08/10/2012

Ini kuku orang atau kuku alien?

Chipmunk pernah cakap, sem ni Chipmunk dapat bilik single. Duduk sorang-sorang sambil ditemani kura-kura comel tiga ekor tu. Bila duduk sorang ni, fikiran mudah pulak melayang. Ingat rumah, ingat family, teringat Cik TengTeng dan Baby E'el. Tak lupa kawan-kawan Chipmunk. Rindu pulak rasa nak balik. Nak kata homesick tak la kot. 

Bila cakap pasal kawan ni, best friends Chipmunk kebanyakan non-muslim.Chipmunk ni jenis yang tak kisah nak berkawan dengan siapa-siapa pun. Tak kisah la apa agama dia, ataupun bangsa mahupun adat dan budaya dia. Kadang-kadang rasa lebih selesa dengan mereka berbanding sesama sendiri. Mungkin dah terbiasa dari kecik kot rapat dengan golongan dari kaum yang berbeza. Sebab tu sampai sekarang rasa kekok pulak nak bergaul dengan orang-orang sendiri. Faham kan apa yang Chipmunk nak sampaikan ni?

Lain pulak cerita Chipmunk ni. Sebenarnya nak cerita, dulu masa matrik selalu outing dengan best friends Chipmunk ni la. Kitorang satu geng semua dapat kolej matrikulasi yang sama di Labuan. Dari Sabah Sarawak kan, semua kat situ. Selalunya kitorang keluar outing hari ahad. Hari ahad best friends Chipmunk pun memang akan keluar ke Church. Jadi Chipmunk akan tunggu la diorang habis sembahyang tapi bukan la ikut sekali, tunggu kat Ujana Kewangan je atau orang sana panggil UK. Kira shopping complex lah. Dan salah sorang best friend Chipmunk ni suka sangat beli pengecat kuku. Biasalah, diorang tak kisah la kalau nak pakai pun. Pernah jugak Chipmunk tanya itu ini. Tapi terlupa pulak apa soalan yang Chipmunk tanya tu.

Tadi masa online, terjumpa satu gambar ni buat Chipmunk teringat pulak kat dia dan cat kukunya. Gambar-gambar ni yang sebenarnya Chipmunk nak kongsi tapi terkongsi pulak kisah zaman dulu-dulu. 











Macam-macam style dah Chipmunk tengok. Tapi selesa ke dengan kuku macam ni. Kalau Chipmunk memang habis lah muka ni. Scratch sana, scratch sini. Selalu kawan-kawan Chipmunk cakap, kalau dah bosan tak tau nak buat apa tu memang menconteng kuku lah jawabnya. Tapi tak lah sedahsyat ni. Kalau yang lekat benda macam labuci tu selalu jugak Chipmunk tengok. Tapi yang macam ni, ada ke yang sanggup buat saje-saje je? Musykil.

sumber : SINI.

42 comments

10/08/2012 01:49:00 am

jari macam orang tp kuku macam alien. ada kot orang yg suka unik2 mcm tu. ;)

10/08/2012 04:08:00 am

pelik sungguh fesyen akhir zaman ni..

10/08/2012 04:08:00 am

CP pown tak biasa kuku panjang nih , alamatnya , bercalar badan , dah larh jenis suke bergaru then malas nak jaga pown yerr gak ...

tapi cantik n kritip gmba kuku tuh , paling suke yang batman tuh , hahaha !!

10/08/2012 07:23:00 am

Hish tak come langsungkan... come lagi yg original ciptaan tuhan....he...he..

10/08/2012 08:17:00 am

Kreatif jer diorg buat kuku mcm tu.. :)

10/08/2012 08:57:00 am

@Chic Na

itu la.. saje utk ikut trend kan.. huhu

10/08/2012 08:58:00 am

@kaishin

kan.. kite ni hanya mmpu melihat je la.. nk ikut tak payah la.. huhu

10/08/2012 09:00:00 am

@cweet pinky

ha, itu lah.. mmg calar sane sini la jwbnye nnti.. huhu

10/08/2012 09:00:00 am

@hainom OKje

kannnnn.. bese la manusia skrg.. pelik2.. huhu

10/08/2012 09:01:00 am

@LiLy @ MumMyQiStInA

kreatif mmg kreatif tp rajin btol la orang nk buat mcm tu kan.. huhu

10/08/2012 09:56:00 am

hanya mampu tersenyum tengok kreativiti mereka.. :)

10/08/2012 10:00:00 am

Cantik + Unik + Kreatif ^_^
Tapi, Wilma tak minat nak pakai cat kuku macam tu :-)
Prefer yang plain jak...

