08/04/2012

Vending Machine apakah ini?


Chipmunk ada terjumpa something ni tau. Mula-mula tengok memang agak pelik, unik, ajaib dan KELAKAR. Sebab first time Chipmunk dengar pasal ni. Dan tak pernah difikir orang nak buat benda yang macam ni.

Malas nak buat orang pening-pening lalat dah, jadi kat sini Chipmunk nak story sikit pasal Vending Machine. Dalam bahasa melayu nya Chipmunk tak tau la pulak, En. Barney cakap mesin air kot. Nak cerita sikit mengenai Vending Machine yang ada di Frankfurt, Germany. Selalu kat Malaysia ni kita jumpa Vending Machine soft drinks. Kalau kat UKM nak milo, teh, coffee panas/sejuk ni pun ada. Tapi, kat Germany ni lain pulak. Jom kita tengok gambar-gambar di bawah.






Ini adalah Egg Machine, dan dalam tu ada ayam hidup. Ulang lagi sekali, AYAM HIDUP. Kononnya kalau orang beli dari Egg Machine ni dapat telur ayam yang fresh. Tapi menurut apa yang Chipmunk baca dan google, Egg Machine ni diorang pasang kejap je. Tapi Chipmunk tak sure pulak sama ada diorang hanya pasang sekali je atau hanya pada perayaan Easter.  Ramai yang membantah Egg Machine ni. Sebabnya, ayam tu tak patut diperlakukan macam tu sekali.

p/s: macam-macam. Telur ayam sekarang pun ada telur ayam segera jugak.
sumber: Egg Vending Machine 
 

23 comments

4/08/2012 06:52:00 am

kalo kat Jepun lg byk vending machine pelik2.. vending machine pisang, pinggan telur segar (tp x letak ayam kalo x salah) dll.. paling x leh fikir vending machine pinggan.. camne la nk biar pinggan tu x pecah.. haha..

4/08/2012 12:08:00 pm

yoshhh =.= memang tak patut pon. errr. apelahh .

4/08/2012 02:23:00 pm

nak cipta kelainan sgt ni. sampaikan vending machine telur pn ade. hukhuk

4/08/2012 04:35:00 pm

adeh...cian ayam tu kan

4/08/2012 08:02:00 pm

aish.. mcm 2.. ade jgk idea dia org idea mcm tu.. sian la kat ayam..terkurung..

4/08/2012 08:35:00 pm

xkira lama or x..cian ayam tuh.. :(

4/08/2012 09:39:00 pm

pelik2 la.siksa plak aym tu..ksian dia..

4/08/2012 11:56:00 pm

mmg tak patut kot..kesian ayam tu

4/09/2012 12:15:00 am

haha!! otak diaorg niyh kdng2 di luar jangkaan gak la kan.. adehh merepek la =.="

4/09/2012 02:46:00 am

@kaishin

tu la.. xpasal2 kang ayam tu mati kebuluran..

4/09/2012 04:27:00 pm

najis dia kemana? kihkihkih =.="

4/09/2012 11:35:00 pm

hish2.. kalau jepun macam la kemahiran o teknologi dorang.. tah ape2 je.

4/09/2012 11:37:00 pm

@Haruno Hana 하나

btul2.. ade terbaca jugak pasal tu.. mcm2 kan..

4/09/2012 11:37:00 pm

@Detective Fiqa

mcm menyeksa binatang pun ade kan..

4/09/2012 11:38:00 pm

@anNaqia

kononnya nk suruh org beli telur fresh dr ayam tu..

4/09/2012 11:40:00 pm

@puteri kasih

tau xpe.. huhu

4/09/2012 11:41:00 pm

@ZiErWa zAiNaL

idea pelik2.. huhu

4/09/2012 11:42:00 pm

@MaYa MustWany

betul tu.. nk buat survey pun agak2 la kan.. huhu

4/09/2012 11:42:00 pm

@Noor

tau xpe.. terkurung mcm tu je..

4/09/2012 11:44:00 pm

@dayah SnoW Heuka

jgn silap2 haribulan manusia pulak yg diorg masuk dlm vending machine.. adoyaii..

4/09/2012 11:45:00 pm

@Nadratul Syazwana

haha.. ntah la nad..

4/09/2012 11:47:00 pm

@CikPuan Azizah

tp yg ni kat germany kak.. klau kat jepun, ntah ape2 la dlm vending machine tu.. hehe

1/30/2014 10:10:00 am

tahap melampau dah ni..hahahah

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...