23/03/2014

Bookerville/Pekan Buku @ Putrajaya International Book Fair 2014

Semalam berkesempatan untuk ke Putrajaya International Convention Centre (PICC) bersempena dengan Pesta Buku Antarabangsa Putrajaya Tahun 2014 (PIBF). Pada asalnya, tak sure sama ada nak pergi atau tak. Tapi bila dah dapat tahu ada slot Temu Mesra Bersama Ramlee Awang Murshid, terus pujuk En. Barney ajak pergi. 

Latest, Sunan Nanggroe Sang Kembara.

Dalam entri INI tempoh hari, Iolls kan bagitau ada beli satu novel di MPH The Curve. Ha, novel ini lah. Sampai merajuk dengan En. Barney. Nak beli hari tu jugak. Sebab takut cepat habis. Sekali tengok kat PIBF ni berlambak-lambak. Ada discount lagi. Tak kisah lah. Janji beli, yang hard cover lagi tu. 

Temu Mesra bersama Ramlee Awang Murshid, PIBF

Satu lagi novel RAM yang complete dengan sign novelis sekali. Yeay!

Semalam sempat lah rembat satu-dua lagi buku lain. Yang bestnya PIBF ni dibahagikan kepada dua section, Bookerville dan juga Pekan Buku. Bookerville menjuruskan novel dan buku berbahasa Inggeris, stationary, toys and gifts whatsoever lah. Tapi kalau fokus utama uolls nak cari novel -novel Alaf21, Karya Seni, Kaki Novel dan buku-buku Telaga Biru dan yang sewaktu dengannya itu boleh lah terus ke Pekan Buku

Capai ini di Bookerville.

Girl in The Mirror kalau tak silap tak baca lagi. Tapi rasa macam dah baca cuma for sure novel tu I tak pernah beli dan tak ada dalam simpanan. Dah la cover cantik, RM10 saja pulak tu. Novel James Patterson tu pun RM10 jugak. Banyak lagi novel menanti, dah beli lagi. Haish.

Beli ini dengan harga RM25 di Pekan Buku.

Al-Quran Al-Karim : Ar-Raudhah. Dah lama sebenarnya nak beli yang pocket size begini. Senang untuk dibawa ke mana-mana dan yang paling penting senang untuk yang selalu travel macam Iolls yang kerap berulang Kuala Lumpur - Miri. Alhamdulillah, semalam terlaksana jugak niat tu. Yang bestnya Ar-Raudhah ini memang khas untuk muslimah. 319 tafsir mengikut tema istimewa untuk muslimah beserta pembahasan 4 kategori utama (Hukum, Ibrah, Tokoh Wanita dan Akidah-Akhlak). Orang selalu panggil ini 'Al-Quran Pelangi' sebab helaian-helaian dalam tu colourful. Semalam cover depan tu ada macam-macam warna. Pink, biru, hijau dan warna-warna lain lagi. Dan Iolls haruslah capai warna merah. Kata favourite colour kan. 


Putrajaya International Book Fair 2014

Bagi yang tak pergi lagi tu, masih sempat lagi uolls nak pergi serbu PICC di Putrajaya hari ini sebelum pukul 9.00 malam. Ada banyak aktiviti menarik, beli buku atau novel dengan potongan harga 20% dan ke atas, cepat-cepat ke PIBF sekarang. 

Putrajaya International Convention Centre

p/s : Hari ini boleh lah start bedah novel. Hari ahad kan. 

36 comments

3/23/2014 01:16:00 pm

Wah, pembaca tegar novel ni. Bagus!
Xboleh guna baucer buku ke?

3/23/2014 02:41:00 pm

godek2 buku ye.. hehe.

selamat membaca dan selamat berhari minggu.. hehe :D

3/23/2014 03:57:00 pm

Bestnye..dapat sign dari novelis tu... :)

3/23/2014 04:34:00 pm

Bestnyaaaaaaa ;D

3/23/2014 05:29:00 pm

best tu..:)

3/23/2014 06:19:00 pm

eee bestnya dapat pegi situ. mesti semua buku murah2 kan?
specialnya buku tu, siap ada tandatangan lagi :D

3/23/2014 09:40:00 pm

wah bestnya ... :)

3/23/2014 10:11:00 pm

@tiey smilez
sudah semestinya boleh! :D

3/23/2014 10:11:00 pm

@michelle mici
almost half buku dah kmk baca. hehehe

3/23/2014 10:11:00 pm

@LiLy @ MaMaQiStInA
sign tuan RAM plak tu. weeee XD

3/23/2014 10:12:00 pm

@Sally Yatiey
harus! hehe

3/23/2014 10:12:00 pm

@Normi Nieza
tau takpe. :D

3/23/2014 10:12:00 pm

@Mazni Munawar
takde la murah sgt cuma less 20% gitu lah. :D

3/23/2014 10:12:00 pm

@Izzati Ghafur
suke suke suke. hiks!

3/23/2014 10:51:00 pm

zizie pernah baca 1 je karya ramlee A.M tak ingat dah tajuk dia apa.. hee :D

3/24/2014 12:26:00 am

seronoknya ^_^ buku best2

3/24/2014 12:31:00 am

akak tak pergi pun aisya.. hari tu dah belanjakan untuk buku masaekspo buku islam..

3/24/2014 01:01:00 am

beli novel untuk sis tak? Kalau tak sis merajuk

3/24/2014 02:43:00 am

pergh.. ada sign RAM tuu..

3/24/2014 10:58:00 am

:(((

3/24/2014 03:32:00 pm

wah..bestnya..salam perkenalan..

3/24/2014 04:14:00 pm

beshla dpt cuci mate smbil beli buku..suke la tu ^_^

3/24/2014 09:15:00 pm

peminat novel dan buku mst tak lepaskan peluang nie.. buku2 murah pulak tu..

3/24/2014 09:59:00 pm

@Nurul Farahizzati Zakaria
sy ade satu je yg sy tak baca lagi dan novel tu berstatus rare. huhu

3/24/2014 09:59:00 pm

@Aku Penghibur
tau takpe. mmg best2 :D

3/24/2014 09:59:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)
sy tak sempt nk pegi yg tu.. sibuk pindah rumah. sobs

3/24/2014 09:59:00 pm

@puteri kasih
merajuk lah. tak kisah :P

3/24/2014 10:00:00 pm

@Pha Is
wajib ada! hehe

3/24/2014 10:00:00 pm

@Nur Balqis Qahira
salam perkenalan juga :D

3/24/2014 10:00:00 pm

@Cik Yaya
gile tak suke? hehehe

3/24/2014 10:00:00 pm

@Akeyla Azmi
jgn jeles :P

3/25/2014 10:42:00 pm

@Hafiza AizZawa
takde la murah sgt pun sebenarnya. huhu

3/26/2014 11:27:00 am

aku baru lepas gi BBW kat penang kelmarin.

3/26/2014 11:05:00 pm

@aswadz
sy buku BBW hari tu satu pun tak habis baca lagi. sobs

3/29/2014 08:38:00 pm

Sronok g tmpt byk buku ni...rasa semua nak..pastu ad plak pnulisan kesukaan dtg...suka aisys.haha

3/30/2014 08:03:00 am

@ayut
hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...