17/09/2012

Penemuan spesies 'Belut' berwarna oren keemasan.

Ini kisah mengenai belut celup, bukan belut yang original. Nak kata hybrid pun bukan, mutant pun bukan. Chipmunk pernah buat entry pasal 'belut' ni dulu. Boleh rujuk SINI. Sebelum tu, Chipmunk nak minta maaf sebab lambat pulak reveal 'penemuan' baru ni. Sorry ye....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Cak! Saya lah Belut Oren tuuuu..

Ini lah E'el yang bermaksud belut (eel). Actually, nama E'el tu bapa yang bagi dan tak ada kaitan dengan belut pun. Tapi perangaiiiiiii, sebijik belut! Lincah bukan main. Dah memang baby kucing umur 3 bulan setengah ni hyperactive kot. Lari sana, lari sini. Lompat sana, lompat sini. Tak kisah lah tinggi mana pun, tetap akan lompat jugak. Bak kata adik, motto hidup E'el adalah... Nothing is impossible! Kita yang takut tengok dia bermain. Kalau dah berlari satu rumah tu, dia akan langgar semua benda yang menghalang larian dia. Kononnya nak lawan Watson Nyambek lah. Tapi tak sedar kaki tu ada empat, pendek-pendek pulak kaki tu. Dah habis bermain tu, tido lah. Tapi E'el ni sangat senang nak tido. Macam nak tidokan baby manusia pulak. Tepuk-tepuk sikit dah tak sedar dunia luar. Sebab tu cukup susah nak ambik gambar dia dengan mata yang terbuka. Buka mata je, confirm terus main. Recently, E'el terperangkap dalam peti sejuk. Nasib baik bukan tempat freezer tu. Adalah dalam kurang dari 10 minit. Nasib baik mak buka peti sejuk nak ambik something, baru perasan E'el ada dalam tu. Mampu geleng kepala je lah. 




Ada yang rindu Cik TengTeng tak? Ni ada gambar latest kucing debab tu.



55 comments

9/17/2012 01:37:00 am

amboii. lebatnye bulu dia. macam boleh buat karpet! hehe

9/17/2012 07:20:00 am

ingatkan belut jadian. hehe..
comel la e'el. ;)

9/17/2012 08:41:00 am

@Nur Afrina

hehe.. memang...

9/17/2012 08:41:00 am

@Chic Na

mmg belut jadian pun cik na.. haha

9/17/2012 09:05:00 am

Haha!Buat suspen ja..ingat belut betul tadi..comel kucing tu:)
ada masa jemput la singgah dan beri pendapat di blog fira ya?terima kasih banyak2^^

9/17/2012 09:17:00 am

comelnye..geram giler tengok..hehe

9/17/2012 09:22:00 am

handsome kucing2 beliau..hahaha



lama x jenguk..

9/17/2012 09:59:00 am

@*zafirah*

hehe.. tq.. insyaAllah.. =)

9/17/2012 10:00:00 am

@Hazwani Harun

dia mmg suka buat org geram.. hehe

9/17/2012 10:00:00 am

@Cik Laure Weng

yg sekor tu kucing betina. tp org selalu salah anggap tu kucing jantan.. hehe

9/17/2012 10:46:00 am

comelnyeee..
geramm !

9/17/2012 11:42:00 am

hehe mcm kucing kt uma yaya..kucing bby jgk..aktifnyer bukn men..memula tgok kt lua umah,pusing pale jap, tgok balik dah ade kt bwh kaki..terkojut den..huhu

-comeiinyer bby e'el tuu... ^o^

9/17/2012 11:46:00 am

comelnya belut oren tu...
sangat suka kucing~~
geram tengok kucing2 tu..

9/17/2012 12:24:00 pm

Comelnye..lebat betul bulu dia..
teringat tragedi Qis masukkan kucing dalam peti ais...hehe.. :)

9/17/2012 12:26:00 pm

Comelnyaa :)

9/17/2012 12:50:00 pm

lahhhh kucing rupanya... cantik betul bulunya.

9/17/2012 04:00:00 pm

1 lagi... belut ini tidak mengelikan.hehe tapi comel :)

9/17/2012 04:26:00 pm

@cik nAdyYa ツ

hehe.. =D

9/17/2012 04:28:00 pm

@Cik Yaya

kalau dia ajak bermain tu mmg penat lah.. hehe

9/17/2012 04:29:00 pm

@LiLy @ MumMyQiStInA

yg ni dia sendiri volunteer masuk kak.. haha

9/17/2012 04:31:00 pm

@miz ruha

hehe.. =D

9/17/2012 04:32:00 pm

@Akmal Khalidah

=D =D

9/17/2012 04:32:00 pm

@Mia Liana

luaran je kucing, dalaman belut kot.. hehe..

