11/04/2012

Premier Screening : The Cabin in the Woods with Nuffnang

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua. Premier screening The Cabin in the Woods nie rasanya dah kali ke-5 dah En. Nuffnang bagi. First of all, thanks to nuffnang coz gave us to see free movie again. Really enjoy it! ^^


Premier screening nie bertempat di e@Curve Damansara dan bermula pada pukul 9.30 malam. Cerita Battleship juga pada hari yang sama, tapi bertempat di Midvalley. Ok. Sekarang nie tengok dulu trailer citer nie.



Cerita nie berkisar sekumpulan remaja yang ingin pergi bercuti dikawasan yang off grid (takda komunikasi dan jauh dari orang). Mereka tinggal di rumah sepupu Curt (Chris Hemsworth). Jules (Anna Hutchison) pula adalah kekasih kepada Curt. Pada satu malam, diorang terjumpa satu bilik bawah tanah dan terjumpe banyak barang2 lama kepunyaan orang lain. Mereka terjumpa satu diari dan dalam diari tu ada mentera yang menghidupkan orang yang mati. Siapa orang yang mati tu? Apa yang terjadi kepada mereka berlima? Saksikan dipawagam nanti ye.

 

Review aku tentang cerita ini adalah cerita nie lain sedikit dari cerita zombie2 yang lain. Biasanya zombie nie hidup semula dan keluar dari kubur. Tapi pada hakikatnya ada orang lain yang kawal makhluk pelik2 nie. Jadi macam ada sikit kelainan kat situ.

Genre cerita nie adalah horror dan thriller, jadi unsur2 suspen tu adalah kebiasaan. Tapi dalam unsur suspen nie ada komedi. Watak Marty (Fran Kranz) ada je buat lawak masa orang tengah suspen2 nie. Selain tu, ending dia agak tergantung sikit. Rasanya producer suruh fikir sendiri apa yang jadi lepas tu. Overall rating 7.0 tu berbaloi la.






p/s : Chipmunk bukan jenis yang suka cerita2 yang potong2, bunuh2 orang nie. Jadi siapa2 yang tak suka cerita Final Destination ataupun Saw I-VI janganlah tengok. Peace!

Sumber : IMDb
Video : YouTube
Gambar : Google

32 comments

4/11/2012 08:18:00 am

Final destination cite yg paling tak blh terima otak! Haha.. Akk tgk dlu ttup mata skali ttup telinga.. Sound efeck die ngilu dengar.. Bukak2 mata tgk org tu da mati.. Stil ngeri.. Rugi je beli tket..

P/S: Pesta buku akk p kot tp tatau bile.. Tak determine lg.. Tp bkn utk signing.. Jln2 cri2 bku je.. Hehehe.. :)

4/11/2012 10:29:00 am

wah mcm best jer tengok trailer dier.... :)

4/11/2012 03:38:00 pm

hahhaa..scary kan!stress je tgk!hahaha..

btw..next time tegur je!haha..

4/11/2012 03:53:00 pm

Bestnyee dapat tengok moviee :D

4/11/2012 04:16:00 pm

eh eh eh , macam best. terus tertariik

4/11/2012 04:59:00 pm

wowww. zombiee ==" hahaha
nak tgk tapi entah bila nak pi tgk huhuhu

4/11/2012 06:58:00 pm

cabin in the wood. tajuk pun interesting. teringinnya nak tengok! banyaknye muvi baru skrg. :)

4/11/2012 07:24:00 pm

huhu.. zz x suke cerita seram+hantu.. sob2..

4/11/2012 08:39:00 pm

macam best.lagi2 ngeri tuh.suka2..tpi bila part baca ending tergantung..alorh spoil la.xsuka citer yg tergantung.. :(

4/11/2012 10:23:00 pm

ala kalau tergantung memang tak suka tengok

4/11/2012 10:37:00 pm

wah bestnya yunk dapat tiket dr nuffnang!.. jijah kalau dapat tiket pon agak susah nak pegi..hehe

4/12/2012 01:07:00 am

macam menarik je citernye..bertuah dapat gift dari nuff.

4/12/2012 03:41:00 pm

dah lama x join event nuffnang..
tunggu anak beso dulu lah :)

4/12/2012 04:33:00 pm

~err..sy tak berani tgk cita camtue :p

4/12/2012 08:25:00 pm

@Liyana Zahim

sama lah kak.. haha.. sy time tu dah la tgk 3D.. nasib baik la guna birthday coupon GSC tu..

4/12/2012 08:26:00 pm

@♥AieN ChoiN♥

best tp agak menjijikkan..

4/12/2012 08:28:00 pm

@tiefazatie

haha.. tau xpe.. sy tgk sebelah mata ttup dgn sweater.. haha!

insyaallah.. =)

4/12/2012 08:29:00 pm

@ADEEYA

hehe.. =)

4/12/2012 08:29:00 pm

@✿ cik pieQa ✿

haha.. tp serius rasa nk muntah.. tgk final destination pun xrasa nk muntah sampai mcm tu sekali.. huhu

4/12/2012 08:30:00 pm

@Detective Fiqa

zombie yg bunuh org dgn kejam. scary.. haha

4/12/2012 08:31:00 pm

@anNaqia

haha.. jgn ttipu dgn tajuk movie dh la.. =)

4/12/2012 08:32:00 pm

@ZiErWa zAiNaL

seram dan hantu suka lg.. tp klau cerita yg menjijikkan mcm ni xsuka..

4/12/2012 08:32:00 pm

@MaYa MustWany

disgusting.. tp tgantung tu xla yg kita xleh nk fikir apa akan jd.. xbrape tgantung sgt la

4/12/2012 08:33:00 pm

@puteri kasih

xbrape tgantung sgt pun sis.. kite bleh fikir ape akan jadi sterusnya..

4/12/2012 08:34:00 pm

@CikPuan Azizah

sebab diorg slalu buat area kl ni je.. tu yg senang pergi.. huhu

4/12/2012 08:34:00 pm

@Azhafizah[フィザ]

tu pun sbab jwb soklan nuff hari tu.. =)

4/12/2012 08:38:00 pm

@BlueiceButterfly

bukan xberani tp xsuke.. hehe.. mmg xleh tgk la movie ni kalau cmtu..

4/13/2012 06:04:00 pm

wah...besnyr dpt tiket free...
ct suke cter katun2 3D yg comey2 je ...hehehe

4/14/2012 04:02:00 am

@gnesop.com

xpe.. nnt ade event lain, bleh je join.. nuff byk kontest.. hehehe

4/14/2012 04:39:00 am

@ctk

same la.. prefer yg cmtu sbnrnye.. hehe

4/15/2012 06:20:00 pm

nampak menarik je.. Final Destination x tgok lg.. haha..

4/16/2012 03:50:00 pm

@Haruno Hana 하나

final destination hari tu tgk 3D.. nk termuntah je rasa. huhu

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...