21/01/2013

Makan lagi Sampai GEMUK!!

Entri tertunggak lagi 

Ini pun sepatutya Chipmunk post minggu lepas. Dalam entri INI, Chipmunk ada bagitau yang Chipmunk bawa Cik Alyn (Bff Chipmunk) pergi Alamanda before kitorang gerak ke The Mines dan Cik Alyn belanja Starbucks tu.

Pagi tu, Chipmunk dan En. Barney bertolak dari UKM jemput Cik Alyn dan kawannya di UNITEN. Dekat je pun kan. Tak lah pagi sebenarnya, menghampiri tengahari jugak. So sampai je Alamanda terus mencari tempat untuk melantak. Kelaparan lah katakan. 


Mencuba menu lain pula di Food Court Alamanda and haruslah sizzling kan. Chipmunk suka sizzling ni sebab memang kena dengan tekak Chipmunk.

Dried Chilli Chicken 

Tak pedas pun. Pedas pun yang budak-budak boleh makan. Chipmunk ni jenis yang tak makan pedas. Nampak je cili kering besar gedabak macam tu tapi tak rasanya pun. 

Black Pepper Chicken

Terliur pulak tengok ni.

Muka orang tak tahan pedas.

Cik Alyn order something dari Portuguese Grill. Macam kerang bakar je Chipmunk tengok. Beliau cakap memang pedas sangat. Bila Cik Alyn cakap macam tu, memang tak kan la Chipmunk nak rasa.

p/s : Cakap pasal kerang bakar ni kan, baru hari tu makan kerang bakar di D'Kenali Ikan Bakar. Kerang bakar terbaik Chipmunk pernah rasa. 

Makan-makan di Alamanda : Part I, Part II

38 comments

1/21/2013 09:08:00 pm

Nyamannnnn ;D
Lmk sik makan sizzling -,-

1/21/2013 09:25:00 pm

@Sally Yatiey

mun di miri cney nyaman bah sizzling?

1/21/2013 09:42:00 pm

amboii sedapnya tengok sizzling...nyum2..makan2~hee

1/21/2013 11:08:00 pm

saya suka makan potugese grill! sedap sgt! tp yang dekat alamanda punya semacam dia punya pedas.. x tau dari kilang mana dia seludup haha :p

1/21/2013 11:39:00 pm

haz pn suke gile mkn sizzling tu tp yg black mushroom chicken mee la. hihi

1/21/2013 11:49:00 pm

yah...mkn jk keja cya..hihihi..kmk mkn2 x pandey gemok lu...mowk juak kmk tambah isik tok...kurus melidi jk upa tok..hihi..

1/21/2013 11:58:00 pm

Sedapnya...... salam perkenalan drpd : suteraungu87.blogspot.com

1/22/2013 12:25:00 am

Nampak sedap..terus terasa lapar plak tgh² mlm ni.. :)

1/22/2013 07:44:00 am

waduhh...
ckup mggugat iman yaya yang sedang diet bile tgok ni...huuuu

1/22/2013 09:40:00 am

Adusss..laparnyeee..dhla x breakfast lagiiiiii

1/22/2013 12:04:00 pm

sedapnya..:)

1/22/2013 12:19:00 pm

sedapnyaaa. lapar tetbe :P

1/22/2013 12:24:00 pm

sedapnya sizzling... yummy.. ^_^

1/22/2013 01:55:00 pm

mun sedapnyerrr... :D

1/22/2013 02:47:00 pm

sedapnya...

1/22/2013 05:27:00 pm

hana sangat suka nasi dried chilli chicken :)

1/22/2013 09:07:00 pm

wah nampak sedap tu..sis pun suka sizzling :)

1/22/2013 09:19:00 pm

@miss fluffy

jemput makan.. haha

1/22/2013 09:20:00 pm

@Hanida Moss

tak pernah rasa pun..
yeke? taknak try lah.. hehe

1/22/2013 09:24:00 pm

@haz

ye? nak try la pasni.. hehe

1/22/2013 09:24:00 pm

@Cik Que

aieee, bestnya.. transfer lemak juh.. haha

1/22/2013 09:26:00 pm

@ummiaiman

salam perkenalan jugak.. =)

1/22/2013 09:26:00 pm

@LiLy @ MaMaQiStInA

haha.. suruh akak g makan tu..

1/22/2013 09:27:00 pm

@Cik Yaya

diet teruk sgt pun takleh jugak cik yaya.. kdg2 jdkan ganjaran.. baru lg bersemangat nak diet.. hehe..

1/22/2013 09:27:00 pm

@noornazuha

hahahaha.. sorry..

1/22/2013 09:28:00 pm

@Sya Chot ..

nyum3! hehe

1/22/2013 09:28:00 pm

@sha (chirp chirp)

haha.. lapar tiba2 pun bleh.. ;)

1/22/2013 09:30:00 pm

@miz ruha

sizzling mmg sedap! :)

1/22/2013 09:31:00 pm

@zana

hehe :D

1/22/2013 09:31:00 pm

@NURULHANIF

tgk gmbr pun terliur. takbleh jd betul.. hehe

1/22/2013 09:31:00 pm

@hana hadi

sedap kan.. hehe

1/22/2013 09:32:00 pm

@puteri kasih

kena je dgn tekak kan sis.. hehe

1/22/2013 09:49:00 pm

shida ritu 1stime mkn sizzling nasi tu kan..alamak..xkena la aisya dgn tekak..lepas ni xnk order merepek2 dah hehee..^_^

1/23/2013 02:51:00 pm

suke hot plate!!!nyum2x

1/23/2013 08:50:00 pm

@Shida Radzuan

haha.. lain org lain seleranya.. hehe.. sy pun tak berani sbnrnya try bnde pelik2 ni.. kang ade jgak yg tak termakan.

1/23/2013 08:50:00 pm

@ayut

syg plak yg lapar ni.. hmmm
XD

1/25/2013 06:19:00 pm

amboi makanan lagi... sedapnya...

1/29/2013 12:26:00 am

semua makanan. cikna tgh lapar ni aisya. huwaaaa..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...