9/17/2012 04:33:00 pm

@hnahdy

betul betul betul!

9/17/2012 04:49:00 pm

bg bonde sekor tucing tu boleh x..:)

9/17/2012 05:28:00 pm

amboi... comeynya ko belut! geram bulu dia tu..

9/17/2012 07:04:00 pm

Giler gebu !!
Gerammmmnya tengok macam nak pelok kuat2 jea . hehee :)

9/17/2012 09:23:00 pm

belut berbulu..patut msuk tb3 nih..hehe
comel la aisya pny kucing..geram nengoknya!!;p

9/17/2012 09:45:00 pm

ololo tomeynyer dia..

9/17/2012 09:46:00 pm

cik teng teng tak jeles ke? ada ahli keluarga baru. hehe

9/17/2012 10:57:00 pm

goodness, so cute. belut is quite big for a 3 months old cat.

9/17/2012 11:35:00 pm

Cute nya! Hehe

9/18/2012 01:15:00 am

@Zaidalifah Hussin

ni semua minta mmg sy xdapat ape2 lah.. hehe

9/18/2012 01:17:00 am

@azizah :)

belut nak ngorat akak tu.. jaga2.. haha

9/18/2012 01:18:00 am

@unsecretostory

hehe.. nk gigit pun boleh.. sila2.. =D

9/18/2012 01:19:00 am

@miss fluffy

biarlah low profile je.. nanti belut ni jd hidung tinggi pulak dia dpt masuk tv.. haha!

9/18/2012 01:19:00 am

@puteri kasih

mula2 je.. tp esoknya ok dh.. hehe

9/18/2012 01:20:00 am

@SimplySeoul

dalam gambar tu nampak besar. actually kecik je dia. =)

9/18/2012 01:52:00 am

bleh buat show kucing nie...hihi

9/18/2012 07:46:00 am

@tirahzairi

haha.. klau buat show alamatnya tunggang langgang dikerjakan budak berdua ni.. hehe

9/18/2012 01:53:00 pm

kacak juak namanya... belut oren... hehehe

9/18/2012 02:48:00 pm

@Masz Sidek

nya nang kedak belut.. xpat dipegang.. melompat sia sitok jak.. hehe

9/18/2012 03:13:00 pm

comlenye meow2 aisya nie.. eel.. hehe.. XP

9/18/2012 03:34:00 pm

@Nisa Greennnpanda

bajet innocent je budak 2 ekor ni.. tapi nakalnya, masyaAllah.. mcm larang budak kecik je.. hehe

9/18/2012 11:06:00 pm

ramai blogger sukakucin...waaaa shida xsuka lah plak..huhhu..comel2 tp xsuka bela..xtau kpe..

9/19/2012 01:20:00 am

dia suka la eh dia dah ada geng..hehehe

9/19/2012 07:04:00 am

Ramai jugak yg sy kenal tak suke kucing. Geli katanya.. hehe

9/19/2012 07:05:00 am

@puteri kasih

ada geng bermain. hehe. kalau diorang dah main kejar2 tu bising lah mulut mak. Habis tunggang langgang rumah. hehe

9/19/2012 05:17:00 pm

spesis baru ni, belut ni ada kaki..hehe

9/19/2012 06:12:00 pm

@kaishin

kaki empat pulak tu., haha

9/19/2012 09:27:00 pm

xpe..lau penat main dengan dia tu mende bgus..leh excercise..haha..

-dahla yaya ni mls nak excrse..hoho-

9/19/2012 10:01:00 pm

@Cik Yaya

dah la exercise main kejar2 dgn dia.. exercise nak mengemas barang2 dlm rumah yg bertaburan lg.. nasib baik lah takde barang kaca.. hehe

9/30/2012 08:03:00 pm

maaf saya godek2 blog ni..
Mencari sesuatu..tapi tak jumpa.

10/01/2012 01:20:00 am

@TiranaAduka

takpe..
cari ape ye? kot2 la boleh bantu ke? =)

6/25/2013 12:53:00 am

^_^ Gebuuuuuu ^_^

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...