31/05/2011

Hari minggu dan kereta Chipmunk!

nak tengok tak kereta chipmunk yang comel ni?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

En Barney, nak ni satu boleh?

Ok. Tipu. Bukan yang kat atas ni, tapi yang kat bawah ni.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Nampak benda kecik warna merah disebalik daun-daun tu? Kecik-kecik pun bersyukurlah ada jugak kemudahan nak pergi mana-mana kan?

Actually kan, nak cerita pasal last weekend yang sangat padat dengan aktiviti merayau-rayau. Teman En. Barney cari monitor baru beliau dan malamnya pergi tengok Pirates of the Caribbean : On Stranger Tides. The next day pulak plan nak basuh kereta Chipmunk dan motor En Barney, if tak hujan la kan. 

Nak story pasal basuh kereta ni la. En. Barney pulak tak jadi nak basuh motor. Kira first time la basuh kereta sama-sama. Before ni, pergi kedai je la. Sebab-sebab masing-masing xda masa dan malas. Punya la excited nak pergi basuh kereta ni kan. Pukul 5.30 dah turun kat tepi padang UKM nak basuh kereta.

Part yang lawak adalah masa kitorang nak balik. Masa tu Chipmunk nak buka boot kereta dan bagitau la  En. Barney ni tak pandai. (Nampak sangat jarang bawa kereta sendiri kan). Sebab En. Barney tak dengar Chipmunk merengek kat depan minta dia tolong buka kan (dia boleh biar macam tu je kan), last sekali tak boleh nak keluarkan kunci tu (Kereta lama memang la kena buka secara manual). Dah la time tu ada 2 orang Pak Arab ni nak basuh kereta jugak. Kitorang tak boleh nak alihkan kereta memandangkan tak boleh nak keluarkan kunci dari tempat kunci tu. Nak tak nak, En. Barney pergi minta tolong Pak Arab dua orang tu keluarkan kunci yang dah tersekat kat tempat kunci tu. Sampai azan maghrib baru boleh keluarkan kunci tu. Penat je lari naik tangga balik kolej just nak ambik kunci spare. Sikit lagi nak kena kejar dengan anak anjing. Kalau kena kejar anjing, memang menangis la nak lari turun bawah balik. 


video
En. Barney memang suka melayan perangai mengada Chipmunk ni.. (^_^)

p/s : tiba-tiba dengar suara chipmunk memang betul macam chipmunk! Eh?

6 comments

5/31/2011 09:48:00 pm

sweet laa korang.. ^^,

5/31/2011 10:33:00 pm

@Ija AppLe :)

thanks.. =)

6/02/2011 01:22:00 pm

x dpt nak tngk apa2 latest movie sb po9ket berdebu skrg . huhu

6/02/2011 01:42:00 pm

@cik muny

lebih kurang je la.. hehe.. ni pun sebab dah lama tunggu..

6/04/2011 02:01:00 am

kereta kancil ? Ok larh itu daripada tak ada kereta langsung . Kereta kancil pun bagus tau , kecik je senang nak parking . Minyak pun saving , betul tak ? Heee :)

6/04/2011 09:49:00 am

@BΛBYDIΣRΛツ

betol2.. hehe.. tapi kereta ni pelik sikit.. owner asal modified entah macam mana, kalau jalan jauh sgt saving... bila dekat2 ni sakit jugak..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...