20/01/2013

Sesi Menconteng Kek!

Warning : Entri Tertunggak

Kisah Jumaat lepas, tapi hari ni baru nak bercerita. Ingat tak entri INI, Chipmunk cakap nak nak cerita itu, nak cerita ini kan? Begini kisahnya, ex-roommate Chipmunk, (sampai sekarang pun Chipmunk panggil beliau roommate. Mak beliau sekali pun terikut jugak, memang sampai bila-bila lah panggilan roommate tu lekat. Hehe) ajak pergi The Mines.

Motifnya nak beli kek. Tapi kek yang kita design sendiri, bahan-bahan semua disediakan. Tinggal kita nak hias je. Boleh rujuk entri INI untuk keterangan lanjut. Dan contoh keknya adalah ini....

Birthday Cake En. Barney dan Aran Serabut 2 tahun lepas. Hasil contengan Cik Hanis Manis.

Cik Mai (ex-roommate Chipmunk) nak decorate sendiri cake untuk birthday someone yang special dan misteri tu. Jadi beliau minta Chipmunk tolong tunjukkan kedai cake yang mana satu.


Perempuan pakai baju kurung tu baru balik exam sebenarnya, tunggu En. Barney balik dari solat Jumaat baru gerak ambik Cik Mai kat rumah sewa beliau. Tengok cake tu, kosong lagi kan? Ha, belum lagi dicorakkan dengan warna-warni kehidupan. Eh?


Excited sungguh. By the way, sesi mencorak dan menghias kek ni dilakukan di Bread Story, Aras 3 The Mines. Berdekatan dengan Carl's Jr, Sakae Sushi dan Secret Recipe. Area tu lah. Kalau nak design kek sendiri untuk yang tersayang tu boleh lah datang sini. Selain The Mines, Chipmunk tak tau lagi cawangan lain Bread Story ni. 



Ada siapa-siapa nak hire Cik Mai jadi penghias kek boleh contact Chipmunk. Haha!

Untuk kek yang besar ini RM28, sekali dengan hias-hiasnya. Kalau yang besar kek En. Barney tu dalam RM10, sekali dengan bintang-bintang dan chocolate rice tu total RM12. Orang kata sedap, Chipmunk tak sempat merasa kek ni hari tu. Tengok-tengok dah lesap dimakan raksasa yang kelaparan.

p/s : ada tak yang nak buatkan kek macam ni untuk Chipmunk? Hehe

35 comments

1/20/2013 08:37:00 pm

wahhh, pandailah dia hias kek :D

1/20/2013 08:53:00 pm

Wawwwwwww, lawa jugak cake tuh :D Haha, puji nii~


http://softness-self.blogspot.com/2012/12/giveaway-akhir-tahun-2012-dan-awal.html

jom sini ;)

1/20/2013 09:09:00 pm

uitt best ni boleh decorat kek sendiri..hehehe

1/20/2013 10:18:00 pm

hamboih comel sungguh , haha boleh roger lah macam ni, hekhek

1/20/2013 10:18:00 pm

seriusly comey sgt corak yg cik mai buat tu.simple tapi cute

1/20/2013 10:48:00 pm

wahhh beshnyer..leh men conteng2 kat kek sdri..ngee mcm nak g je..tp the mines la plak tmpt nyer..xtau jln..huuuu

1/20/2013 10:54:00 pm

meh sis buatkan untuk adik comel..hehe

1/20/2013 11:52:00 pm

wahhh nice lah dear ^_^ teringin nk buat hehee :D

1/21/2013 12:11:00 am

Nyaman2 rupa kek ya ^_^ hee

1/21/2013 07:15:00 am

woahh! bestnye leh decorate sendiri. tp, nak ke sane tuh. cam x berbaloi je untuk nad. hehe :P

1/21/2013 07:54:00 am

Bestnye boleh design sendiri..cantik jer kawan aisya hias kek tu..kreatip..^^

1/21/2013 08:16:00 am

hahah...
nice deco Cik Mai...untung la dpt buah hati y sweet2 cam korg nie....hahah... <3 <3
Ape2 pun,thanks 4 the infomation bout this shop.. :P

1/21/2013 11:53:00 am

menarik!first time tgk boleh hias kek sendiri camni..murah jugak kan..

1/21/2013 02:18:00 pm

woaaa...meleleh air liur tgk, besday lmbt lg dh 2 jauh sgt nk tempah ni :P

1/21/2013 04:07:00 pm

sronok la menconteng2x kek..hihihi

1/21/2013 08:26:00 pm

cantik pulak dah kena conteng.
hehe ^^

1/21/2013 09:03:00 pm

@Nour Adieb

itu la.. bakat terpendam.. hehe

1/21/2013 09:03:00 pm

@✸Maizatul Nurirwane Idr✸

mmg lawa pun.. wink2..

1/21/2013 09:03:00 pm

@miss fluffy

tu la.. ikut suke nk buat cmne.. jgn jahanamkan lg sudh.. haha

1/21/2013 09:03:00 pm

@Cil Lisa

boleh aja.. haha

1/21/2013 09:04:00 pm

@iyka syafika

btul2.. hehe

1/21/2013 09:04:00 pm

@Cik Yaya

cik yaya try la google kot2 ade kt area shah alam.. hehe

1/21/2013 09:05:00 pm

@puteri kasih

sy tunggu ni sis.. :P

1/21/2013 09:05:00 pm

@Shida Radzuan

hehe.. tu la.. comel je bleh deco sndiri.. hehe

1/21/2013 09:06:00 pm

@Sally Yatiey

rupanya nang nyaman jak.. tp rasanya xtauk lah.. hehe

1/21/2013 09:06:00 pm

@n a d

nad try la search.. kot2 ade dkat2 area nad ke.. =)

1/21/2013 09:07:00 pm

@LiLy @ MaMaQiStInA

tu la kak.. dia mmg kreatif pun.. hehe

1/21/2013 09:07:00 pm

@Adie Zaff

hehe..
same2..

1/21/2013 09:07:00 pm

@azizah :)

tu la kak.. klau teringin sgt nk mkn tu beli je yg rm10.. pastu hias la sndiri bg cantik.. hehe

1/21/2013 09:08:00 pm

@Reiko Masashi

mungkin ade kot dkat tu jugak.. try la search.. =)

1/21/2013 09:08:00 pm

@ayut

terlebih seronok.. rasa mcm kanak2 riang je.. haha

1/21/2013 09:09:00 pm

@michelle De hunny

kan kan kan! :D

1/22/2013 12:26:00 pm

pandainya dia hias kek...

1/22/2013 09:37:00 pm

@miz ruha

tu la kak.. nmpak simple tp cntik je. :)

1/29/2013 12:27:00 am

bestnya boleh conteng2. nak jugakkkkkkkk.. :D

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...