14/04/2014

Lipton Pear & Peach Ice Green Tea

Semalam, En. Barney ajak ke kenduri kahwin member dia. Janji datang jemput I kat rumah pukul 12 tengahari. Tapi 20 minit before 12 noon lagi dah sampai. Cepat-cepat sarung tudung dan dengan ekspresnya touch up make up, sana sikit, sini sikit, sapu lipstick. Ok dah, selesai. Capai heels, terus kunci pintu dan pagar rumah. Alamak, terlupa sesuatu. Terpaksa masuk rumah semula. Beberapa langkah lagi nak sampai kereta, selongkar-selongkar handbag baru perasan ada lagi barang yang tertinggal dan naik lah semula ke tingkat 2. Habis cair make up Iolls turun naik tangga tengahari buta. 

Sebelum En. Barney gerak tu sempat lah pesan suruh belikan Iolls Egg Tart sedap. Before nak ke destinasi yang dituju sempat lah melantak egg tart seketul. Egg tart seketul tanpa air memang mengundang kecelakaan. Tersedak, tercekik dan semua yang sewaktu dengannya. Cepat-cepat suruh En. Barney singgah Petrol Station yang terdekat. 

Kebiasaannya kalau singgah kat mana-mana nak beli air ni, baik 7E, ataupun kat Petrol Station, Iolls akan cari Lipton Ice Tea (Red Tea). Tapi semalam, masa tengah cari-cari botol Lipton Red Tea nampak satu botol yang I tak pernah tengok before ni. Mungkin produk terbaru dari Lipton agaknya. 


Lipton Pear & Peach Ice Green Tea

Tak pernah tengok pun sebelum ni. Sebab tu lah capai sebotol sebab nak rasa sedap tak. Well, perfect blend of rasa manis, masam dan pahit teh hijau. Sedap! Pear and Peach satu kombinasi yang menarik. Tambah lagi dengan Green Tea, memang I double triple suka lah. Cuma kalau ada yang less sweet tu lagi best. Tapi yang ini pun tak ada lah manis sangat pun sebenarnya. Hiks.

19 comments

4/14/2014 09:27:00 am

Lipton baru ke?tak pernah rasa lagi yang nie..

ooh i pun xpenah nampak lg.. mesti try.

4/14/2014 11:48:00 am

good sharing..

4/14/2014 11:51:00 am

Blm pernah gik minum air ya.. ;)

4/14/2014 01:27:00 pm

salam. belum try lagi..sedap ke?

4/14/2014 01:35:00 pm

mcm belum pernah tgk lagi..huhu

4/14/2014 01:41:00 pm

Sedappp yang ni... ^__^

4/14/2014 05:10:00 pm

kesian kak aisya takpernah tengok botol ni :p
hihihihi tapi kan, semua yg lipton buat mmg sedap kan? hehe.

4/14/2014 05:40:00 pm

sedapnyaa :) hihi.. tak pernah lagi minum jenis ni

4/14/2014 10:05:00 pm

@Nurul
sedap2.. manis2 masam2 pahit2 je rasa. hehe

4/14/2014 10:09:00 pm

@Akeyla Azmi
Lipton mmg sedap pun. sy suka yg number 9 dulu tu tapi dah takde. sobs

4/14/2014 10:10:00 pm

@Sally Samsaiman
tu la.. baru kot. huhu

4/14/2014 10:11:00 pm

@Liza Licha
rasa refreshing sikit lah... hehe

4/15/2014 01:17:00 am

Pyka pon blum prnah tgk lagi , nak jugak la cri nnt . Hehe

4/15/2014 09:40:00 am

saya juga belum pernah tengok lagi

4/15/2014 09:41:00 am

nampak macam sedap

4/15/2014 12:42:00 pm

boleh tuh minumannya

4/17/2014 10:43:00 am

mnarik plak tgok botol dier...
sedp ke air tu

4/18/2014 10:06:00 am

Xdela bru sgt aisya..bln lpas lg dh ada kat shell yg ayut kje ni.hihi..fast selling.mhkn mmg sdp la tu kot.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...