16/09/2013

Kek Lapis Sarawak dan tempahan.

Scroll down untuk latest entry

Siang tadi masa hantar mak ke sekolah sambil drive tu sembang-sembang la sikit. Mula-mula tu sembang tentang raya haji. Lepas tu mak tiba-tiba tanya, kot-kot lah ada kawan-kawan nak tempah kek lapis sarawak untuk raya haji bulan Oktober ni nanti. Jadi memandangkan Chipmunk pun ada je kat rumah tak buat apa ni bagus jugak kalau nak ambik tempahan kek lapis sarawak. Sebelum ni selalunya kawan-kawan mak ada jugak yang order especially yang non Muslim untuk perayaan Hari Krismas ataupun Hari Gawai. Awal tahun ni ada member kat semenanjung tempah 2 biji kek lapis sarawak dari Chipmunk. Jadi memandangkan dah free ni, rasanya boleh lah kalau nak terima tempahan lain pulak.  

Kek Lapis Cadbury

Harga standard Kek Lapis Sarawak bergantung pada jenisnya tak termasuk postage. Kalau nak COD, boleh jugak tapi cuma area Miri je lah yang mampu. I tak ada jet peribadi lagi nak terbang merata dunia. Hiks.


Chipmunk selalu dengar orang mengadu yang Kek Lapis Sarawak ni biasanya manis-manis. Dan selalunya kuantiti gula tu dikurangkan. Lagipun gula banyak-banyak tak elok. Jadi tak lah terlampau manis. Yang ni memang selalu diberitahu awal-awal kat si tukang order tu.


Rasanya agak-agak ada tak yang nak order eh? Tak kisah lah kalau bukan untuk raya haji nanti pun boleh je. Jangan risau, bisa dirunding. Kot-kot lah nak buat hantaran kahwin atau tunang ke pun boleh jugak, insyaAllah. Untuk sebarang pertanyaan ataupun nak buat tempahan boleh emailkan ke aisyaahd@gmail.com atau boleh PM je di SINI.

update :
Sebelum ni poskan Kek Lapis Sarawak yang member-member yang kat semenanjung tempah paling lama pun mengambil masa 2 hari. Alhamdulillah, tak ada apa-apa pulak dan Kek Lapis Sarawak yang dipos sampai dengan selamatnya.

62 comments

9/10/2013 12:26:00 am

adik pandei molah kek cam ya eh....hihi..cik akak nak try jugak polah kah tok..hihihi

9/10/2013 01:00:00 am

cantik. mesti sedap kan. hhee

9/10/2013 01:28:00 am

wah buat sendiri? mst rumit kan?

9/10/2013 06:51:00 am

selamat melapis kek..kmk ada juak ngambik tempahan kek tapi khas utk non muslim jak...

9/10/2013 08:05:00 am

best2... dulu sllu mkn time mak cik keje kt sarawak, skang susah dpt dh aisya,,,huhu

9/10/2013 08:29:00 am

wahhh...kek lapis.beshnye.sha suke yg masam manis tu.tapi okay ke kalau pos jauh2 dear?

9/10/2013 08:40:00 am

awak buat sendiri kek tu? kek sarawak.wahhhh best nya.ooo cadbury tu pakai yg kecik kecik tu eh.ingat kan dye parutkan cadbudry yg besar tu.susah x buat kek lapis ni?

9/10/2013 09:15:00 am

a'ah betul tu..selalunya manis sangat..nanti sy bincang dgn kakak sy dulu mana tau kami nak tempah..bole la tempah kat aisya..

9/10/2013 10:19:00 am

sedap. suka kek lapis serawak :)

9/10/2013 10:41:00 am

jauhla aisya nak tempah..:)

9/10/2013 01:03:00 pm

assalamualaikum..aisya :)

memang cukup popular kek lapis dari sarawak nih...ayie selalu dengar pasal kek lapis sarawak nih...org kata sedap. tgok kaler berlapis2 tu dah menarik minat org nk mkn...

9/10/2013 02:17:00 pm

Sedapnyeee..brapa RM tuh?

9/10/2013 02:31:00 pm

menarik ni.. boleh buat makan untuk raya haji nanti..

9/10/2013 02:59:00 pm

pasni kalau teringin nak makan kek lapis boleh la tempah kat aisya..hehe

9/10/2013 03:25:00 pm

mama mencari kek lapis ni tau, susah beno nak dapat kat sini.. nanti mama pm aisya ye..

9/10/2013 04:04:00 pm

wahh menarik juga ni.. teringin jgk nk mkn.. ape2 cikna contact aisya ye..

9/10/2013 04:49:00 pm

wah..bisnes kek lapis sarawak! ;) hee

9/10/2013 07:17:00 pm

salam..

wahh ni yg sedap ni..ori from sarawak ni..cik aisya..bpe price?nti yaya pm tau.. ;p

kek lapis sarawak.. teringat masa pergi sarawak.... pulun habis beli kek nie.

9/10/2013 09:16:00 pm

Nyaman eh. Terasa nak rasa gik kamek.

