02/02/2014

From Terengganu with Love

Dalam entri yang lepas-lepas, I ada bagitau yang En. Barney outstation ke Kuala Terengganu berapa hari. Nak pergi tengok mesin baru kat hospital baru katanya. Pergi hari rabu, balik hari jumaat dan sabtu keluar dating dengan I sebab nak bagi buah tangan dari Terengganu. Mula-mula acah je cakap kat dia nak ole-ole. Sekali tengok betul-betul dia bawa. Rezeki jangan ditolak, dah orang nak bagi kecik tapak tangan, kawah yang I tadahkan.
Keropok ikan siap dengan sos sekali. Actually tak goreng pun lagi. Lagipun I sorang je, tak syok pulak makan sorang-sorang. 

Khamis lepas En. Barney ke Kelantan pulak. Agak-agak ada tak buah tangan untuk I ye? Ehem. Kejap lagi nak jumpa En. Barney. Nak tengok ada tak something untuk I. Amboi, perempuan ni kan. 

16 comments

2/02/2014 09:47:00 am

Amboi pompuan ni kan, heheheeeh
bestnya dapat kopokkkk <33
heeheehee~
nnt ke kelate dapat ape pulak hihi

2/02/2014 04:24:00 pm

hihi...hari2 makan keropok =)
nanti kalau turun terengganu lagi , try satar pula

2/02/2014 05:28:00 pm

sedap.. jijah kalau g ganu pon beli kopok lekor..hehe

2/02/2014 05:35:00 pm

mmg sedap.. kalau g ganu tak lupa la beli kopok lekor

2/03/2014 01:58:00 am

hihihi nang beysa dah mun org g cne2 mesti mintak ole-ole. kmk pun cmya juak. heheheh :P

2/03/2014 03:30:00 am

Dekat Terengganu sekarang ni dan lepas ni nak ke Kelantan pulak. Memang kerja kunyah keropok je.

2/03/2014 07:19:00 am

wah untunglah kalau macam tu boleh suruh en barney selalu pergi outstation boleh dapat banyak ole2... ^_*

2/03/2014 12:19:00 pm

sedap kalo goreng pastu cicah ngan sos. buat kudapan time tgk tv.

2/03/2014 09:19:00 pm

waaa.. ada kopok..

2/03/2014 10:18:00 pm

Wah, bestnya. Kamek suka keropok towk. Hihi.

2/03/2014 11:14:00 pm

keropok terengganu sedap

2/04/2014 10:45:00 pm

oh one of my fav !! :D

2/04/2014 11:07:00 pm

baru2 dpt gak cmtu hehee..sedap smpai mkn byk lidah jd gatal2 dah hehee..

2/06/2014 09:33:00 pm

Hahahha..klu dh g jejln tu kompem la akan ingt org tu..xkn la xbwak pape kn..meh cmpak ayut sikit meh...

2/07/2014 11:41:00 pm

silalah goreng keropok tu leh share ngan sis...hehehe

2/10/2014 12:50:00 pm

original dri trganu tu ye...
wahhh mmg sodap la mam kannn

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...