13/01/2013

Bersuka Ria di Hari Sabtu

First of all, nak minta maaf sangat-sangat tak sempat lagi nak blogwalking. Ada banyak yang perlu diselesaikan. Nak siapkan assignment and hari selasa ni ada exam lagi, last paper. Banyak cerita I nak story-story dengan uolls ni. Tunggu eh. I cerita satu-satu. Baru best. 

Sebenarnya plan semalam nak melangsaikan hutang-hutang membalas jejak ni. Tapi terlupa pulak dah janji dengan BFF untuk keluar dating sama-sama. Sekali dengan En. BF aka En. Barney lah kan. BFF Chipmunk ni baru je sampai Bangi, baru mendaftar untuk menjalani latihan di Petronas Research Centre. Memang tak jauh lah dari UKM. 

Destinasi pertama Alamanda Putrajaya. Ada benda yang Chipmunk nak kongsi-kongsi dengan korang tapi kita hold dulu eh. Destinasi kedua kitorang bergerak ke The Mines pulak. Nak tunjuk KTM Serdang katanya, kot-kot Cik Alyn (BFF Chipmunk) nak ke KL guna public transport ataupun nak singgah The Mines nak beli-beli barang. Sebenarnya, hari sebelum tu (Jumaat), Chipmunk dan En. Barney ada ke The Mines jugak. Yang tu next time Chipmunk story-story ye.

Ehem. Orang belanja.

Kisahnya begini, Cik Alyn ni memang peminat tegar Starbucks. Before plan nak keluar sama lagi beliau dah cakap mengidam Starbucks ni, dah lama tak merasa katanya. Dah habis satu Mines, beliau minta tunjukkan Starbucks. Sampai-sampai je....

Cik Alyn : Torang pernah minum aek Starbucks sik? Korang pernah minum air Starbucks tak?
Chipmunk : Sik pernah pun. Tak pernah pun.
Cik Alyn : Mok minum sik? Nak minum tak?
Chipmunk : Ko mok belanja kah? Kau nak belanja ke?
Cik Alyn : Aoklah, ya aku tanyak. Yela, sebab tu aku tanya. 

Bila orang dah offer begitu, terima je lah. Nanti apa pulak kata orang kita tak terima ye. Lagipun tak pernah pun pergi Starbucks ni. 

Cik Alyn yang sebelah kiri. Yang sebelah lagi coursemate beliau masa di UMS dulu.

Classmate since Darjah 4 sampai lah Tingkatan 5.

After Form 5, Chipmunk dan Cik Alyn sama-sama sambung belajar di Kolej Matrikulasi Labuan. Time tu memang boleh kata tido sebantal, makan sepinggan lah. Habis matrikulasi baru terpisah bila sorang di UKM dan sorang lagi di UMS.

Sila baca betul-betul. Ini muka jakun sebenarnya, bukan muka excited.

Eh, awak pun ada rupanya. 

Dua-dua makin membesar. Bila nak diet ni??!

Banyak lagi story lepas ni. Tunggu je. Dan jangan lupa tunggu Chipmunk singgah blog korang pulak. Oh ye, nak jemput siapa-siapa yang tak join GA lagi tu, jom lah join. Tinggal dua hari lagi. Klik SINI untuk join.

Mode : Terukir di Bintang - Yuna
perasan!

23 comments

1/13/2013 12:34:00 pm

seronok nye de owg belanje starbucks..hehe....have a nice day yah^^

1/13/2013 01:24:00 pm

AMboi, syoknya dia. Kita sabtu ahad duduk rumah je tau

1/13/2013 03:39:00 pm

sunyum lebar dpat makan kt starbuck :)

ewah lepak the mines nampak.

1/13/2013 06:28:00 pm

Tak pernah lagi minum air starbucks..mahal.. :)

1/13/2013 10:08:00 pm

ohh busy juga eh..samalah kita. :)

p/s bila nak belanja sis kat starbucks ni? hehe

1/14/2013 02:21:00 pm

ok...nmpk muke excited aisya dibelanja..hahahha...cer story meh nk g The Mines nek public transport..Nk g sana nk nek mcm bot tu..atas air...huhuhu

1/14/2013 11:12:00 pm

best kalau ada orang belanja....
gud luck untuk exam esok... ^_^

1/15/2013 03:17:00 pm

@ezyra daniel

thanks dear.. =)

1/15/2013 03:17:00 pm

@Nadratul Syazwana

ni sebab kawan ajak g beli brg sebenarnya.. hehe

1/15/2013 03:17:00 pm

@hana hadi

minum je.. hehe

1/15/2013 03:18:00 pm

@Leeza dayasari [santai leeza]

tiga hari berturut lepak mines tau.. ish2... haha

1/15/2013 03:18:00 pm

@LiLy @ MaMaQiStInA

sy pun klau kawan tak belanja mmg tak lah kak.. hehe

1/15/2013 03:19:00 pm

@puteri kasih

tunggu sis dtg bangi.. tp sis byr lah ek.. =P

1/15/2013 03:20:00 pm

@ayut

turun kt KTM Serdang tu je.. kalau naik bas tu tak reti lah.. hehe

1/15/2013 03:28:00 pm

@miz ruha

btol3.. hehe

1/15/2013 04:04:00 pm

hahahah chipmunk mmg comel ;p

1/15/2013 04:57:00 pm

wahh happy nye deme :) mmbesar dgn sihat xde mslah aisya heheee :D

1/15/2013 11:13:00 pm

amboi..suke dier ye.. sedap ke air tu...heeee

1/19/2013 05:10:00 pm

@Hanida Moss

haha.. jgn la begitu.. malu i kena puji dgn tasha shilla.. haha

1/19/2013 05:11:00 pm

@shidaR

mslh brat bdn makin meningkat, haha

1/19/2013 05:15:00 pm

@Cik Yaya

boleh lah.. berbaloi jugak dgn harga dia.. hehe..

1/29/2013 12:31:00 am

makan lagi? sigh..

bestla org belanja. ;)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...