18/05/2014

Cafe Latte and Mixed Berries Yogurt dari Farm Fresh

Semalam ingatkan nak keluar date sekejap. Sekali kereta buat hal pulak pagi-pagi, tak boleh start. Nasib baik lah En. Barney tak pergi outstation lagi. Dan nasib baik bengkel kereta dekat sangat dengan rumah Iolls. Nak suruh jump start engine kereta je, kena charge RM15. Terus gerak ke bengkel kereta wajib pergi I dan En. Barney kat area Taman Melati. Dari Subang Bestari ke Taman Melati, nasib baik minyak kereta lebih dari cukup. Kalau tak satu hal lagi, nak berhenti isi minyak. 

Battery kereta weak, so tukar je battery baru terus. Lagipun dah dua tahun jugak tak tukar battery. Balik dari bengkel terus singgah Giant Batu Caves sebab dah alang-alang dalam perjalanan balik rumah. 

Memandangkan mata Iolls ni cepat je tangkap benda pelik-pelik dan comel-comel, jadi terjumpa lah something kat Giant.

Cafe Latte and Mixed Berries Yogurt

Tak pernah try apa-apa dairy products Farm Fresh. So semalam, tertarik tengok packaging pada asalnya. Sebab nampak lain dan tak pernah dilihat sebelum ini. Mulanya ingatkan product Jepun sebab kat packaging macam ada tulisan Jepun. Tengok-tengok lagi ada logo Halal dan tertulis Product of Malaysia. Jadi ambik lah dua botol sebab nak try sedap tak. Disebabkan baru nak try, so ambik lah yang botol kecik dulu. Cafe Latte untuk En. Barney dan Mixed Berries Yogurt untuk Iolls. 

Yogurt Drink Farm Fresh ni lebih cair daripada Yogurt Drinks yang lain, tapi rasa yogurt tu lagi menyerlah kalau nak compare dengan yang lain. Disebabkan rasa yogurt yang lebih dominan, mixed berries seakan-akan tenggelam. But still sedap jugak. 

Cafe Latte tu pulak, ayat pertama yang keluar dari mulut En. Barney "Rasa macam Starbucks." Bukan main lagi hiperbola. Memandangkan I ni bukan lah penggemar coffee, latte, mocha or whatsoever tu so I rasa macam lebih kurang je semua tu cuma Cafe Latte Farm Fresh ni macam wangi je. 

Iolls ada terbaca yang Farm Fresh Milk sedap. Tak pernah rasa pulak dan rasanya macam tak pernah tengok pun. Ataupun mungkin sebab Iolls dah set dalam kepala ambik Marigold HL je so yang lain semua dah tak pandang dah. Lepas ni nak try lah Farm Fresh Milk pulak lah. Nak rasa kenapa orang kata lagi sedap berbanding yang lain. 

p/s : ada siapa-siapa yang pernah rasa Farm Fresh Milk?

33 comments

5/18/2014 09:53:00 am

macam best je cafe latte tu.. nak try cari lah:)

5/18/2014 10:32:00 am

xprnah rasa.. tp nmpk cm sedappp

5/18/2014 10:37:00 am

tak pernah try...tp serious cute. mesti sedapp kn...

5/18/2014 10:58:00 am

mmg sally selalu beli...seriously barney boleh minum cafe latte tu? sally habiskan air tu dalam masa 4 hari... -___-''

5/18/2014 11:12:00 am

Dia punya packaging lawa sangat, so attractive. Mesti sedap kan. Yummy2x

5/18/2014 11:23:00 am

Salam.

Hiper sgt dah en barney, rasa mcm starbucks,hahaha

Memg comey la packagingnya, tak pernah nampak gak sblm ni, baru lagi kot agaknya.

Mcm kecik je chip? Ada besor vitagen ke?

Mesti pakai bateri kering ek keta? Lana pun sabtu smlm,17hb5, baru je tukar jugak time pi pusat servis..dah nak dkt 2thun gak rupanya.

5/18/2014 11:29:00 am

sik pernah suka yogurt , hehe. mun dah kdak stabak ya nang nyaman lah ya oh? hehe

5/18/2014 12:56:00 pm

yeke cafe latte dia mcm starbuck? bole la try pasni. hehehe...

5/18/2014 02:29:00 pm

mcm sedaap je... nak try lh nti.. :)
salam singgah dan follow..

http://aniszahirah87.blogspot.com/

5/18/2014 03:42:00 pm

xpernah jumpa lagi/..:)

5/18/2014 08:31:00 pm

Cute jak rupa ;D hee

5/18/2014 11:26:00 pm

boleh la bukak kedai depan starbuck nanti.. hee

5/19/2014 12:09:00 am

belum nampak lagi...nanti nak try carilah :)

5/19/2014 03:42:00 pm

tak pernah plak tengok bottle nie kat kedai2..tapi kalau en barney cakap macam starbucks mesti sedap nih..hehehe

Regards,
-Strider-

macam starbuck? itu sedap.

5/19/2014 11:00:00 pm

@ros_reeza
cari jgn tak cari. hehe

5/19/2014 11:00:00 pm

@Nys Anis
nampak mcm sedap kan? tu yg beli tu. haha!

5/19/2014 11:00:00 pm

@Pretty Honey
cute tak menjamin sedap tp yg ini cute dan sedap lah. hehe

5/19/2014 11:04:00 pm

@Sally Samsaiman
hahaha! kenapa kenapa?

5/19/2014 11:04:00 pm

@tiey smilez
suka yg yogurt tu. hehe. cafe latte tu tak minat sebab tak minat yg mcm tu. hehe

5/19/2014 11:06:00 pm

@Tinta Lana
wslm. hehe
vitagen kecik sgt. tak puas minum satu. yg ini satu tu boleh la besar gak. lebih kurg kotak HL yg kecik tu kot.

aah, guna yg kering. tu lah abg kt bengkel tu bising. org lain guna setahun, dia bertahun-tahun. haha!

5/19/2014 11:07:00 pm

@Umie Artoqiemie
kmk suka yogurt. hehe.
ne kmk tauk, nya padah gya kmk pun aokkan ajak lah. haha!

5/19/2014 11:07:00 pm

@aswadz
hahaha. percaya lah apa yg en. barney kata tu. entah lah. kureng sikit starbucks ni. huhu

5/19/2014 11:08:00 pm

@aneezjaafar
sila cari. hehe

5/19/2014 11:08:00 pm

@Normi Nieza
1st time gak tgk. :)

5/19/2014 11:08:00 pm

@Sally Yatiey
kan kan
hehe

5/19/2014 11:09:00 pm

@Izzati Amira
habis la starbuck pas ni. hehe

5/19/2014 11:09:00 pm

@puteri kasih
sy prefer yogurt drinks tu. hehe

5/19/2014 11:10:00 pm

@Azlan Strider
nnti try la rasa sedap ke tak. entah lah, kalau yogurt drinks tu sedap lah. hehe

5/19/2014 11:10:00 pm

@nuranne (formerly simplyseoul)
mcm aje. haha

5/20/2014 08:40:00 am

nangga botol jak dh tertarik owh..mcm kt srwk xda jak benda ya koh or kmk jak xpernah jumpa?ehehe

5/22/2014 01:12:00 pm

yes..
memang sedap cafe latte dia..
tapi susah gak nak cari.
some giant ada jual.ada yg x.
kalau dah jumpa borong lah.
botol besaq ada,botol kecik pun ada.
memang lazat lemak berkrim lah.
saya peminum tegar cafe latte.

5/26/2014 10:39:00 pm

sedap?xpernh nmpk pun..tgok cam sedap jaaaa

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...