28/07/2013

Itulah Sayang

Tak sempat lagi blogwalking hari ni. Banyak yang perlu dilakukan. By the way, pagi tadi dengar Hot FM sambil tangan sibuk bekerja membentuk biskut-biskut yang comel macam I. Diputarkan satu lagu yang dari dulu lagi Chipmunk cari siapalah yang nyanyi. Comel sangat lagunya. Sekarang baru Chipmunk tau, no wonder lah suara-suara yang menyanyikan lagu tu macam biasa didengar. 

video

Itulah Sayang
The Ramlees

Tanya sama hati apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpi mu
Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Tanya sama hati apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpi mu
Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Tanya sama hati apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpi mu
Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang
Itulah sayang

p/s : Dengar lagu ni serius rasa macam nak menari sekali. 

18 comments

7/28/2013 08:19:00 pm

Best! ;) hee.

7/28/2013 09:55:00 pm

suka lagu ni hehe

7/28/2013 11:54:00 pm

tak terkata...mmg best~

7/29/2013 12:26:00 am

NICE : KUNJUNGI AKU JUGA KAY http://ehbloger.blogspot.com/2013/07/cinta-ibu-kepada-anaknya-dan-cinta.html

7/29/2013 12:03:00 pm

mmg best dgr lagu ni. ewah2, menari sambilbuat kuih kee. hihi

7/29/2013 01:00:00 pm

@Sally Yatiey

hehe
XD

7/29/2013 01:01:00 pm

@Syuhada Nasya

mmg best.. klasik je bunyi nye =D

7/29/2013 01:02:00 pm

@krole

XD

7/29/2013 01:02:00 pm

@Oh Oh Zulasri

=)

7/29/2013 01:03:00 pm

@sha (chirp chirp)

tu la.. ringan je kaki nak bergerak.. hehe

7/29/2013 04:31:00 pm

lagu ni mmg best!

7/30/2013 12:18:00 pm

@azizah :)

tu la kak.. mulut pun ringan je nak nyanyi2. hehe

7/30/2013 04:42:00 pm

penh dgr jgk..
ble thn ^_^

7/30/2013 09:55:00 pm

suka gak dengar lagu ni...

7/31/2013 01:32:00 am

sentiasa segar lagu nikan?

7/31/2013 09:22:00 am

@Cik Yaya

lagu p. ramlee ni asalnya, diberi nafas baru je.. =)

7/31/2013 09:23:00 am

@LiLy @ MaMaQiStInA

sambil nyanyi2, sambil nari2.. hehe

7/31/2013 09:23:00 am

@Mizz Aiza

tau takpe kak.. =)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...