10/08/2012 11:29:00 am

tak sanggup la jgk..sape yg sanggup bt gitu mmg terbekkk la...hahaha.tang kuku ada game block tu cara.ada jugak ek mcm tu. -_-"

10/08/2012 11:35:00 am

comel2 kuku tu..

10/08/2012 11:48:00 am

pelik betul...dah tak rupa kuku dah tu...hehehe

10/08/2012 12:35:00 pm

dah macam ruper haper tah...kuku pontianak kot...

10/08/2012 02:53:00 pm

betulaaa..fasyen akhor zaman jeh akak tengok..

10/08/2012 05:06:00 pm

batman tu cantik.haha camne nak makannnnn

10/08/2012 11:51:00 pm

hehe..nice kuku ni tp kalo shida pkai kan xdan tgu esok tgahri dah ptah2 da hehee ^_^

10/09/2012 01:40:00 am

@miz ruha

kannnn.. speechless jadinya

10/09/2012 01:40:00 am

@Dunia Wilma

itu la.. kwn2 slalu pakai plain je. takpun adala corak2 yg diorang buat tu. tp tak mungkin la sampai jadi mcm ni.. huhu

10/09/2012 01:41:00 am

@ayut

tetris! yg tu mmg style. *ntah pape je*

10/09/2012 01:41:00 am

@Alin Marlini

comel tp pelik. hehe

10/09/2012 01:42:00 am

@puteri kasih

kuku alien pun bukan eh? haha

10/09/2012 01:42:00 am

@lizz

haha. warna warni gitu..

10/09/2012 01:42:00 am

@noornazuha

tau xpe kak.. kalau org barat nk buat takpe la.. jgn kite orang timur ni pun terikut skali sudah. huhu

10/09/2012 01:43:00 am

@dayteenlea

mmg kena diet la jwbnya.. hehe

10/09/2012 01:45:00 am

@shidaR

tak terpatah pun sendiri yg patahkan. haha. tak kuasa la kuku2 mcm tu.

10/09/2012 06:45:00 am

haha..mmg xla..
kang hbs 1bdn sdri penuh luke..ngengehngeh ;p

-yg batman tu comei- ^,^

10/09/2012 01:07:00 pm

Hi! 안녕하세요~~! please do visit our blog! we sell
purely handmade products such as pouch,
earrings, cards, hp strap, cute items!
쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
http://twinscraftlife.blogspot.com

10/09/2012 08:33:00 pm

ade jugak eh orang yang buat cmni. pelik btul. musykil gak cane diorang nk makan, kencing berak semua. hahahha xD

10/09/2012 11:20:00 pm

hahaha awesome sungguh! kreatip..

10/10/2012 12:03:00 am

@Cik Yaya

bukan setakat luka dh kuku mcm ni.. hehe

10/10/2012 12:03:00 am

@twinscraftlife

=)

10/10/2012 12:03:00 am

@haz

tak buat kot semua tu.. ehhhh..

10/10/2012 12:04:00 am

@azizah :)

tapi seksa.. haha

10/10/2012 01:29:00 am

dahsyatnye kuku2 diorg tue, huhu~...

10/10/2012 09:13:00 am

@Nisa Greennnpanda

kannnn... gigih nk kuku mcm tu.. huhu

10/10/2012 09:02:00 pm

comel je kuku2 ya .. hehe~

10/11/2012 12:26:00 am

Pelik2 jak upa kuku macam ya :)

10/11/2012 09:25:00 am

@Michelle Hopell

tp pelik.. huhu

10/11/2012 09:26:00 am

@Sally Yatiey

xda kerja kali.. ya molah kuku kedak ya..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...