07/04/2012

Rumah Idaman Anda?

Rumah. Tak perlu la nak digambarkan lagi kerana rumah adalah satu keperluan dalam hidup. Tempat kita berlindung, makan minum, tidur dan lain-lain.

Selalu yang kita tengok design rumah yang ada kat Malaysia je. Apa kata kita tengok design2 dari luar negara? Boleh la tengok macam mana diorang nie berfikir dan kreatifnya diorang nie. (Tu la, dulu mintak kos arkitek tak dapat, tengok je la. T_T)


 L-Shaped Modern Villa in the Netherlands: House At The Edge Of A Forest

 Encouraging Great Escapes: Capella Ixtapa Resort and Spa in Mexico

 Sustainable Prefab Residence with Contemporary Interiors by PLACE Houses

 Wood And Concrete Hillside Maruyama House In Japan

 Contemporary Adaptation Of A Californian Bungalow In Australia

Exemplary Extension Of A Suburban Australian Cottage

Urban Palms Residence With Smart Privacy-Protecting Solutions


Modern Home Conversion in Toronto Showcasing Inspiring Details


Rumah idaman anda macam mana pula?

Sumber : freshome

16 comments

4/07/2012 06:33:00 am

suka rumah no 1! ada gaya rumah idaman.. yg penting suasana sekitar kena tenang, damai je (^.^)v

4/07/2012 11:06:00 am

suka rumah y simple :P sedap mata memandang :)

4/07/2012 01:54:00 pm

lawa2 rumah tu..teringin nak duduk situ :)

4/07/2012 03:15:00 pm

kalau diikutkan angan2 mat jenin aka nafsu.. mmg nk rumah besar.. ada swimming pool, ada suma la.. tp bila diikutkan akal.. cukuplah sbuah rumah yg selesa.. dan penghuninya sngt bahagia.. :)

4/07/2012 04:04:00 pm

uniknya semua rumah-rumah ni..rumah idaman sis pastinya berhadapan laut..hikhik

4/07/2012 05:23:00 pm

suka tengok rumah k2, tenang je..

4/07/2012 11:09:00 pm

paling suka design last dengan no 3 tu.. simple dan moden..hehe. Lepas tu nak buat pengsan dengan bajetnya. :P

4/08/2012 12:10:00 pm

serius cantik ^^. fiqa kalau boleh nak semua :D

4/09/2012 02:48:00 am

@kaishin

hahaha.. taw xpe

4/09/2012 11:13:00 pm

@Haruno Hana 하나

suke yg 2nd.. hehe.. yg last tu pun ok gak.. mcm movie HP plak.. hehe

4/09/2012 11:31:00 pm

@~~oOpEt~~

lg senang nk kemas lg bagus.. hehe..

4/09/2012 11:33:00 pm

@ZiErWa zAiNaL

betul2.. sgt stuju! =)

4/09/2012 11:34:00 pm

@puteri kasih

samaaaa! hehe.. kite buat rumah sebelah2 nk sis.. hehe

4/09/2012 11:34:00 pm

@MaYa MustWany

same la mas.. relax je kan.. =)

4/09/2012 11:35:00 pm

@Aida Omar

bukan sekadar pengsan lg dah tu nnti.. hehehe

4/09/2012 11:35:00 pm

@Detective Fiqa

klau bleh nk letak conan kat setiap penjuru.. kan kan kan? haha

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...