13/05/2011

CosPLaY ^_^

Aku rasa korang semua tahu kot ape dia cosplay. Kalau tak tahu jugak, meh aku terangkan ape menatang dia cosplay nie. Haha! Cosplay nie adalah singkatan daripada 'Costume Play', suatu persembahan di mana peserta mengenakan costume dan aksesori yang menggambarkan sesuatu karakter dalam sesuatu anime, manga, komik, novel grafik, video games dan filem fantasi.

Kalau tak silap aku, kat Malaysia nie ada jugak pertandingan cosplay nie. Biasa yang aku dengar adalah dari Gempak Starz. Diorang nie selalu je buat cosplay nie bile hujung tahun. Tapi dah lama la aku tak pergi. Costume diorang pun gempak2 jugak. Hehe.. Gempak Starz yang keluar majalah Utopia tu.. Tak kan tak tahu? Kalau tak tahu memang noob la! ^^

Nie contoh2 cosplay. Mantap seyh!!

Anime : Naruto
Watak
: Orocimaru



Anime : Naruto
Watak
: Hinata




Anime : Naruto
Watak
: Hatake Kakashi




Anime : Fairy Tail
Watak
: Lucy



Anime : Fairy Tail
Watak
: Lexus




Video Games : Star Craft Ghost


Macam mane? Ok tak costume diorang? Hehe.. Bagi aku agak gempak la. Terutama Star Craft Ghost. Costume dia buat aku tertarik. Teringin nak pakai macam tu. Haha! (berangan je). Aku ter-impress la diorang boleh buat costume dari alam fantasi ke dunia yang nyata nie.



p/s : Kalau korang tahu ada pertandingan atau show cosplay nie, korang inform ye.. Teringin benar nak gi nie. Lame tak pergi. Hehe.. ^ ^

30 comments

5/14/2011 06:11:00 pm

gua teringin nak pakai costume pikachu

5/14/2011 07:17:00 pm

mase kecik cik scya suka gila anime tp entah bila besar makin tak minat plak -.-

5/14/2011 07:22:00 pm

@Scya Lollita

x minat anime.. en. barney je yg tgk anime ni.. =)

5/14/2011 09:05:00 pm

alamakk -.-'
missh tak minat anime =(

5/14/2011 09:07:00 pm

memang mantap,,nak2 yg watak2 naruto!!

5/14/2011 09:18:00 pm

hinata tu cute la...

5/14/2011 09:19:00 pm

@missh chiorika

same la kite.. hehe

5/14/2011 09:19:00 pm

@e~car182

hehe.. =)

5/14/2011 09:45:00 pm

@Afiq Din

haha.. mentang2 la awek comel.. minat je kan.. :p

5/14/2011 09:45:00 pm

@Imran nyambek

pikachu pon boleh.. =)

5/15/2011 12:09:00 am

comel je diorng pkai cmtuh.:)

5/15/2011 12:31:00 am

hinata comel ;)

5/15/2011 12:35:00 am

kenapa takde orang pakai kostume inuyasha? Hehe.

5/15/2011 12:37:00 am

mmg gempak costume dorg buat ni.

5/15/2011 12:54:00 am

@Si KuCar KaciR

tau xpe.. hehe

5/15/2011 12:55:00 am

@nur dhiya' aida

kan? =)

5/15/2011 12:58:00 am

@Pja Ismail

mesti ade tu.. google je, jmpe la.. =)

5/15/2011 12:59:00 am

@Nurul Hamimi Awang Japilan

tu la pasal.. hehe

5/15/2011 01:14:00 pm

whoaa,,cam best je..nak gak...huhuuu..nk kai doremon punye..ade x..ahha=p

5/15/2011 01:21:00 pm

owh,best2..suke tgk anime..:)

5/15/2011 05:02:00 pm

@cikida

mesti ade punye. hehe

5/15/2011 05:03:00 pm

@nur lia

En. Barney suke tgk anime.. tp sy x brape suke.. hehe

5/15/2011 08:12:00 pm

menarik..ni baru tau namenye cosplay..haha

comeynye watak hinata 2..

5/15/2011 09:16:00 pm

comel2 la..suke yg orocimaru..

5/15/2011 09:58:00 pm

@Wanie

xtau sgt pasal bnde ni.. tau mcm tu je la.. =)

5/15/2011 09:59:00 pm

@aLyA_syGS

smart kan? =)

10/05/2011 09:07:00 pm

ermm da bebulan xbca gempak n utopia..dlu tiap bulan beli hehe..eya mang mnat anime ne..cosplayer kakashi tu smart

eya pnah gak wt en3 sal cosplay ne hee

10/06/2011 04:19:00 am

@EyA edamanhatiku

dulu bce yg kwn punye je.. nk beli sendiri xkuasa la.. hehe

3/14/2012 06:44:00 am

suka tengok cosplay sbb kebanyakannya mmg jadi watak yg mereka tiru tu! XD

3/15/2012 01:39:00 am

@Haruno Hana 하나

teringin nk tgk yg live punye.. huhu

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...