06/08/2013

Last Minute Project.

Dengan pipi yang bengkak sedikit dan gigi yang sakit, saya dengan rendah dirinya ingin bertanya. Apakah sudah selesai persiapan kalian untuk menyambut hari lebaran yang kian hampir? Side effect sakit gigi mungkin, penyebab perempuan ni jadi macam ni. By the way, semua sudah sedia maklum I sedang sibuk dengan projek kek lapis. Sekarang ni dah siap 4, lepas subuh esok I nak buat satu lagi kek lapis. *menaip dengan background audio bunyi bunga api lagi ni. Macam betul-betul atas bumbung rumah I je rasa.*

Tadi siang, tak tau lah sama ada I dengan senang hati ataupun secara paksa rela menambah satu lagi projek. Ini semua bosan menunggu kek lapis punya pasal. Chipmunk ni bukan reti duduk diam pun. Ada je yang nak dibuat. 


Terjumpa harta karun mak di ceruk antara almari dan mesin jahit. Ini mesti kucing dua ekor ni punya kerja. Agaknya suka dengar bunyi manik kat dalam bila bekas ni digoncangkan kot. Jadi bila dah ada manik ni, try la jahit manik kat pergelangan tangan baju kurung. Selama ni jahit-jahit manik/labuci untuk guna masa persembahan/pertandingan tarian je. Jahit kat baju sendiri tak pernah la pulak.


Jahit yang simple sudah. Sebab ni pun nak try gitu-gitu je. Lagipun dah nak raya dah ni. Jahit mana yang sempat. At least adalah accesories sikit. Cewah. Tengok balik jahitan sendiri terus geleng kepala. Nak multitasking konon. Multitasking lah sangat. 

p/s : InsyaAllah esok hari terakhir kita berpuasa tahun ni. Rasa sebak pulak dah nak habis puasa. Semoga kita dipanjangkan umur untuk bertemu ramadhan pada tahun yang akan datang.

20 comments

8/06/2013 10:17:00 pm

selamat hari raya,aisya..wah,bermanik bagai..

8/06/2013 11:16:00 pm

Assalamualaikum,
wah bila dah jahit, nampak lengan baju kurung jd cantik ;)


Selamat Hari Raya, maaf zahir batin :) aisya.

8/06/2013 11:21:00 pm

rajinnya dia.. hihi.. cantik meletop di pagi lebaran nanti..

8/06/2013 11:33:00 pm

nak kek lapis :P hehe

8/06/2013 11:51:00 pm

lawa juga aisya jahit manik tu..

8/07/2013 02:55:00 am

done follow ,
follow me back ya
blackisswhite.blogspot.com :)
klik3 kat blog dia :)

bab menjahit den mmg fail.

8/07/2013 07:37:00 am

SELAMAT HARI RAYAAAAA!!!!!! esok raya...yeaaaaa....alaa..mana best beraya kalau sakit gigi...stress

8/07/2013 08:34:00 am

@IbuNoey

selamat hari raya.. hehe. tu namanya takde keje kak. haha

8/07/2013 08:34:00 am

@♥ Nana BamBam ♥

wslm.
tu lah, takde la kosong sgt kan. =)

selamat hari raya maaf zahir batin jugak. =)

8/07/2013 08:35:00 am

@Norhasniza Khalid

haha! tp tak pakai baju yg ni pun 1st raya. hehe

8/07/2013 08:35:00 am

@puteri kasih

nk kek coklat. :P

8/07/2013 08:36:00 am

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

ilusi optik kot kak. hehehe

8/07/2013 08:36:00 am

@syuk shusuke

thnks. insyaAllah. =)

8/07/2013 08:37:00 am

@Leeza dayasari [santai leeza]

hehe. sy takde la pandai mane. try and error je ni. haha. nasib la klau tak cantik.

8/07/2013 08:38:00 am

@Mieza Jhaa K

excited nak raya kak mieza ni. ehehe.. tau takpe!! stress betul gigi ni. adoi2.

8/07/2013 11:47:00 am

lau ade manik, yaya pun nak jgk tmbh2 skit buh kt bju sdri..tp xder..nak beli memg maleh..huuuu ;p

8/11/2013 10:55:00 am

projek baik ni.... sempat pula nak jahit tu..

8/15/2013 09:57:00 am

@Cik Yaya

ni pun rembat lebihan manik mak.. hehe

8/15/2013 09:57:00 am

@Mia Liana

jahit simple2 je kak.. huhu

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...