9/10/2013 11:24:00 pm

@Nao Mei

cuba jangan x cuba.. hehe

9/10/2013 11:25:00 pm

@Syuhada Nasya

takde tester pulak nk bg rasa ni. hehe

9/10/2013 11:25:00 pm

@chicken_floss

tak sangat lah.. hehe

9/10/2013 11:26:00 pm

@Sue Bee

ya la tek.. kmk pun kwn2 mak kmk juak yg selalu order ya.. :)

9/10/2013 11:26:00 pm

@trah zain

takpe kalau nak boleh la order.. hehe

9/10/2013 11:26:00 pm

@s h a

bungkus elok2 insyaAllah okay.. :)

9/10/2013 11:27:00 pm

@Cik Puan Rara

tak susah pun.. tapi agak time consuming lah.. :)

9/10/2013 11:27:00 pm

@Cik Itah@RRP

okay.. :)

9/10/2013 11:27:00 pm

@Liza Licha

hehe..

9/10/2013 11:27:00 pm

@Normi Nieza

poskan ada.. hiks

9/10/2013 11:28:00 pm

@Ayie Abas

dah nama pun kek lapis.. lapis2 lain warna baru menarik.. ;D

9/10/2013 11:29:00 pm

@noornazuha

tengok jenis kek jugak kak.. RM80-90 ke atas mcm tu lah. :)

9/10/2013 11:29:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)

itu lah kak.. memandangkan takde apa nk buat skrg ni.. boleh lah ambik order org ni.. :)

9/10/2013 11:30:00 pm

@Mime MF

asalkan sy ada kt rumah lah.. anytime will do.. hehe.. kalau balik kampus susah jugak.. :)

9/10/2013 11:30:00 pm

@Norhasniza Khalid

okay.. :D

9/10/2013 11:30:00 pm

@Chic Na

:D

9/10/2013 11:30:00 pm

@Sally Yatiey

alang2 xda molah pa2.. hehe

9/10/2013 11:31:00 pm

@Cik Yaya

tengok jenis kek jugak tu.. tapi yg kecik takde lah cik yaya.. huhu..

9/10/2013 11:31:00 pm

@Leeza dayasari [santai leeza]

tu la.. sape2 g sarawak mmg wajib beli.. klau tak, mmg rugi lah. hehe

9/10/2013 11:32:00 pm

@Isabel Diaz

g kuching ri ya x beli.. hehe

9/11/2013 06:55:00 am

kek lapis sarawak memang sedap...lagi2 kalau kurang manis ;-)saya suka

9/11/2013 08:09:00 am

wah,rajinnya aisya..nak buat kek ni bukannya senang.memerlukan kesabaran yg tinggi...salute..

9/11/2013 08:33:00 am

ooo...cik aisya org sarawak..heee..wah pandai nya buat kek lapis..ngk mcm rumit je:)

9/11/2013 01:04:00 pm

xdpt merasa kek lapis dari cik aisya..huuu

9/11/2013 03:07:00 pm

Assalamualaikum.

Berminat..tapi nak bertanya serba sikit dulu,hehehe

InsyaAllah, bila tiba masa, kita PM aisya ya ^_^

9/11/2013 11:54:00 pm

Wah, Suka corak dia, lawa. Sedap pun sedap.

9/12/2013 12:10:00 am

mun boleh iboh pos ari khamis.jumaat.. or dekat2 nk public holiday.. kdg2 extravaganza lambat nya dtg hehe #pengalaman

9/12/2013 08:51:00 am

nampak sedap tu...teringin nak makan dah ni :)

9/12/2013 10:36:00 am

wah, chipmunk pandai wat kek lapis..kagumnye..mesti sedapkan.. ^_^

9/12/2013 01:20:00 pm

@june mohd

kurang sikit kalau manis ni.. huhu

9/12/2013 01:20:00 pm

@IbuNoey

kena rajin menunggu je.. hehe

9/12/2013 01:20:00 pm

@nanakimie

takde la sgt pun.. :)

9/12/2013 01:21:00 pm

@Cik Yaya

takpe lain kali mana lah tau.. boleh merasa jugak. hehe

9/12/2013 01:21:00 pm

@Tinta Lana

boleh2.. hehe

9/12/2013 01:22:00 pm

@Teena Tna

tula.. mcm2 corak kita boleh jmpa.. hehe

9/12/2013 01:22:00 pm

@Aefa Aerisya

kmk pernah sekali pos hari khamis, ptg jumaat nya sampe.. tp x berani lah sbab kinek byk cerita dgr pos dah x berapa betul gilak dah.. huhu

9/12/2013 01:22:00 pm

@puteri kasih

hehe...

9/12/2013 01:23:00 pm

@nita

kek yg sendiri buat mmg selalunya sendiri pun takde nafsu nk makan. haha

9/13/2013 10:31:00 pm

kitak pande molah kek lapis sarawak. mun molah lebih, bagi kamek sikit.. hehe

betol x ayat hana?

9/17/2013 12:06:00 am

wowww..nmpak sedap =) lama dh xmkan kek lapis Sarawak ni..smoga bisnes bertambah maju..kalau nk nnti bleh pm je..inshaa'Allah

9/17/2013 02:32:00 pm

@hana hadi

pandainye.. hehe

9/17/2013 02:32:00 pm

@S.K.A

amin.. hehe..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...