07/07/2012

Jom Main Masak-masak : Kek Lapis Batik Sutera Part I


Quick Update

Semalam mak ada bagitau Chipmunk nak buat kek lapis untuk makan-makan kat rumah nenek hari ni. Jadi semalam sempat lah bertukang di dapur dengan ekspres-nya dan siapkan satu kek lapis. Sebab hari ni agak busy sikit Chipmunk share dulu gambar-gambar-gambar. 

Before

Yang ni dah siap. Sepatutnya corak kek lapis yang Chipmunk buat ni seperti gambar di bawah. Tapi, nak cepat punya pasal. Tak sempat nak buat corak-corak bagai tu. 

Kek Lapis Batik Sutera (sumber: google)

Ni salah satu kek lapis favourite Chipmunk. Rasanya memang sedap sangat. InsyaAllah, esok Chipmunk bagi resipi pulak.

Kalau nak tengok macam mana Chipmunk buat Kek Lapis Oreo boleh klik SINI dan SINI untuk resipi Kek Lapis Oreo.

41 comments

7/07/2012 06:30:00 am

Wah.. nampak sedap je.. Suka sgt mkn kek lapis..

7/07/2012 10:08:00 am

waa cantiknya & nampak sedap. sy suka kek lapis yg letak asam tu. xtau nama dia. susah kan nak buat kek lapis?

7/07/2012 10:13:00 am

wah, sedapnya.. mintk sikit.. :D

7/07/2012 10:38:00 am

tgk gambar dah tau sedap..akak suka mkn kek lapis srwk..ari tu balik Kg mmg borong byk2..

7/07/2012 11:11:00 am

erm nampak sedap kek itu,rasa nak buat pulak

7/07/2012 11:12:00 am

nampak sedap lah.

nnti boleh try :D

7/07/2012 11:55:00 am

Terliur pulak tengok ni.. Lama dah tak makan hehe..

7/07/2012 01:45:00 pm

wahh rajinnya..nmpk sedap..hehe

7/07/2012 02:14:00 pm

seronok kan buat kek lapis..sy pun pernah buat masa bercuti kat umah kawan :D

http://alynnnyzaa.blogspot.com/2012/07/double-happy.html

7/07/2012 04:16:00 pm

yum yum..best je tgk.mesti sedap nim..

7/07/2012 06:00:00 pm

waaaaaaaaaah...
memang da lame da nak taw resepi ni
ngeee
tq for sharing (=
btw, sape chipmunk and sape barney?
cute je ^^

7/07/2012 06:30:00 pm

sedapnye

7/07/2012 08:51:00 pm

wah best nye pndai wat kek,, share la resipi sikit :D

7/07/2012 09:07:00 pm

mcm kek lapis sarawak ei..

7/07/2012 09:46:00 pm

wahhhh pdai wat kek lapis..^O^
nmpk cedap

7/08/2012 12:16:00 am

sampai hari ini sis lom cuba wat kek lapis lagi :(

7/08/2012 06:05:00 pm

bestnya.. pandai aisya buat..akak nak tiru la resepi ni..hee

7/09/2012 11:05:00 am

k.eca....nak...pos!hahaha

7/09/2012 01:32:00 pm

hati pari pun sedap.. tp pet suka evergreen, choc chip.. hehe.. lapo kek lapis dh.. xsabar pula nk mkn :D

7/09/2012 10:04:00 pm

wah..nmpak sedap.. tiba-tiba lapar.. :)

7/09/2012 10:30:00 pm

@♥ Cik Nur Elyana ♥

bukan nampak sedap je, memang sedap pun.. hehe

7/09/2012 10:31:00 pm

@Chic Na

tak suke sgt yg tu.. huhu.. xde la susah sgt pun sbnrnye.. =)

7/09/2012 10:34:00 pm

@kakcik kepala kecik

nah, sehiris.. hehe

7/09/2012 10:40:00 pm

@LiLy @ MumMyQiStInA

hehe.. sy kalau kek lapis beli xbrape sgt kak.. selalunya manis sgt.. huhu

7/09/2012 10:41:00 pm

@miss A

dah siap nnti nak sikit tau.. hehe

7/09/2012 10:42:00 pm

@Ety

hehe.. boleh2..

7/09/2012 10:42:00 pm

@Blog Asyraf

hehe.. =D

7/09/2012 10:47:00 pm

@miss fluffy

mmg sedap pun! hehe

7/09/2012 10:48:00 pm

@Alynn Nyzaa

buat kek lapis ape time tu.. =)

7/09/2012 10:51:00 pm

@Izzatie

wah, tgk je pun best? hehe

7/09/2012 10:53:00 pm

@Natasha

hehehehehe.. =D

7/09/2012 10:53:00 pm

@cikpinky

=D =D =D

7/09/2012 10:56:00 pm

@Trah Zain

resipinye boleh tengok kat sini..

http://chipmunkandbarney.blogspot.com/2012/07/jom-main-masak-masak-kek-lapis-batik_08.html

=D

7/09/2012 10:58:00 pm

@aku HaniAsyira

mmg kek lapis sarawak pun.. =)

7/09/2012 10:59:00 pm

@Cik Yaya

follow resipi je pun.. xde la pndai mane.. hehe

7/09/2012 11:01:00 pm

@puteri kasih

xpe, nnti free sis buat 2 sekaligus.. jgn lupe bg sikit ye sis.. hehe

7/09/2012 11:02:00 pm

@azizah :)

akak follow je resipi tu kak.. mcm tu la sy.. hehe

7/09/2012 11:02:00 pm

@iEdYa AbDuLLaH

70 darab 2 kek, semua 140.. postage kire diskaun lah.. hahaha!

7/09/2012 11:04:00 pm

@~~oOpEt~~

xsuke sgt hati pari... tp evergreen suke! hehe

7/10/2012 10:40:00 pm

@missha

hahaha!

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...