22/02/2014

Arjuna Beta - Fynn Jamal

Petang-petang kalau kat office I tu, bahagian HR akan buka radio kononnya taknak bagi orang stress lah. Pagi-pagi pulak selalunya bacaan ayat-ayat al-quran yang kedengaran. I ni kat office je yang mampu nak dengar radio tapi kalau kat dalam kereta tu tak mampu lah. Sebab baru berapa hari ni pergi betulkan radio Si Kancil Merah I tu. Jadi berapa minggu ni jugak kot, asyik berkumandang satu lagu yang I rasa sangat sincere. Arjuna Beta nyanyian Fynn Jamal.


Arjuna Beta
Fynn Jamal

Takkan ku biarkan walau ribut menyentakmu yang tidur
Datang petir menyambar
Jengking dan ular
Bonda takkan berundur

Nyamanlah arjuna beta
Mimpikan yang indah saja
Nanti bila kau buka mata
Semua tak serupa

Kan ada satu ketika kau tak tahu mana nak pergi
Jalan betul, anakanda,
Tak jelas mata,
Ambil yang sarat duri

Hiduplah arjuna beta
Biarkan jasad yang luka
Selama tuhanmu ada
Takkan engkau tercela

Chorus
Ngeri tak terbayang mata
Bonda takkan ada sentiasa
Nanti moga kau tak lupa
Bonda memujukmu, anakanda

Hiduplah arjuna beta
Biarkan jasad yang luka
Selama tuhanmu ada
Takkan engkau tercela

Nyamanlah arjuna beta
Mimpikan yang indah saja
Nanti bila kau buka mata
Semua tak serupa

Tak tau kenapa rasa lagu ni sangat sedih. Follow instagram Kokping dan boleh lihat betapa overprotective nya Kokping terhadap Juna yang comel tu kan. Selalu dengar orang kata, Fynn Jamal nyanyi macam orang malas. Tapi jangan dengar hanya pada suara dan melodi, jangan baca hanya pada lirik yang nyata tapi rasa lah sincerity yang ada dalam lagu tu. Lagu ni best kot. Mungkin ada yang tak suka dengar lagu-lagu yang sebegini tapi dalam hal ini yang penting rasa itu sampai. Rasa sampai maka sampailah juga apa yang cuba untuk disampaikan. Eh, apa yang Iolls mengarut ni?

p/s : hari ni nak pergi somewhere. Later I update mana I pergi. Hiks. 

36 comments

2/22/2014 08:26:00 am

eipp eipp nak gi mana tuuu hihihi

2/22/2014 09:48:00 am

baru pertama kali akak mendengar lagu ini.. memang sedih..

2/22/2014 11:53:00 am

Pernah dgr lagu tok.. Best ;D Juna pun makin cute dah.. hehe

2/22/2014 12:33:00 pm

fynn jamal mmg best
:)

2/22/2014 12:47:00 pm

lirik yang sangat bermakna... kalau orang kata dia nyany mcm org malas ke apa, mcm kokping kisah sgt.. lagu dia pun untuk family dia sebenarnya.. btw, zizie klik sharp kak aisya ;)

2/22/2014 04:56:00 pm

best lagu fynn

2/22/2014 06:29:00 pm

Suka lagu ni. No doubt. dalam maksud dia.

2/22/2014 06:34:00 pm

kalau bukak kpop mungkin syuk akan komen lagi top :D hehe

2/22/2014 10:19:00 pm

@Akeyla Azmi
takmo bgtau :P

2/22/2014 10:19:00 pm

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)
sayu je liriknya. huhu

2/22/2014 10:20:00 pm

@Sally Yatiey
aokkkk. anak kokping ya geram kmk nangga.. pipi nya mcm mok gigit2 jak rasa. hehe

2/22/2014 10:20:00 pm

@NARDtheNERD
memang! hehe

2/22/2014 10:21:00 pm

fynn jamal...suka ayat2 dia...mendalam maksudnya...:)

2/22/2014 10:21:00 pm

@Nurul Farahizzati
kan. yg penting dia ikhlas utk menzahirkan apa yg nak disampaikan melalui lirik dan lagunya.

2/22/2014 10:22:00 pm

@♥ Nana BamBam ♥
kan kan. hehe

2/22/2014 10:22:00 pm

@Scha Nazri
kan.. deep sungguh. hehe

2/22/2014 10:22:00 pm

@syuk shusuke
kpop2 ni tak main lah. haha.

2/22/2014 10:25:00 pm

@Mime MF
tp bersahaja. hehe

2/22/2014 10:54:00 pm

lagu kak fynn mmg semua best! pastu tgk muka Juna..lagi la happy..comel dah Juna skrg :)

2/23/2014 08:46:00 am

mendalam maksud lagu ni...

2/23/2014 10:37:00 am

lagu ni sedih. sob sobs. T_T

2/23/2014 12:07:00 pm

best lagu tok. kmk salu dengar di hot fm. memang selalu juak ngekot perkembangan fynn jamal. peminat fynn di sini. hehe

2/23/2014 04:19:00 pm

Salam, mmg lagu tu sgt2 ikhlas...even nyanyi bersungguh pun klw lirik cliche pun xbermakna juga..i love fynn jamal..maklumlah penulis, ayat mmg hebat! part paling sedih dlm lagu tu:

"Ngeri tak terbayang mata, bonda takkan ada sentiasa..."

Part tu mmg sebak, wuwuwu...harap ayah bonda kita dipanjangkan umur. Amin

2/23/2014 07:55:00 pm

suka semua lagu kok ping & impressed sangat ngan kok ping.. huhu..

2/23/2014 09:28:00 pm

ada jugak dengar lagu ni.. rupanya fyn jamal ni penyanyi gak eh..

2/23/2014 09:47:00 pm

@Sally Samsaiman
kannn. maksud dia tersendiri. best. hehe
juna comel, handsome! hehe

2/23/2014 09:48:00 pm

@LiLy @ MaMaQiStInA
mmg pun kak. huhu

2/23/2014 09:48:00 pm

@asha hana
kan. huhu

2/23/2014 09:48:00 pm

@Chaca Monsterr
fynn jamal dan juna yg comel! hehe

2/23/2014 09:49:00 pm

@Lynn Damya

Amin!

tengok IG pun nampak syg Fynn Jamal kat anaknya mcm mana. huhu. tu yg lagi sedih.

2/23/2014 09:49:00 pm

@Chic Na
yup! sgt merendah diri.. tp bila berkata2. fuhhh.

2/23/2014 09:50:00 pm

@azizah :)
dh bertahun jugak dia menyanyi. penyanyi indie ni kurg menyerlah sikit compare dgn artis2 rakaman lain tu. yg 150 juta nyanyian Ainan Tasneem tu dia lah yg punya

2/24/2014 03:44:00 pm

amboi..sedaih sgt ka? ^,^

2/25/2014 10:14:00 am

@Cik Yaya
cuba relate dgn life fynn jamal dan anaknya, arjuna.. memang sedih.. lg2 bila arjuna sakit. tak macam ank2 lain.. sebab itu lah ada lirik "hiduplah arjuna beta"

2/27/2014 11:09:00 pm

first time sis dengar..sayu je rasa

3/02/2014 07:43:00 am

@puteri kasih
mmg pun sis. huhu

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...