10/04/2012

Indahnya Lukisan dan Pantai!


Kalau orang tanya Chipmunk, tempat yang paling Chipmunk suka Chipmunk hanya akan jawab satu ni je. Pantai. Dulu masa Chipmunk kecik-kecik, Chipmunk stay dengan nenek dan jugak arwah makcik Chipmunk. Dan pantai betul-betul kat belakang rumah kitorang. Chipmunk ingat lagi waktu kecik-kecik dulu petang-petang nenek bawa pergi pantai. Tapi bila Chipmunk dah masuk sekolah, barulah Chipmunk tinggal dengan makbapak pulak. Time tu pantai lebih kurang 5 minit je jalan kaki dari rumah. Makcik Chipmunk la suka bawak tiap-tiap weekend. Teman makcik jogging. Jadi, memang membesar dengan pantai je la kan. Hehe.

Tapi, bila dah besar ni dah jarang sangat-sangat pergi pantai. Rasa rindu pulak. Ha, malas nak cakap panjang Chipmunk nak terus tunjuk la apa yang buat Chipmunk rasa rindu sangat dengan pantai tu. Jom tengok gambar-gambar di bawah.










Ini adalah lukisan pantai. Maksudnya orang tu melukis di atas pasir-pasir pantai. Lukisan yang berskala besar. Cantikkan. Tiba-tiba teringin pulak rumah yang ada private beach sendiri. Mesti best kan?

p/s: En. Barney, bawak la orang pergi pandai. Dah lama teringin ni. Please, please, please.
sumber : Beautiful Sand Drawings

33 comments

4/10/2012 08:10:00 am

memang cantik dan menarik...

4/10/2012 12:04:00 pm

hehe..zz suke air terjun.. pantai kureng sikit.. sbb angin pnai penat..hehe

4/10/2012 12:19:00 pm

jap diorg buat pakai pasir je kan? yg cm wane gelap2 tu pasir basah kan? huhuu mmg cantik kretip!

4/10/2012 02:18:00 pm

cantik lukisan2 tu. =)

4/10/2012 02:35:00 pm

cantiknye..

mmg kreatiflah org yg lukis atas pantai ni kan...

4/10/2012 03:20:00 pm

wow! kreatifnya! suke gambar no dua. ^__^

4/10/2012 03:53:00 pm

wahhh awesome sgt lukisan dia. memang awesome. fiqa suka dan terpegun!!! seriously

4/10/2012 04:17:00 pm

Perggghhhh..kreatifnya...like it...mesti enjoi jer org nukis tu

4/10/2012 04:30:00 pm

sy pn ska g pntai.. tgk pntai tenang je rsa :)

4/10/2012 04:32:00 pm

akhirnya dipukul ombak rindu jua -,-

4/10/2012 06:58:00 pm

wah cantiknya.. camner nak buat tu....cantik!

4/10/2012 09:29:00 pm

wah kreatifnya depa buat.. macam ne buatnya ty erk? ada warna2 gelap.. hijau tu rumput ke? hehe.. tapi takut buat rumah tepi laut nanti tsunami.. hehe

4/10/2012 10:30:00 pm

jom2 kita gi pantai...eh aisya typo pantai tu jadi pandai lak :P

4/11/2012 12:01:00 am

cntiknya..pandai tul la

4/12/2012 01:16:00 am

kreatif betul diorg ni kan :)

4/12/2012 04:34:00 pm

~sangat cantik..sy suka pergi pantai jgk..hehe

4/12/2012 08:08:00 pm

@ZiErWa zAiNaL

dah terbiasa dengan pantai dan laut kot.. hehe

4/12/2012 08:08:00 pm

@misyamissyou

yela kot.. huhu

4/12/2012 08:09:00 pm

@Eein Azryn

cantik kan.. hehe

4/12/2012 08:10:00 pm

@butterfly

tau xpe.. =)

4/12/2012 08:11:00 pm

@anNaqia

sweet kan propose dengan lukis kat atas pantai.. hehe

4/12/2012 08:11:00 pm

@Detective Fiqa

bukan fiqa sorang je.. sy pun same.. hehe

4/12/2012 08:13:00 pm

@Emma

kan, tenang je rasa.. =)

4/12/2012 08:14:00 pm

@sis92

ade jugak terselit ombak rindu.. hehe

4/12/2012 08:14:00 pm

@CikPuan Azizah

xtau la kak.. cantik sgt kan.. huhu

4/12/2012 08:15:00 pm

@Aida Omar

yg tu pasir basah la kot.. insyaAllah, xde pape.. =)

4/12/2012 08:15:00 pm

@puteri kasih

yeke kak? haha.. malunye.. kepala xbetul la time tu kot.. hehe

4/12/2012 08:15:00 pm

@puteri kasih

yeke kak? haha.. malunye.. kepala xbetul la time tu kot.. hehe

4/12/2012 08:16:00 pm

@MaYa MustWany

tau xpe.. kreatif!

4/12/2012 08:16:00 pm

@BlueiceButterfly

tibe2 rindu pulak angin pantai.. huhu

4/14/2012 03:59:00 am

@blogtilldrop

ahah.. hehehe

4/14/2012 03:59:00 am

@faiz fakhirin

lukisan yg cantik mestila diorg enjoy utk lukis :)

4/14/2012 04:00:00 am

@kaishin

yup :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...