01/02/2014

The Street Cafe

Ini cerita yang betul-betul basi. I pergi The Street Cafe ni last week. Dengan member housemate BFF I. Pergi berdua je sebab yang lain masing-masing ada hal jadi tak dapat ikut. 

Bagi peminat-peminat makanan Korea, kalau belum ke sini, sila lah serbu ya. Pernah disiarkan dalam rancangan Jalan-Jalan Cari Makan. Episod yang mana satu I tak tahu lah sebab memang jarang tengok TV. 


Malam tu kitorang dapat free appetizer (dalam gambar, kanan tengah-tengah). Sedap jugak. I order spicy rice cake (tteokbokki, kanan atas sekali) satu set dengan kimbap (kiri bawah). Satu set dengan harga RM21.90. Tapi puas gila lah makan sebab banyak. I tak ingat pulak member I order apa. Yang penting nasi dan ayam pedas dengan harga RM16.90 (kanan bawah sekali).
Suka dengan environment sini. Kalau uolls nak jadi macam Choi Young Do dalam drama The Heirs pun boleh. Makan tteokbokki sambil conteng-conteng dinding kat sebelah. Staff pun friendly je. Siap tanya, makanan kat situ okay tak. Masa nak bayar pun dapat free gula-gula comel. 


I is failed dengan jalan-jalan kat sini jadi kalau uolls nak menyerbu The Street Cafe boleh search kat Waze berpandukan alamat yang tertera dalam gambar di atas.

P/s : nak pergi lagi lah. Nak bawa En. Barney pulak kali ni.

13 comments

2/01/2014 09:02:00 am

Wahhhh :D
Mmmg gila kentang ah. Hihi.
Eh murah lah tu ;) Hihihi.
Bestnyaaa kak aisya ni hihihi. Gi keluar makan je tahu :P Hihihi.
nasibaik tak lupa dkt En. Barney tu. Hihihi

2/01/2014 04:13:00 pm

makan2...

2/01/2014 06:25:00 pm

hamboi, mewah makannya. haha

2/01/2014 11:31:00 pm

mcm sedap je. huhu

2/02/2014 03:32:00 am

Kmk pun rasa teringin dah maok makan sitok.. Mok rasa makanan korea ehh. Hihih. Pedas sik rasanya?? Org mdh makanan korea nang pedas gila babeng ehh.

2/02/2014 05:39:00 pm

makan lagi keje aisya..hehe jalan2 cri makan

2/03/2014 09:39:00 am

macam best..hehehe

2/03/2014 10:19:00 pm

Banyaknya restoren yang sis pergi owe.

2/03/2014 11:36:00 pm

teringinnya nak pegi street cafe..

2/04/2014 11:09:00 pm

smua entri dia pasal mkn kan..sedapnye..alahaii..

2/06/2014 09:31:00 pm

Mcm pnh dgr je nma ni..yela aritu ad tgk kat jjcm....sedap ea??

2/07/2014 11:45:00 pm

tengok gambar pun dah nampak macam sedap :)

2/10/2014 12:51:00 pm

suka la jalan2 cri makan je dier ye... ^_^

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...