18/05/2011

'OutiNg'

Sebenarnya bukanlah outing pun. Outing nie istilah budak2 asrama yang guna masa diorang nak keluar dari tempat diorang. Hehe.. Semalam kitorang jalan2 kat tasik nie. Nama tasik nie Tasik Cempaka. Memandangkan kitorang belajar kat UKM, of course la tempat nie kat Bangi jugak. Tasik nie terletak dekat area PKNS Bangi. ^^





Planning kitorang semalam sebenarnya nak basuh kereta. Tapi tak jadi. Pasal petang semalam macam nak hujan je. Tapi tak hujan pun. Mendung je. Jadi macam rugi la pulak kalau basuh kereta kalau hujan nie. Buat penat je. T_T

Kitorang decide nak gi jalan2. Awal2 tu aku tanye
Chipmunk, "nak gi mana nie?" Dia cakap "ikut la". Da biasa dah macam nie. Mane2 nak gi semua aku yang decide. Hehe.. Tengah jalan2 tiba2 pulak lalu kat tasik nie. Pastu dua2 nak gi jalan2 kat situ. Punya la ramai orang semalam. Maklumlah cuti umum kan semalam. Hehe..






Tempat nie sebenarnya memang cantik. Dengan landscape nya, tempat orang beriadah, bawak anak2 yang comel dan main layang2. Tapi tasik nie agak tercemar la. Kalau nak tanya pendapat aku, tempat nie ok la. Sebab kebersihan tasik nie kurang terjaga. Kalau la terjaga, mesti lagi cantik.

Rasa nyaman je kat tasik tu. Yela. Dah banyak pokok dan udara pun takde lah tercemar dengan ekzos kereta. Tapi............ Huhu...
Tercemar jugak! Sebab bau asap rokok. Baru je mention pasal entry hari tu. Kalau yang tak tahu tu, korang boleh baca kat sini.

Bila dah ada orang camni, kitorang pun gi jauh2 dari kelompok yang camtu. Mostly budak2 kot yang smoking dan melepak kat situ. Haihh~~~ Apa lah nak jadi budak zaman sekarang. Kecik lagi kot dah merokok. Aku dulu pun takde lah kecik camtu. Dan besar panjang sikit, baru smoking. lol. Takpe, kitorang gi jauh2 sikit pun nyaman jugak. Hehe..


Nie gambar yang kitorang ambil masa jalan2 kat Tasik Cempaka. Klau yang dekat dengan area bangi nie, ok jugak kalau korang nak gi. Enjoy the pic! ^^





















Macam mana? Ok tak? Kalau nak tahu, better gi sendiri. Tengok dengan mata korang. Hehe.. Experience yourself! ^^

22 comments

5/18/2011 02:06:00 pm

tengok gmbr je pun dah tenang.. apelagi kalau pegi...

peh, i like ketenangan!!
huhu

5/18/2011 02:10:00 pm

alalala..best nye jln2 ptang kt sne...
cam syiokkk je...

5/18/2011 02:12:00 pm

@Senorita

best utk jalan2 time ptg2.. hehe

5/18/2011 06:39:00 pm

@Adibah faizah

best2.. cuaca pun tenang je.. =)

5/19/2011 07:41:00 am

Santeq gak ek?

5/19/2011 09:03:00 am

hi! blogwalking here & followed ur blog :)

jom singgah my blog :

http://sheilagaleon.blogspot.com/

follow la if b'minat.. hehee

5/19/2011 06:32:00 pm

@Liyana Zahim

hehe.. =)

5/19/2011 06:33:00 pm

@Sheila Halim

okay.. =)

5/19/2011 08:51:00 pm

lawanya gambar ..sangat comel dua2 ..
=)

5/19/2011 09:24:00 pm

@nelly

thanks! =)

5/19/2011 10:50:00 pm

wahh bestnyaa! tempat pun cantik gila :D

5/19/2011 10:58:00 pm

wahh..
mcm best jew..

5/19/2011 11:35:00 pm

sweet sgt korang. bahagia nye.
heee

5/20/2011 06:42:00 am

@Aisya J

tapi sayang..
tasik tu x terjaga sgt.. huhu

5/20/2011 06:42:00 am

@acan ketot

best2.. hehe

5/20/2011 06:42:00 am

@m!3yr4h_LolLy

thanks!! =P

5/20/2011 10:23:00 pm

Indah pemandangan :)

5/21/2011 01:08:00 am

wah..sweetnyer~

5/21/2011 09:11:00 am

@Ika zulaikha

yup.. :)

5/21/2011 09:11:00 am

@nureenina

thanks.. =)

5/21/2011 09:38:00 am

ini bkn outing ..
ini dating..
hehe

5/24/2011 01:04:00 am

@shark

haha.. shhh...~~~

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...