11/07/2013

Siapa Lulu dan Finn?

Percubaan untuk menahan diri daripada menaip intro yang panjang-panjang. Masa tunggu En. Barney balik dari kerja sebab dah janji nak pergi bazaar sama-sama, I yang bosan ni belek-belek lah phone. Buka twitter, buka instagram. Twitter macam bosan bila semua orang busy cerita pasal tengah buat ini, tengah masak itu untuk berbuka nanti. Tak kurang juga yang countdown berapa jam lagi nak berbuka. So, stalk lah instagram siapa-siapa pun yang boleh di stalk. Dan ter-explore something di ruangan Explore. 


Instagram dua kucing gemuk dari Australia yang bernama Lulu dan Finn. Cute sangat-sangat macam nak campak masuk dua ekor ni terus dalam mulut dan kemudian kita kunyah-kunyah. Eh, lupa. Ini kan bulan puasa. Harus lah I sangkut tengok gambar-gambar comel Lulu dan Finn. Ada banyak sangat gambar comel-comel yang buat kita rasa geram. I ada culik sikit. 




Tak tau yang mana satu Lulu dan yang mana satu Finn. Sebijik! Ada banyak lagi gambar. Kalau uolls nak stalk Lulu dan Finn boleh lah terjah Instagram kucing-kucing debab ni. 

Instagram : luluandfinn

Tapi sebelum tu, ada satu video yang kelakar dan sangat tak sangka yang kucing boleh buat bunyi macam ni. Macam pelik tapi agak kelakar. Heh, macam mana tu?

video

p/s : Tadi kat Bazaar Ramadhan jumpa mak kucing dan sepasang anaknya yang comel. Kalau ikutkan hati memang dah bawa balik kucing tiga ekor tu.

28 comments

7/11/2013 10:28:00 pm

heee,comelnya. Kenapa sorang lulu and finn ? patutnya namakan lala n lulu. Comel,rasa nak peluk

7/11/2013 10:50:00 pm

Wah..Kucing pon ada instagram sendiri? Advance betul la.. huhu ;)

7/12/2013 08:01:00 am

alaaa comelnyee.....rase mcm nk baham je..

7/12/2013 09:39:00 am

macam kembar ke kucing tu aisya.. geram tengok.. dua2 comel.. hehe..

7/12/2013 12:12:00 pm

eee comel! sama je rupanya..hee

7/12/2013 12:18:00 pm

dari belakang tgok cam xcomei je (mcm kucin biase) tp bile tgok muke,,dgn mate birunyer tu..alololo omei cgt nii!! ehhehe cm nak wat bntal pel0k jeee ^o^

7/12/2013 12:34:00 pm

@Dikna

tanya la tuan dia.. hehe

7/12/2013 12:35:00 pm

@Nurul Hazirah

mestilah.. kucing zaman moden katakan.. mana boleh ketinggalan.. nak jugak ikut arus peredaran zaman.. hehe

7/12/2013 12:35:00 pm

@Cik Kechik

haip.. puasa2.. hehehe

7/12/2013 12:36:00 pm

@Mizz Aiza

beza setahun kalau tak silap umur kucing tu.. hehe.. tapi nampak macam kembar kan.. hehe

7/12/2013 12:36:00 pm

@azizah :)

tu la kak jijah.. yg mana satu lulu mana satu finn entah.. hehe

7/12/2013 01:20:00 pm

comelnya lulu dan finn. Sis pun suka stalk gambar kucing kat instagram. Lepas tu mulalah berangan nak kucing camtu gak..hehe

7/12/2013 03:22:00 pm

Huwaaaaaa..gerammmmm......

7/12/2013 04:32:00 pm

Salam.

Mata dah la biru, sebijik plak tu dua2,hahahah, geramnya lana tgk! >_<

7/12/2013 07:11:00 pm

Akak pun suka jgk skodeng2 dalam instagram..

7/13/2013 01:50:00 am

Haha . Macam mne boleh keluar bunyi tuu :3

7/13/2013 10:03:00 am

alolo..comelnye..geram jer tengok...

7/13/2013 11:49:00 am

@puteri kasih

tau takpe.. pastu merengek kat en. barney.. minta hadiahkan kucing mcm tu sekor.. pening kepala pakcik tu.. haha!

7/13/2013 11:50:00 am

@noornazuha

hahahah!

7/13/2013 11:50:00 am

@Tinta Lana

mmg pun.. geram tgk.. dgn muka yg selamba lg tu.. grrrr...

7/13/2013 11:51:00 am

@Mieza Jhaa K

tgk gambar lg bagus drpd membaca benda2 yg tak berfaedah.. mcm tweet2 dan status2 fb dan komen yg ntah pape.. huhu

7/13/2013 11:51:00 am

@Nur Aisyah

haaaa.. itu lah yg pliknya.. hehe

7/13/2013 11:52:00 am

@LiLy @ MaMaQiStInA

tak takpe kak.. hehe

7/13/2013 11:52:00 am

@Cik Yaya

nmpk gemokkkk.. hehe

7/13/2013 01:12:00 pm

comelnya Lulu dan Finn :D montel sungguh ^^ hehe

7/14/2013 10:29:00 am

macam kembar je lulu & finn.. comey tompok2..

7/14/2013 11:48:00 am

@Haruno Hana 하나

debab.. geram je.. hehe

7/14/2013 11:48:00 am

@Chic Na

bukan kembar.. beza setahun lulu dan finn ni.. tp nmpak mcm kembar kan? hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...