01/07/2012

Jom Main Masak-masak : Prego Keju & Herba


Dulu Chipmunk ada buat satu entri mengenai Penne Carbonara, kali ni Chipmunk ubah sikit. Kalau dulu guna Prego Carbonara Cendawan, kali ni Chipmunk tukar guna Prego Cheese and Herbs pulak. Adik Chipmunk la ni, sibuk nak minta itu ini. Nasib baik jugak kakak dia pro kalau campak-campak ingredients dalam frying pan. Kalau tak memang pening la kepala mak dengan karenah budak berdua ni.


Kalau nak resipi ringkas nak buat benda alah ni boleh rujuk SINI. Cuma kali ni Chipmunk tak tambah cheese, kalau nak tambah pun tak salah. Dan kali ni Chipmunk try guna makaroni pulak.


Hasilnya jadi sebegini rupa. Disebabkan makhluk berdua merangkap adik Chipmunk ni memang anti dengan benda yang berwarna hijau, hasrat nak letak kacang peas pun terbantut. Jadi kalau nak tambah kacang peas untuk nampakkan makaroni ni lebih berseri-seri dan tak nampak pucat macam dalam gambar tu pun boleh.


Lepas tu pulak, makan makaroni tu time berasap lagi dengan minuman teh hijau panas pada waktu malam yang sejuk memang tak terkata lah!

p/s: Adik-adik jenis yang suka menyerbu kakak diorang tiba-tiba dengan satu perkataan 'LAPAR'. Memang kena ekspress la jawabnya.

20 comments

7/01/2012 07:43:00 am

ayoyoyo makanan! lapar wooo~

7/01/2012 08:58:00 am

rajin nye masak =)

7/01/2012 12:18:00 pm

aku suka banget sama blognya..
isi blog dan postinganya bagus, menarik dan bermanfaat sakali..:)
jangan lupa untuk terus menulis menulis yaa..^_^

oia salam kenal
kalau berkenan silahkan mampir ke EPICENTRUM
folloback juga ya buat nambah temen sesama blogger,,tukeran link juga boleh,,makasih..^_^

7/01/2012 02:30:00 pm

sedapnye..sedapnye..sedapnyee..
heeee;p

7/01/2012 06:31:00 pm

Nampak sedap tu...

Best ada kakak...lagi2 kakak yang pandai masak..boleh request macam2 menu.. :)

7/01/2012 06:52:00 pm

wahh nampak sedap je. ;)

7/01/2012 10:21:00 pm

leh try gak ni :)

7/02/2012 09:37:00 am

sedap2.. lama xbuat.. adeh.. lapo terus :D

7/02/2012 05:53:00 pm

Wahh ! Sedapnye... :)

7/02/2012 09:54:00 pm

jom join http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2012/06/segmen-up-followers-bulan-june-julai.html

7/03/2012 10:14:00 pm

@azizah :)

jom makan! hehe

7/03/2012 10:14:00 pm

@nn lylyn

x masak nnti perut merengek. kena masak la jugak. hehe

7/03/2012 10:14:00 pm

@Rizki Pradana

=)

7/03/2012 10:15:00 pm

@miss fluffy

sedap sampai tengok gambar pun rasa macam nak makan utk 4-5 round lagi.. hehe

7/03/2012 10:18:00 pm

@LiLy @ MumMyQiStInA

masalahnye xde kakak lain lagi nak masak ni kak.. haha

7/03/2012 10:19:00 pm

@Chic Na

nmpak je.. belum rasa belum tau.. hehe

7/03/2012 10:19:00 pm

@puteri kasih

boleh2.. hehe

7/03/2012 10:20:00 pm

@~~oOpEt~~

perut suruh g makan tu.. hehe

7/03/2012 10:21:00 pm

@Farie Faraway

boleh la.. ehehe

7/03/2012 10:21:00 pm

@aNereO UsitHe

=)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...