xsyiok..huuu

-sekrng sejak da kje,jrng dpt tgok citer korea..wlupon malam..huuuu-

9/16/2012 04:21:00 pm

CITE BRU EH ?SKANG NI AKMA DUK LYAN CITE HEAR MY HEART..BOLE THAN..SYIOK..HEHE

9/16/2012 11:01:00 pm

kmk jarang nanga cita korea , last nanga pun cita "boy over flower' ya jak mek rasa best. hehe~

9/16/2012 11:07:00 pm

huhu okey sy bukan peminat korea tegar..
tapi tang running man tuh memang kipas susah mati!!jyeahhh~eh over plak..haha

9/16/2012 11:14:00 pm

tq, saya suka blog ni hihi~

9/16/2012 11:25:00 pm

@Nisa Greennnpanda

tak pernah lg tengok drama Lee Min Ho berlakon.. xminat.. hehe

9/16/2012 11:26:00 pm

@puteri kasih

busy ye sis? sy ni awal2 sem lagi sempat la.. cube tgk bila start assignments dan tesis nnti.. huhu

9/16/2012 11:27:00 pm

@Cik Yaya

sbab tu lg suka carik drama yg baru keluar.. hehe.. slalu tgk 10minit je pastu stop, nnti sambung lg 10 minit. lame2 habis la.. hehe

9/16/2012 11:28:00 pm

@Pecinta pink^^

yup.. baru keluar minggu lepas kot.. =)

9/16/2012 11:28:00 pm

@Michelle Hopell

xminat kmk boys over flower ya.. xtauk kenak.. hehe

9/16/2012 11:29:00 pm

@miss fluffy

hahaha. kantoi disitu..

9/16/2012 11:31:00 pm

@Donny Ien

wc.. =)

9/16/2012 11:32:00 pm

kwang soo lembab..hahaha

9/16/2012 11:34:00 pm

Mcm best jer ni..
peristiwa2 mcm mana lps dia keluar penjara tu? ad mcm bunuh2 tu tak? hak2 nk kne try juga ni sebab dh siap kasi download link lgi xD

selalu tgk online je pun

9/16/2012 11:37:00 pm

Macam best :D hee

9/16/2012 11:38:00 pm

agak busy juga sejak kebelakangan ini..aisya sementara ada masa tu leh la yang puas puas kan :)

9/16/2012 11:45:00 pm

last tengok cerita korea lepas raya baru ni..
lie to me dengan oh! my lady..
tak sempat lagi nak tengok cerita korea lain...
maklumlah guna broadband kura-kura...

9/17/2012 12:12:00 am

@MrJep

hahaha... *berkumandang lah lagu tema kwang soo tu*

9/17/2012 12:12:00 am

@Everything's Everythings

yg tu kena tengok sendiri lah.. nk cerita nnti tak best pulak.. hehe

9/17/2012 12:13:00 am

@Sally Yatiey

boleh tahan lah setakat tok.. hehe

9/17/2012 12:14:00 am

@puteri kasih

hehe.. itu lah sis.. movie pun dah berhenti download dah sekarang.. focus on drama korea je.. *focus tau, haha*

9/17/2012 12:15:00 am

@miz ruha

lie to me dah tengok! hehe.. agak mendatar la cerita tu. oh! my lady tak tengok lagi.. huhu

9/17/2012 08:08:00 pm

ape password tuk download cite nie??

9/18/2012 01:13:00 am

@ina

instructions beserta password ada je kat website tu.. follow je.. semuanya complete.. =)

9/21/2012 11:44:00 pm

aku tak ske tengok cerita korea, tapi lau cerita tu ade unsur revenge,confirm aku layan,. cam best je sinopsis die, hopefully cerita die best macam yg diexpectkan :)

9/21/2012 11:49:00 pm

@bella luna

tak sempat lagi nak tengok episod seterusnya ni.. tp setakat ni ok jgak la.. suspens, tak sbr nk tgk next ep.. =)

9/30/2012 08:05:00 pm

:)

Anonymous
2/05/2013 06:18:00 pm

sape suke cite korea bole download kat sini http://kdwes.org/

5/10/2013 03:04:00 pm

Eh2 RM!
http://alienfromthepluto.blogspot.com/

11/06/2013 04:12:00 pm

Drama korea? memang best2 giler. Pegi la kt dramacrazy.eu. Movie pon ada

2/05/2015 12:17:00 pm

Cerita ni best tapi dah x ingat dah Lee Kwang Soo tu..hahaha.. nak tengok bali la..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...